جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 7749 15:13 1393/09/15
نماینده مجلس در گفتگو با جهان اقتصاد؛  نباید ارتباط مردم با حاکمیت قطع شود

نماینده مجلس در گفتگو با جهان اقتصاد؛ نباید ارتباط مردم با حاکمیت قطع شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نماینده مجلس در گفتگو با جهان اقتصاد؛  نباید ارتباط مردم با حاکمیت قطع شود

نماینده مجلس در گفتگو با جهان اقتصاد؛ نباید ارتباط مردم با حاکمیت قطع شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

اسداللهی با اشاره به حجم انبوه تولید قانون در مجلس گفت:قوانینی که از مجلس خارج می شود، به لحاظ نوع ساختار ی که مجلس دارد و میزان وقتی که نمایندگان می گذارند و ساز وکار زیادی ندارد.

نماينده مردم شهرستان هاي تربت جام ،تايباد وباخرز در مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با جهان اقتصاد اذعان داشت :

قریب به 70درصد وقت نمایندگان صرف پیگیری مسائل منطقه ای می گردید، و بخاطر اینکهسیستم فعلی ما در توزیع بودجه و امکانات یک سیستم بر مبنای پیگری است و خودکار نیستنمایندگان به ناچار باید وقت بیشتری در منطقه برای توزیع این امکانات و بودجه صرف کنند.

غلامرضا اسداللهی با اشاره به اینکه اگر سیستم خودش عمل می کرد نمایندگان مجبور به صرف این وقتهای نبودند اضافه کرد:

از طرف دیگر چون برمبنای پیگری است متاسفانه اختلاف مناطق داریم یک قسمت از مناطق کشور هنوز مناطق کم برخوردار و کم توسعه یافته هستند یک قسمت دیگر هم شاخصشان بالا است .

این نماینده مجلس گفت : اگر خروجی های مجلس خروجی های خوبی باشد یعنی قوانینی که مصوب و وضع می کنند خوب ا جرا شود نباید تا این حد اختلاف مناطق داشته باشیم .

اسداللهی ادامه داد : بایددر ساختار مجلس یک تجدید نظر شود تا خروجی آن درست شود و راهی که می تواند این نقص را رفع کند انتخابات استانی است .

نماینده مردم   تربت جام با ا شاره به نواقص و مشکلات ا ین طرح گفت: اگر انتخابات استانی شود ممکن است مناطق کم برخوردار و مناطق دوردست در کوتاه مدت ضرر کنند ولی ا گر خروجی های مجلس ، خروجی خوبی باشد این نقص را رفع کرده و مناطق با هم بالانس می شوند.

دبیر کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به اینکه استانی شدن می تواند دوالی سه دستاورد داشته باشد گفت : با اجرایی شدن این طرح به سمت نخبه گزینی رفته و افرادی که در واقع حرفی برای گفتن داشته باشند گزیده می شوند.

وی ا دامه داد : با نخبه گزینی سطح کیفی مجلس بالاتر رفته و نقیصی که در باب پیگیری مسائل منطقه ای وجود دارد کم می شود.

اسداللهی در مورد نحوه رای آوردن نمایندگان در این طرح توضیح داد: نمایند ه بخشی از رای خود را از حوزه به دست اورده ،مابقی را باید از استان و برمبنای برنامه هایی که ارائه می دهد و بحث های انیچنینی اخذ کند .

وی ادامه داد: اگر ا نتخابات استانی شود ما سوق داده می شویم به سمت بحث اعضا و به بوجود آوردن اعضا؛ بحثی که باید کم کم در کشور شروع شودو مردم با شناسایی این احزاب به کاندیدهای حزب رای می دهند تا به خود اشخاص؛بحثی که الان در دنیا متداول بوده وبحث بدی نیست .

اسداللهی در مورد الگو برداری این طرح از کشورهای دیگر افزود: البته ما باید با توجه به فرهنگ و اعتقادات دینی مان در کشور این بحث را بومی کرده و ا ین طرح را متناسب با داشته های خودمان پیاده کنیم ، نه آنچه که در غرب و کشورهای دیگر هست را بدون بحث های فنی و مسائل اعتقادی اجرا کنیم .

وی ادامه داد : باید به سمتی برویم که هم مشارکت مردم را داشته باشیم و هم این مشارکت نخبه گزینی را در پی داشته باشد و هم اینکه ارتباط مردم با حاکمیت نباید قطع شود.

این نماینده مجلس گفت: یکی از دغدغه ها این است که نماینده پلی است بین مناطق خصوصا مناطق دور دست ، و با استانی شدن انتخابات ممکن است این ارتباط قطع شود. برای مرتفع کردن این مشکل می توان هر نماینده از حوزه خود یک کف رای آورده وبقی را از استان بگیردو یا کارهای دیگری که شاید با هم فکری همکاران بهتر بتوان این نقص را برطرف کرد، باید کار کارشناسی بیشتری روی آن انجام گیرد.

وی ادامه داد : کلیت این طرح قابل قبول است بحثی است که کلی از آسیب هایی که به سیستم قانونگذاری ما وارد شده و می شود را مرتفع می کند و برون داد مجلس در واقع برون داد خوبی می شود و اگر نظارت شود که این مصوبات به درستی اجرا شود، خیلی ازمشکلات را نباید در کشور داشته باشیم.

وی گفت:بعضی از مشکلات مانند فساد در کشور زیاد است اینها می تواند زاییده ی دو مطلب باشد اولا اینکه قوانینی که در این زمینه داریم قوانین خوبی نیست دوما در عمل خوب اجرا نمی شود. که در هر دو جهت مجلس وظیفه دارد و نظارت بر اجرای قوانین داشته باشد واگر قانونی مصوب می شود این قانون به درستی اجرا شود نه اینکه اگر دستگاه اجرایی آن را قبول نداشت و نظر او را برآورده نکرد آن را اجرا نکند.

اسداللهی در این باره اضافه کرد : الان قانون گریزی ها و اجرا نکردن ها بعضا در کشور نهادینه شده است مخصوصا در دولت گذشته شاهد موارد متعددی از قانون گریزی بودیم .

این نماینده مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار جهان اقتصاد در مورد استثنا کردن بعضی از شهرها در اجرای این طرح گفت: اعتقادی به استثنا کردن ندارم قانون باید دایره شمولش کل کشور باشد منهای دغدغه های منطقه ای ، محلی ، قومی و مذهبی و ...قانون را باید با همه جوانب آن بنویسیم

اگر فکر کنیم که باید یک سری اقوام و مذاهب در نظر گرفته شود باید برای آنها هم نماینده انتخاب کنیم و کارهای ا ینجنین و نباید ا ستثنا کنیم

وی در پایان گفت: هر کسی برنامه اش منطبق با نظر مردم بود باید رای بیاورد و قانون باید کلیت خود رو حفظ کند.

  



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |