جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 198509 18:45 1401/08/09
نگرانی از رشد شدید مصرف انرژی در کشور

نگرانی از رشد شدید مصرف انرژی در کشور

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نگرانی از رشد شدید مصرف انرژی در کشور

نگرانی از رشد شدید مصرف انرژی در کشور

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با جهان اقتصاد هشدار کرد

ساعت 10:30 صبح روز شنبه هشتم دی ماه سال 86 بود که ترکمنستان، صادرات گاز به ایران را به دلیل انجام پاره‌ای تعمیرات درنقطه مرزی «چالایوک» واقع در مرز شمالی ایران قطع کرد.

حجم گاز وارداتی از ترکمنستان در آن زمان روزانه بین 23 تا 24 میلیون مترمکعب در روز یعنی معادل حدود 5 درصد گاز مصرفی کشور بود؛ برخی می گویند درآن سوز سرما یک هموطن مازندرانی جان باخت.

از سوی دیگر، ایران بهشت یارانه های پنهان در بخش انرژی است، ثروتی که در نتیجه این یارانه به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود؛ شهروند کم درآمد با خانه زیر صدمتر باید هزینه مصرف گاز شهروند با محل سکونت 500 متری را هم پرداخت کند.

گاز در زمستان و برق در تابستان به تراژدی تبدیل می شود. داستان غم انگیزی که می تواند با برنامه ریزی و طرح هایی که در همه جای دنیا برای صرفه جویی به کار می رود. طرح «تعرفه پلکانی» یکی از کاربردی‌ترین راه های برقراری عدالت و ایجاد موازنه در مصرف گاز و پرداخت هزینه‌ها در این بخش محسوب می شود.

در همین زمینه، رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار داشت: ما همواره با وجود اینکه ذخایر غنی گاز در فصول سرد سال، با مشکل کمبود مواجه ایم و امسال نیز به همین منوال است و چرا که ممکن است قادر به تامین گاز بخشی از نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ در روزهای پیک مصرف نباشیم.

وی با اشاره به اینکه اکثر نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ مصرف کننده گاز طبیعی هستند بیان داشت: به عنوان مثال در پیک مصرف سال گذشته یعنی در روزهای سرد سال حدود 700میلیون متر مکعب گاز مصرف شد، این در حالی است که تولید گاز بین 800تا 850 میلیون مترمکعب بود.

وی در ادامه افزود: قطعا برای رفع نگرانی‌ها هم برای متولیان و هم مردم باید تغییراتی در الگوی مصرف داد، هم در بخش خانگی هم صنعتی؛ متاسفانه هنوز برخی از نیروگاه‌های کشور از سوخت ترکیبی استفاده نمی کنند و شاهد هدر رفت انرژی در آن‌ها هستیم و حتی در برخی از صنایع مصرف انرژی بسیار بالاست.

نماینده ی مردم گرگان در مجلس همچنین در ادامه اظهار داشت: مصرف گاز در بخش خانگی نیز با سومصرف همراه است و عواملی مانند استاندارد نبودن وسایل گرمایشی سبب هدر رفت انرژی در منازل می‌شود و اگر تولید براساس استانداردهای موجود باشد، شاید حداقل  به اندازه 2 فاز پارس جنوبی یا 50تا 70میلیون متر مکعب صرفه جویی انجام می‌شود.

وی بیان داشت: به طور کلی در هر شرایطی سوخت خانوار تامین می شود هرچند در برخی سال‌ها شهرهای شمالی در این بخش نیز با مشکل مواجه بودند اما در خصوص نیروگاه‌ها که یک دغدغه مهم محسوب می شوند، قادر به ارائه ی گاز نیستیم، سوخت مایع برای تامین سوخت به آنها ارائه شود و این سوخت باید از هم اکنون براساس تقویم و دپو شود، تا در فصول سرد با مشکلی مواجه نشویم.

وی در ادامه اظهار داشت: طی روزهای آینده وزرای نفت، نیرو و صمت به کمیسیون دعوت و راهبردها و اقداماتی که قادر به انجام آن هستند و مجلس و کمیسیون نیز توانایی کمک به آن ها را دارد، را ارائه می کنیم و در این خصوص برنامه ریزی‌هایی انجام می شود تا دغدغه ای برای فصل سرد سال وجود نداشته باشد.

سنگدوینی در خصوص مزیت های اجرای طرح تعرفه پلکانی نیز بیان کرد: طرح تعرفه ی پلکانی قطعا می‌تواند به صرفه جویی و کاهش مصرف گاز کمک کند، در این طرح افرادی که به دلیل برخورداری از خانه‌های بزرگ و ویلایی و یا مصرف وسایل تفریحی گرمایشی مانند جکوزی و....مصرف بیشتری نسبت به سایر مشترکین دارند، باید بهای مصرف بیشتر خود را بپردازند.

وی در پایان متذکر شد: کشور ما بیشترین مصرف کننده انرژی در دنیا است و باید در زمینه‌ی انرژی صرفه جویی‌هایی صورت گیرد تا بتوانیم صادرات و ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشیم، اگر این اقدامات انجام شود می توان تراز منفی موجود را به مثبت تبدیل کرد در غیر این صورت باید نگران روند موجود باشیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |