پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 9876 14:22 1393/11/12
وزارت بهداشت هشدار داد:  قلیان در زنان ایرانی بیشتر از مردان

وزارت بهداشت هشدار داد: قلیان در زنان ایرانی بیشتر از مردان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
وزارت بهداشت هشدار داد:  قلیان در زنان ایرانی بیشتر از مردان

وزارت بهداشت هشدار داد: قلیان در زنان ایرانی بیشتر از مردان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به رشد مصرف قلیان در کشور گفت: در صورت ادامه این روند، ایران طی ۴۰ سال آینده جزو سه کشور اول مصرف دخانیات خواهد بود

به گزارش ایسنا ،دکتر خسرو صادق نیت با اشاره به شش حوزه کاری که توسط سازمان بهداشت جهانی برای کنترل دخانیات اعلام شده، گفت: وزارت بهداشت به دنبال دستور وزیر بهداشت مبنی بر کنترل جدی‌تر دخانیات، اقداماتی را در شش حوزه‌ای که برای کنترل دخانیات به وسیله WHO اعلام شده را در دستور کار قرار داد که آخرین آن بحث افزایش مالیات بر سیگار بود. اعمال این موضوع در کشورهای مختلف موثر بوده و تاثیر افزایش مالیات بر دخانیات بر کاهش مصرف این مواد فاحش بوده است، اما در ایران بحث ترس از افزایش قاچاق را به دلیل اعمال افزایش مالیات بر سیگار پیش می‌کشند.

صادق‌نیت با بیان اینکه ایران از نظر مصرف دخانیات از بین ۲۰ کشور مدیترانه شرقی رتبه ۱۹ را دارد، اظهار کرد: این در حالیست که ما تنها حدود ۱۱ درصد مالیات را بر سیگار اعمال می‌کنیم. این میزان نشان می‌دهد که باید بیشتر در زمینه افزایش مالیات بر دخانیات کار کنیم.

وی افزود: بررسی‌های WHO نشان داده که دو تا سه برابر بیشتر از هزینه‌ای که برای دسترسی به دخانیات می‌پردازیم را باید برای سلامت و درمان مردم هزینه کنیم. زیرا افرادی که این مواد را مصرف می‌کنند به بیماری‌های زیادی مبتلا می‌شوند.

وی با تاکید بر لزوم انجام اقداماتی که باید در زمینه توزیع و عرضه مواد دخانی صورت گیرد، گفت: در زمینه در معرض دود مواد دخانی بودن جلساتی را با وزارت صنعت، معدن و تجارت، اماکن و غیره داشتیم و نتیجه آن شد که اقداماتی را در زمینه توزیع و عرضه مواد دخانی انجام دهیم. متاسفانه برای تهیه سیگار حتی از کنار مدارس تنها سه تا پنج دقیقه زمان لازم است. بنابراین باید در عرضه سیگار محدودیت‌هایی اعمال شده و عرضه آن ساماندهی شود.

مدیر کل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به معضل قلیان در کشور اظهار کرد: متاسفانه قلیان به مراکز مختلف از جمله رستوران‌های سنتی، مراکز تفریحی و غیره وارد شده و این یکی از معضلات جدی ما است. با توجه به اینکه قلیان عوارض بیشتری نسبت به سیگار دارد، اما متاسفانه ما در کشور با رشد مصرف قلیان حتی در بین زنان مواجه هستیم؛ به طوری که مصرف قلیان در زنان بیشتر از مردان است و این موضوع خطر ابتلای کودکان و نوجوانان به بیماری‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

صادق‌نیت ضمن هشدار نسبت به افزایش مصرف سیگار در کشور در صورت ادامه این روند اظهار کرد: ما نسبت به کشورهایی مثل اردن افزایش مصرف زیادی نداریم، اما اگر این روند ادامه داشته باشد، طی ۴۰ سال آینده جزو سه کشور اول مصرف کننده دخانیات خواهیم بود.

وی ادامه داد: نزدیک به ۳۰ درصد کودکان زیر پنج سال در کشور با مواد دخانی مواجه هستند که این موضوع خطرات و عوارض جبران ناپذیر و درمان ناپذیری را به دنبال دارد. در زمینه کاهش مصرف سیگار ما برنامه کمک به ترک استعمال دخانیات را در دست اجرا داریم. به این صورت که به افرادی که مایل به ترک سیگار هستند کمک کنیم.

وی در همین زمینه ادامه داد: از دیگر برنامه‌های ما هشدار دادن به مردم است که این مهم از طریق اطلاع رسانی مطبوعات و صدا و سیما و درج اطلاعات در مورد مضرات مصرف این مواد در دسته بندی‌ها انجام می‌گیرد.

صادق نیت با اشاره به استدلال برخی از مخالفان افزایش مالیات بر سیگار مبنی بر افزایش قاچاق تصریح کرد: باید به افرادی که می‌گویند افزایش مالیات باعث افزایش قاچاق می‌شود، بگوییم درج اطلاعات منفی نیز ممکن است منجر به همین شود. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا نباید این اطلاعات را روی بسته بندی‌های سیگار درج کرد؟

وی در زمینه پروتکل مبارزه با قاچاق افزود: مرحله اول پروتکل مبارزه با قاچاق را در کمیسیون بهداشت مجلس تایید کردیم تا بتوانیم معضل قاچاق را ساماندهی کنیم و این موضوع را نیز مدنظر داریم.

صادق نیت با انتقاد از نمایش مصرف سیگار در فیلم‌ها گفت: بحث ممنوعیت تبلیغات سیگار موضوعی است که آنرا دنبال می‌کنیم و صدا و سیما، مطبوعات، سینماها و غیره نیز باید به این موضوع توجه کنند، اما متاسفانه بعضا در فیلم‌های ما مصرف سیگار نمایش داده می‌شود که باید به این موضوع هم توجه شود. همچنین موضوع پایش مصرف دخانیات نیز از مسائلی است که سازمان بهداشت جهانی بر آن تاکید دارد و ما نیز باید آنرا اجرا کنیم. به این صورت که باید ببینیم در چه مرحله‌ای از مصرف دخانیات بسر می‌بریم تا بتوانیم ارزیابی کرده و بر اساس آن تصمیم‌گیری کنیم که این کارها نیز آغاز شده است.

مدیر کل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه همه ارگان‌ها باید کمک کنند تا کار به نتیجه برسد، گفت: ستاد کشوری مبارزه با دخانیات راهکارهای شش گانه‌ای را برای مبارزه با دخانیات ارائه و پیگیری کرده است. از نظر WHO ایران از شش راهکار پنج راهکار را خوب انجام داده است و تنها ضعف ما بحث مالیات بر دخانیات است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |