پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 12918 16:02 1394/03/04
واگذاری سرخابی ها در وقت اضافه

واگذاری سرخابی ها در وقت اضافه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
واگذاری سرخابی ها در وقت اضافه

واگذاری سرخابی ها در وقت اضافه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رضا امامی- rezaemami68@yahoo.com

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، وزارت ورزش از اواخر سال 1392به صورت جدی پیگیر ماجرای واگذاری این دو باشگاه بود و پس از تلاش‌های فراوان، سرانجام مقدمات برگزاری مزایده این دو باشگاه در اوخر سال ۹۳مهیا شد و برای اولین بار، مزایده رسمی این دو باشگاه برگزار شد؛ هرچند این دو باشگاه در مزایده اول و دوم هیچ خریداری نداشتند، در مزایده سوم برای پرسپولیس خریدارانی پیدا شد که مهم‌ترینش حسین هدایتی با پشت‌گرمی بخشی از پیشکسوتان پرسپولیس بود. با این حال و به ‌رغم اینکه رقم هدایتی، بالا‌تر از دیگر رقیبش یعنی بهنام پیشروی کیش بود، بدهی‌های بانکی مانع این شد که اهلیت او تأیید شود و کار به مزایده چهارم کشید. در این مزایده و در حالی که علاوه بر مشتریان قبلی، نمایندگان خودرو‌ساز‌ برای تصاحب دو باشگاه اعلام آمادگی کرده بودند، جلسه اعلام برنده لغو شد.

در حالی که قرار بود تا ساعت چهارده دیروز، نتیجه مزایده چهارم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس اعلام شود، اما به دلیل آنچه که عدم ارایه گزارش صورت جلسه هیات واگذاری به سازمان خصوصی سازی در ساعت اداری عنوان شده این مزایده برای بار چهارم لغو شد.

برخی گمانه‌زنی‌ها حکایت از این دارد که کمیته سه نفره وزرای اقتصاد، ورزش و دادگستری هنوز وضعیت اهلیت چهار متقاضی خریدار استقلال و پرسپولیس را اعلام نکرده‌اند و برای همین هم جلسه اعلام برنده لغو شده است. برخی رسانه‌ها هم اعلام کرده‌اند، ‌شورای واگذاری به این جمع‌بندی رسیده‌اند که استقلال و پرسپولیس را برای سه سال اجاره بدهند. حتی بحث این واگذاری در جلسه هیأت دولت هم

مطرح شده و نظر وزارت اقتصاد برای این واگذاری منفی بوده است. آن‌ها مدعی شده‌اند ‌هیچ یک از چهار گزینه مورد نظر، شرایط برای مالکیت سرخابی‌ها را ندارند.

این در حالی است که روز گذشته یک نماینده مجلس‌ اعلام کرده بود، مزایده چهارم غیرقانونی است و در صورت برگزاری هم لغو خواهد شد. نجف‌نژاد در این خصوص می‌گوید: «حتی اگر هر یک از دو باشگاه در مزایده برنده داشته باشند، در صورتی که نظر مجلس بابت نحوه واگذاری و ابهامات فراوانی که وجود دارد تأمین نشود، مجلس این مزایده را کنسل اعلام می‌کند، حتی اگر واگذاری هم صورت گرفته باشد‌».

امیر عابدینی، نماینده شرکت استیل آذین اما در خصوص لغو مزایده چهارم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس با ارایه دو تحلیل معتقد است:« در تحلیل اول بحث به مجلس برمی‌گردد. موضعی که احمد توکلی گرفت موضع بسیار قاطعی بود که باعث وهن دولت و مجلس شد که نتوانند دو باشگاه را به خودروسازان واگذار کنند. تنها خریدار باشگاه استقلال یکی از دوخودروساز بود و قطعا باید استقلال را به آن خودروساز می‌دادند اما همین موضوع را هم مجلس برنمی‌تابد. در واقع مجلس تاکید کرده خودروسازها باید کنار بروند و دولت نیز برای آنکه می‌خواهد مدیریت معنوی دو باشگاه را در اختیار داشته باشد حاضر نیست آنها را به بخش خصوصی واگذار کند.»

نماینده شرکت استیل‌آذین در خصوص اظهار نظر نجف نژاد مبنی بر اینکه در شرایط فعلی بهتر است دو باشگاه پرسپولیس و استقلال برای 3تا 5سال اجاره داده شوند، آب پاکی را بر دست های این نماینده مجلس ریخته و گفته: « می خواهم یک بار برای همیشه جواب نجف نژاد را بدهم چون این اظهارنظر در واقع بازی کردن با افکار مردم است. مجلس در قالب بودجه 93در تبصره 3اعلام کرده باید دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی واگذار شوند اما سوال این است که چرا پس از برگزاری سه مزایده و قبل اینکه مزایده چهارم تعیین شود آقایان طرح دو فوریتی را تصویب نکردند؟

وی افزود: چه کسی می‌خواهد پاسخ این خلافی که صورت گرفته و افکار عمومی را بدین شکل تحت تاثیر قرار داده دهد؟ متاسفانه با این ندانم کاری‌هایی که در واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال صورت می‌گیرد اعتبار دولت را زیر سؤال می‌برند. آیا فکر می‌کنند مردم منتظرند آقایان هر لحظه هر تصمیمی که دلشان خواست بگیرند؟»

چندی پیش نیز حسن زمانی، رئیس کارگروه مجلس برای نظارت بر واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس در مجلس شورای اسلامی از احتمال رأی نیاوردن این طرح سخن گفته ‌و اعلام کرده بود: «تا جایی که می‌دانم، انتقادی به نحوه واگذاری این دو باشگاه وجود ندارد، زیرا سازمان خصوصی سازی بر اساس مصوبه مجلس اقدام به این کار کرده و کارش درست در راستای نظر مجلس است.»

موضع‌گیری‌های نمایندگان مجلس روایتگر یک رویکرد متناقض در میان نمایندگان مجلس است. مقداد نجف‌نژاد دقایقی پیش و بعد از به هم خوردن اعلان نتیجه مزایده اعلام کرد، از این موضوع خوشحال است و واگذاری به صلاح دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نیست.

جالب اینکه مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی عنوان کرده که به محض دریافت گزارش این جلسه نسبت به اعلام نتایج اقدام خواهد شد.

سبحانی در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر این که برخی زمزمه‌ها مبنی بر اجاره‌ دو تیم استقلال و پرسپولیس شنیده می‌شود، تصریح کرده طبق قانون دو شرکت دولتی استقلال و پرسپولیس در گروه 2 واگذاری‌ها یعنی این که 80 درصد آن به بخش خصوصی واگذار می‌شود بود، اما دولت علاقه مند است که 100 درصد این دو شرکت واگذار شود و مصوبه هیات واگذاری نیز دال بر فروش این دو تیم بوده است. اجاره سرخابی‌های نیز مشکلات قدیم را به همراه خواهد داشت و نمی‌تواند مفید باشد.

سبحانی درباره اینکه مطابق با مصوبه هیات واگذاری تا پایان تیرماه مالک این دو باشگاه باید شناخته شده و بعد منحل شوند، عنوان کرد: اگر احساس کنیم این موضوع مشمول زمان شده و فرصت واگذاری وجود ندارد، مجدداً در هیات واگذاری مطرح و این موضوع قابل اصلاح است. وی در باره این که گفته می‌شود احتمال واگذاری سرخابی‌ها با مذاکره وجود دارد، بیان داشت: یکی از روش‌ها مذاکره بوده، اما اکنون قصد این کار را نداریم و مزایده در حال حاضر برگزار شده است.

مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به شایعات مطرح شده مبنی بر اینکه گفته می‌شود، دولت قصد ندارد تیم پرسپولیس را به شرکت استیل ‌آذین واگذار کند، به همین دلیل شرکت‌های خودروساز وارد عمل شده‌اند، تاکید کرده که این موضوع ظن و گمان بوده و به کسی تکلیف نخواهیم کرد که آیا باشگاه را بدهیم و یا واگذار نکنیم. وی همچنین در مورد شائبه فشار برخی نمایندگان مجلس برای لغو مزایده و بررسی ورود شرکت‌های خودرو ساز به این موضوع گفته است چنین برداشتی نداریم و فهمی برای اینکه از مجلس فشار آورده باشند ندارد، قطعا قانون را رعایت می‌کنیم.

حالا باید میان جنجال های خبری منتظر ماند و دید که سوت پایان واگذاری سرخابی ها در میان هیاهوی هواداران متعصب قرمز و آبی به کدام سرمنزل می رسد.آیا استقلالی ها از این پس آرم سمند را یدک خواهند کشید و یا پرسپولیسی ها تحت حمایت مالک پر حاشیه استیل آذین به ماندن در لیگ برتر فکر خواهند کرد؟



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |