پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 169397 19:22 1400/10/26
نهضت ملی مسکن گرفتار تراکم‌سازی نشود

نهضت ملی مسکن گرفتار تراکم‌سازی نشود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نهضت ملی مسکن گرفتار تراکم‌سازی نشود

نهضت ملی مسکن گرفتار تراکم‌سازی نشود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-نیاز به مسکن همیشه یکی از دغدغه‏ های تمامی جوامع به ویژه مردم ایران بوده است به همین دلیل مردم در این حوزه سرمایه گذاری می‏کنند تا درسال‏های بعد اطمینان خاطری برای آن‏ها  فراهم شود و هزینه تمام شده ساخت و دریافت تسهیلات و باز پرداخت آن برای دهک های پایین نیز موضوع مهمی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش جهان اقتصاد، در سال‏های اخیر کشور با کاهش تولید مسکن روبه رو بوده است و دولت نیز برای متعادل سازی بازارمسکن  و رونق گرفتن تولید طرح‏هایی همانند ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را در نظر گرفته است. از سوی دیگر رقم هایی تحت عنوان هزینه تمام شده  ساخت مسکن ملی اعلام شده است به طوری که  به تازگی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده که آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن حداکثر ۱۵۰ میلیون تومان است و همچنین تسهیلات در نظر گرفته شده برای نهضت ملی مسکن ۳۵۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان به ازای هر واحد تعیین شده، رقم ساخت نیز بین متری ۵ تا ۶ میلیون تومان است.

عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان  نیز در گقتگو با یکی از رسانه ها پیشنهاد انبوه سازان به وزارت راه و شهرسازی برای ساخت نهضت ملی مسکن را متری ۵.۲ میلیون تومان اعلام کرده است.

خبرنگارجهان اقتصاد درادامه بررسی این موضوع ابتدا با فرشید پور حاجت، دبیرکانون سراسری انبوه سازان کشوربه گفت‌وگو پرداخته‏است که در ادامه می‌خوانید.

دبیرکانون سراسری انبوه سازان کشورگفت: عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان پیشنهادی را اعلام کرده است اما به طور رسمی رقمی را تا به امروز به وزارت راه و شهرسازی اعلام نکردیم و این قیمت، رقم پیشنهادی ما نیست. البته این اعداد به رقم‏های اعلامی سازمان مدیریت و برنامه نزدیک است و خود وزارتخانه هم مبلغ 4.2 میلیون تومان را اعلام کرده بود.

دبیرکانون سراسری انبوه سازان کشورعنوان کرد: همواره براین اعتقاد هستیم سازمان مدیریت برنامه و بودجه هزینه‏های سالانه تولید را مشخص وهزینه ساخت مسکن را برای نقاط مختلف کشور اعلام می کند.

پورحاجت عنوان کرد: باید تولید مسکن در کشور صورت گیرد و راهی جز این برای رونق این بازار وجود ندارد چرا که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی سهم عمده ای از اقتصاد و اشتغال کشور به رونق صنعت ساختمان بستگی دارد.

پورحاجت افزود: برنامه ریزی در حوزه مسکن امر شایسته ای است اما باید دید در مرحله اجرا با چه سرانجامی مواجه خواهد بود با این که وزارت راه و شهرسازی در صدد انجام این کاراست.

**پیشبینی افزایش حجم معاملات مسکن تا پایان سال جاری

دبیرکانون سراسری انبوه سازان کشورتصریح کرد: شرایط بازار مسکن(خرید و فروش مسکن)  نسبت به ماههای گذشته صعودی بوده است به طوری حجم معاملات نیز افزایشی بوده است و تا پایان سال افزایش خواهد یافت.

در ادامه خبرنگار جهان اقتصاد  با فرشید ایلاتی، کارشناس حوزه مسکن به گفت‏وگو پرداخته است.

این کارشناس حوزه مسکن با بیان این که ساخت مسکن مهر چند میلیون مسکن ساخته شده در قالب نظام مدیریت پروژه و ساخت بود ، عنوان کرد: در گام اول باید تجربه های پروژه مسکن مهر  مستند سازی شود و باید از دانش تجربی در نهضت ملی مسکن  استفاده کرد.

ایلاتی افزود: اگر براساس نظام واره دانش مدیریت پروژه نظام مدیریتی جدیدی نسبت به این پروژه‏ها در نظر بگیریم در بحث کنترل هزینه‏ها و خرید مصالح کمک می‏کند.

**لزوم  باز تعریف زنجیره تامین مصالح مسکن

این کارشناس حوزه مسکن عنوان کرد: زنجیره تامین مصالح مسکن باید باز تعریف شود و جدای از بحث تراکم سازی هم باید تجدید نظر صورت پذیرد.

ایلاتی بیان کرد:مساله ی که افزایش هزینه های ساخت را به دنبال دارد به تراکم سازی ارتباط پیدا می‏کند به طوری که در بحث طبقات هزینه های بسیاری به ساختمان تحمیل می‏شود، مانند هزینه‏ های برق، آب ، فاضلاب و تاسیسات آسانسورکه مدنظر است.

** اجازه تراکم سازی ممنوع!

وی تاکید کرد: در بحث مسکن ملی یا نهضت ملی مسکن نباید اجازه تراکم سازی داد و باید به سمت واحدهای ویلایی و دوطبقه حرکت کرد که به آسانسور نیاز نداشته باشد.

به  گفته وی، اگر بتوان بحث تراکم سازی را مدیریت کرد به نحوی که بتوان قیمت ساخت پروژه را ارزان تر تمام کرد، به تبع در استفاده از تکنولوژی‏های جدید ساخت مسکن موثر است.

این کارشناس حوزه مسکن افزود: دولت برای اجرای پروژه‏های مسکن  بازویی جز شرکت‏ها و بخش خصوصی که متشکل از سازندگان و انبوه سازان است، ندارد و باید تعاملی را ترتیب دهد تا سود بخش خصوصی نیز در آن لحاظ شود و بتواند از امکانات دانش و ظرفیت این شرکت‏ها  در بهره برداری و مدیریت از پروژه‏های جدید استفاده کند.

ایلاتی گفت: وزارت راه و شهرسازی به عنوان کارفرمای پروژه، باید لایه میانی در پروژه‏ های مسکن به وجود بیاورد و در قالب شرکت های منطقه ای و استانی وارد شده و زنجیره تامین مصالح را مدریریت کند و اگر این لایه میانی اضافه شود به طور قطع می‏تواند در بحث کنترل هزینه ‏های پروژه کمک کند و برای بخش خصوصی نیز به منزله یک فرصت  خواهد بود تا در یک دوره، تولید خود را افزایش دهد و برند سازی را هم داشته باشد به طوری که بتوان پس از اتمام نهضت ملی مسکن، بتوان چندین شرکت مدیریت مسکن،شرکت سازنده برند، دهها شرکت تولید کننده مصالح برند را شاهد باشیم که خود این مساله می‏تواند ظرفیت‏های داخلی و هم صادرات شرکت‏ها در کشورهای اطراف را به دنبال داشته باشد و به نوعی بزرگ ترین فرصت است.

وی افزود: اگربا یک نظام مدیریتی خوب پیش برویم در کنار ساخت مسکن، می‏توان برندهای جدیدی در حوزه تولید،مدیریت،  خدمات و مصالح ساختمانی داشته باشیم تا بتوان شرکت‏های بزرگی را به وجود آورد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |