جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 118430 13:38 1399/08/15
نیمی از آب هرمزگان از آب شیرین کن‌ها تامین می‌شود

نیمی از آب هرمزگان از آب شیرین کن‌ها تامین می‌شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نیمی از آب هرمزگان از آب شیرین کن‌ها تامین می‌شود

نیمی از آب هرمزگان از آب شیرین کن‌ها تامین می‌شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایرنا، قاسم تقی زاده خامسی روز پنجشنبه درمراسم بهره برداری از مرحله نخست پروژه انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، با اشاره به اینکه ۹۷ درصد از آب‌های جهان را دریاها تشکیل می‌دهند، افزود: باتوجه به کمبود آب شیرین درسطح جهان هر روز کشورهای جهان برای تکنولوژی‌های مدرن و موثرتر برای استفاده بهینه از آب دریا استفاده می‌کنند که ایران نیز یکی از این کشورها می‌باشد.

وی بیان داشت: حتی کشورهای که به اندازه کافی آب شیرین و تجدیدپذیر دارند، امروزه آب دریا را به عنوان یک منبع نگاه می‌کنند.

۷۲مین واحد نمک‌زدایی کشور در ایران به بهره‌برداری رسید
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اظهارداشت: پروژه بزرگ شیرین‌سازی آب دریا در کشور از خلیج فارس و انتقال به استان‌های کرمان و یزد نیز امروز شاهد بهره برداری از آن بودیم می‌تواند برای ما الگو باشد؛ زیرا که حداقل مصرف آب در صنعت در افق آینده ۲ برابر خواهد شد.

تقی زاده خامسی ادامه داد: خوشبختانه با بهره برداری از این آب شیرین کن، ۷۲ مین واحد نمک زدایی کشور در ایران به نتیجه می‌رسد که ۵۴ واحد آن در دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسیده و ۲۳ واحد دیگر نیز تا پایان همین دولت به نتیجه خواهد رسید.

وی ابراز اشت: در سال ۹۲ کشور تنها ۱۷ آب شیرین کن داشت که با اقدام‌های انجام شده درحال حاضر این تعداد به ۷۲ مورد رسیده است.

نیمی از آب هرمزگان از آب شیرین کن‌ها تامین می‌شود
معاون آب و آبفای وزیر نیرو بااشاره به تامین وضعیت آبی هرمزگان یادآورشد: بیش از نیمی از آب شرب شهر بندرعباس و استان هرمزگان از آب‌های سطحی و آب شیرین کن‌ها تامین خواهد شد.

تقی زاده خامسی یاداورشد: نیاز آب شرب حدود ۸۰۰ نفر از جمعیت شهر بندرعباس و خمیر، ۱۰۰ میلیون مترمکعب است که بخشی از آن از آب شیرین کن‌ها تامین خواهد شد و در مجموع در استان هرمزگان تا پایان دولت دوازدهم نیمی از آب شرب توسط نمک زدایی تهیه خواهد شد.

وی ابرازداشت: در سال ۹۲ کل ظرفیت آب شیرین کن‌های استان هرمزگان هشت میلیون مترمکعب بوده که تا پایان امسال به ۹۰ میلیون مترمکعب یعنی ۱۰ برابر خواهد رسید که خبر خوشی برای مردم این منطقه است.

این مسوول دروزارت نیرو اظهارداشت: آب شیرین کن بندرعباس، ۱۵ میلیون مترمکعب از نیاز آب شرب شهر بندرعباس و خمیر تامین خواهد کرد و این ۱۵ میلیون مترمکعب به همراه بخشی از آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی، نیمی از نیاز آبی این ۲ منطقه را تامین می‌کند.

یکی از مهم‌ترین طرح‌های در دست اجرای شیرین‌سازی آب دریا، طرح آب شیرین‌کن بندرعباس است که به گفته مسوولان آب و فاضلاب، بزرگ‌ترین پروژه شیرین‌سازی آب دریا در سطح کشور است. این طرح با تدبیر دولت و با استفاده از توان فنی و مهندسی داخلی و سیاست وزارت نیرو مبنی بر ایجاد منابع آبی پایدار در شهرهای ساحلی اجرا شده که اشتغال‌زایی غیرمستقیم ۲ هزار نفری صنایع منطقه از جمله مهم‌ترین مزایای اجرای آن است.

رحله نخست اَبَر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران از جمله هرمزگان و کرمان امروز پنجشنبه با دستور ویدیو کنفرانسی رییس جمهوری افتتاح شد.

استاندار هرمزگان درمراسم بهره برداری از این پروژه آبرسانی گفت: در مرحله نخست این طرح باعنوان ساقی کوثر ظرفیت ۲۰۰ هزار مترمکعب به منظور انتقال آب از خلیج فارس به منطقه سیرجان استان کرمان درقالب طرح هرهفته الف- ب ایران وزارت نیرو صورت گرفته است.

فریدون همتی، مجموع هزینه شیرین سازی و خط انتقال آب تا سیرجان را ۱۶۳ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: درمرحله نخست این طرح، آب از تاسیسات نمک زدایی بندرعباس تحویل گرفته شده و از طریق خط انتقال با لوله‌های فولادی به قطر هزار و ۶۰۰ میلی متر به سمت معدن گل گهر سیرجان پمپاژ می‌شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |