پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 108210 18:45 1399/05/12
پایان انقلاب نفت شیل نزدیک است

پایان انقلاب نفت شیل نزدیک است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
پایان انقلاب نفت شیل نزدیک است

پایان انقلاب نفت شیل نزدیک است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

از زمان انتخاب دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری ایالات متحده، توسعه منابع نفت شیل اهمیت یافت و حدود 80 درصد از تولید نفت آمریکا را شامل شد به طوریکه ، سهم قابل توجهی در رشد 3.3 درصدی اقتصاد این کشور را از آن خود کرد و علاوه بر آن کشور آمریکا شاهد رشد شاخص بازارسرمایه، ایجاد اشتغال و کاهش 5.5 درصدی بیکاری تا پیش از شیوع کرونا بوده است.

زانا احمدی، کارشناس حوزه انرژی در گفت وگو با خبرنگارجهان اقتصاد اظهار کرد: پس از آغاز جنگ نفتی بین عربستان و روسیه و از طرفی پاندومی کووید19، فعالیت تولیدکنندگان نفت در آمریکا به شدت تحت الشعاع قرار گرفت و در کنار بحران های اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، کلیه شاخص های اقتصادی این کشور نیز رو به افول رفت.

وی تصریح کرد: مقامات ایالات متحده به منظور مقابله با کاهش شدید قیمت نفت، پیش قدم مذاکراتی با کشورهای عربستان و روسیه به منظور کاهش تولید نفت شدند و با وجود تشکیل جلسه اضطراری اوپک پلاس و کاهش تولید عمده کشورهای عضو و غیرعضو اوپک، رایزنی های انجام گرفته برای تاثیرگذاری بر بازار نفت به دلیل عمق تاثیرگذاری کرونا عملاً نتیجه ای در بر نداشت.

وی افزود : در حال حاضر شمارش معکوس انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آغاز شده و کارشناسان پیش بینی می کنند در شرایطی که رشد اقتصادی آمریکا منفی شده است، چنانچه دونالد ترامپ در مدیریت بحران اجتماعی ناشی از شیوع ویروس کرونا نیز عملکرد موفقی نداشته باشد، نتیجه رقابت به نفع جمهوری خواهان خواهد شد.

احمدی تصریح کرد : تا پیش از این دونالد ترامپ مواردی همچون جهش تولید نفت، رشد شاخص بورس، رشد اقتصادی و اشتغال را جزو دستاوردهای اقتصادی خود قلمداد می کرد، اما با شیوع کرونا و افت شدید تولید ناخالص داخلی در نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده موجبات افول دستاوردهای اقتصادی ترامپ نیز فراهم شده است.

وی ادامه داد :طبق آمار رسمی، میزان تولید نفت ایالات متحده به حدود 11 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده است و نفت شیل این کشور که 80 درصد از تولید نفت آن را شامل می شود و حدود 12 درصد از کل عرضه نفت جهان است  با خطر ورشکستگی روبرو است.

احمدی خاطرنشان کرد: هرچند محدوده نقطه سر به سر تولید برای حوزه های مختلف نفت شیل بین 40 تا 50 دلار قرار دارد، وضعیت به وجود آمده در شاخص های اقتصادی جهان موجب تعطیلی عمده اپراتورهای فعال در آمریکای شمالی شده است. همچنین یکی دیگر از مشکلاتی که بازار بورس امریکا را تحت الشعاع قرار داد موضوع افول بخش انرژی فسیلی در آمریکا بود چراکه تا پیش از این با نرخ های بهره ارزان و قیمت نفت بالا، بورس به صنعتی بزرگ تبدیل شده بود و اگر امروز هم شاهد رشد شاخص بازارسرمایه آمریکا در کنار افت شدید تولید ناخالص داخلی آن هستیم، موضوع تزریق پول از طریق فدرال رزرو برای سر پا نگه داشتن آن است.

وی با بیان اینکه توسعه شیل های نفتی و گازی را می توان از مهمترین برنامه های جمهوری خواهان به ویژه ترامپ در سه سال ریاست جمهوری دانست گفت : در حوزه انرژی، تمرکز بر توسعه در زمینه تولید نفت و گاز شیل از منابع موجود، کاهش وابستگی این کشور به منابع نفت خاورمیانه، سیاست استقلال انرژی و عدم لحاظ مسائل زیست محیطی را می توان از دستاوردهای دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ عنوان کرد تا جایی که رویای استقلال انرژی را به واقعیت تبدیل کرد و در طول دوره ریاست جمهوری خود این کشور به صادرکننده خالص نفت شیل تبدیل کرد.

احمدی تاکید کرد: انقلاب شیل در ایالات متحده در واقع انقلاب تکنولوژی به مدد ابتکارات و نوآوری های مهندسی و تجاری بدون دخالت و یا مشارکت مالی دولت امریکا بوده است که به نظر می رسد چنین انقلابی در سایر نقاط جهان را پس از این نمی توان مشاهده کرد.

وی بیان کرد: هم اکنون کرونا چنان سایه سنگینی بر انقلاب نفت شیل گسترده که با رکود قیمت نفت، اپراتورهای نفتی با بیشترین کاهش دستگاه های حفاری در آمریکای شمالی روبرو شده اند، رکودی که شرکت بیکرهیوز از زمان شروع یعنی 1970 تا اکنون مشاهده نکرده است.

احمدی خاطرنشان کرد: بازیگران نفت شیل در این دوره بیشترین کاهش هزینه و سرمایه گذاری را که بالای 60درصد بوده است را تجربه کرده وکاهش تعداد دستگاه های حفاری صرفاً یک عدد نیست بلکه کاهش آن نشان دهنده از میدان خارج شدن تعداد بی شماری پرسنل، کارفرما، پیمانکار و از میان رفتن قراردادها و نتیجتاً عدم افزایش تولید آن میدان است.

وی افزود : به دلیل تاثیر مخرب پاندومی کرونا بیش از 100 هزار شغل نفتی و گازی در ایالات متحده از بین رفته و پیش بینی می شود در سال 2021 دستمزد این بخش حدود 8-10 درصد کاهش داشته باشد.

احمدی اظهار کرد :آمار تولید نفت خام آمریکا حکایت از کاهش 2.1 میلیون بشکه ای از مارس 2020 تا اکنون دارد، درحالی که در سال های 2015-2014 کاهش حدود 1.1 میلیون بشکه ای بیش از یک سال به طول انجامید که آمار مذکور نشان می دهد مدیریتی که در گذر از بحران سال های 2014-2015 وجود داشت اما در حال حاضر به دلیل مشکلات بزرگتر این مدیریت دیده نمی شود.

وی در پایان گفت :همچنین با نگاهی به تعداد شرکت های ورشکست شده در طی 5 سال گذشته در ایالات متحده از زمان رکود بازار در سال 2014 تا امروز متوجه خواهید شد که بازار نفت شیل رو به افول است و این موضوع با شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو شدت خواهد گرفت و احتمالاً شاهد پایان انقلاب نفت شیل خواهیم بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |