شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 13194 14:24 1394/03/18
هزینه مدیریت مصرف 30 برابر کمتر از ساخت نیروگاه است

هزینه مدیریت مصرف 30 برابر کمتر از ساخت نیروگاه است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
هزینه مدیریت مصرف 30 برابر کمتر از ساخت نیروگاه است

هزینه مدیریت مصرف 30 برابر کمتر از ساخت نیروگاه است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امورزیربنایی: مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران با بیان اینکه متوسط هزینه ای که در مدیریت مصرف اتفاق می افتد 30 برابر کمتر از ساخت نیروگاه است، گفت: در حالی که متوسط هزینه مدیریت مصرف در هر کیلووات ساعت 50 دلار است باید به ازای تولید هر کیلووات ساعت یکهزار و500 دلار هزینه کرد.

سیدحسین سجادی روز دوشنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه به مدیریت مصرف نباید سیاسی نگاه شود، افزود: مدیریت مصرف به کاربر کمک می کند که خدمات خود را ارتقاء دهد.

وی درخصوص افزایش دما و وضعیت تولید و مصرف، اظهار داشت: طی دو هفته آینده گرمای هوا با افزایش بیشتری مواجه خواهد شد که با پیک مصرف برق مواجه خواهیم شد که مدیریت مصرف انرژی مهمترین اولویت برای عبور از این شرایط است.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران اظهار داشت: در طول سال مجموعا 60 ساعت پیک مصرف شبکه است که با قدری مدیریت در مصرف قابل کنترل بوده و می توانیم شرایط را به خوبی مدیریت کنیم.

سجادی گفت: هرگونه بی توجهی در مصرف منجر به شرایطی خواهد شد که محدودیت هایی برای ارائه خدمات بوجود خواهد آورد که این محدودیت ها همچون خاموشی در اقتصاد ملی نیز اثرگذار است بنابراین با مدیریت مصرف باید تلاش کنیم تا از شرایط موجود بدون مشکل عبور کنیم.

وی افزود: سازمان در سالهای گذشته با بهینه سازی نیروگاهها و سیستم های خنک کننده 126 مگاوات در انرژی برق صره جویی کرده که این ظرفیت وجود دارد که این میزان به 500 مگاوات نیز برسد.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران اظهار داشت: در بخش تجهیزات و صنایع نیز با اقدامات صورت گرفته از سال 89 تاکنون حدود 200 هزار میلیون کیلووات و در بخش لوازم خانگی با رعایت استانداردها 300 هزار میلیون کیلووات ساعت طی این دوره صرفه جویی صورت گرفته است.

سجادی خاطرنشان کرد: در بخش سرمایشی نیز با توجه به اینکه کولرهای آبی بیشترین مصرف انرژی را دارند تلاش شد سالانه 300 هزار کولر آبی با استاندارد های A به بازار عرضه شود.

وی گفت: در بخش تولید لامپ های روشنایی نیز براساس مصوبه ای که از هیات دولت دریافت شد تولید لامپ های رشته ای 40 واتی ممنوع گردید که این اقدام در بیش از 40 کشور دنیا نیز به اجرا گذاشته شده و از این بابت 2 هزار مگاوات از مصرف پیک برق کاهش یافته است.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران افزود: طی چند سال گذشته به منظور حمایت از تولیدکنندگان بخش خصوصی جمعا 550 میلیارد ریال تسهیلات ارائه گردیده است.

سجادی با اشاره به طرح جایگزینی لوازم خانگی کولر و یخچال به جای یارانه، خاطرنشان کرد: در این طرحی که تهیه شده بود از ابتدای اجرای هدفمندی یارانه ها افرادی که قصد انصراف داشتند می توانستند به ازای یارانه یکسال خود لوازم خانگی یخچال و کولر با راندمان بالا دریافت کنند و از طرفی یارانه مورد نظر نیز برای تقویت بخش خصوصی به تولیدکننده پرداخت شود ولی به سرانجام نرسید.

وی در خصوص رعایت عایق بندی گرمایشی و سرمایش ساختمانها نیز تصریح کرد: متاسفانه 36 درصد انرژی و 50 درصد انرژی الکتریکی در ساختمان ها هدر می رود که جا دارد تا دستگاه های مرتبط با این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند.

مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی ایران گفت: سال گذشته با بهینه سازی شبکه های 11 کیلوولت به 20 کیلوولت جمعا 640 میلیارد ریال هزینه شد که 160 مگاوات از اتلاف انرژی جلوگیری به عمل آمد.

سجادی اضافه کرد: بودجه سالانه این سازمان یک هزار و 800 میلیارد ریال است که به بخش عمرانی تعلق دارد ولی سالانه حدود 300 تا 400 میلیارد ریال تخصیص داده می شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |