پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 102387 18:04 1398/07/16
نقش وحدت‌آفرین اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی

نقش وحدت‌آفرین اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نقش وحدت‌آفرین اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی

نقش وحدت‌آفرین اربعین در تحقق تمدن نوین اسلامی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

خبرگزاری ایکنا نوشت: محسن پاک‌آیین، معاون امور بین‌الملل دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، درباره مؤلفه‌های قدرت‌آفرین راهپیمایی اربعین گفت: راهپیمایی اربعین یکی از منابع قدرت نرم نه تنها جمهوری اسلامی ایران بلکه جهان اسلام است و علت اصلی آن هم به جاذبه امام حسین(ع) و پیام عاشورا برمی‌گردد که باعث شده نه فقط شیعیان و مسلمانان بلکه حتی مسیحیان نیز به آن علاقه‌مند شوند و این انگیزه قوی برای پیاده‌روی اربعین ایجاد کرده است.

چرا آمریکا نگران توسعه راهپیمایی اربعین است

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان و تایلند اظهار کرد: در کنار این انگیزه معنوی و ایمانی، باید به نقش وحدت‌آفرین این راهپیمایی بین دو ملت ایران و عراق و فراتر از آن کشورهای اسلامی در جهت مقابله با سلطه و ظلم ابرقدرت‌ها اشاره کرد. امروز در آثار راهپیمایی اربعین جریان وحدت اسلامی علیه ظلم برخلاف نظر و خواست استکبار جهانی شکل گرفته و با قوت در حال توسعه است.

وی یادآور شد: کشورهای سلطه‌طلب از جمله آمریکا که منافع خود را در منطقه از دست رفته می‌بیند و در تلاش برای احیای مجدد این سلطه است از این راهپیمایی و گسترش روزافزون آن نگران است. چرا که اعمال مجدد سلطه نیازمند اقناع افکار عمومی کشورهای اسلامی است و این راهپیمایی عظیم نشان‌دهنده ضدیت و مخالفت مردم منطقه با اهداف و انگیزه‌های آمریکایی‌هاست.

معاون امور بین‌الملل دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: بحث مهم دیگر در موضوع اربعین توجه به نقش این راهپیمایی در حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی است که رهبر معظم انقلاب هم به این مسئله اشاره کردند که یکی از ملزومات شکل‌گیری این تمدن اتحاد بین مسلمانان است. در واقع همگرایی و وحدت میان مسلمانان به طور طبیعی یکی از پایه‌های اصلی تحقق این تمدن است و راهپیمایی اربعین در جهت ایجاد اتحاد بین امت اسلامی است و دشمنان نیز همین اتحاد را نشانه گرفته‌اند و سعی می‌کنند با فرقه‌سازی و اختلاف‌افکنی از طریق ابزار رسانه و تبلیغات مانع نقش وحدت‌آفرین اربعین شوند.

پاک‌آیین درباره استفاده از راهپیمایی اربعین به مثابه یک ابزار قوی دیپلماسی عمومی گفت: دیپلماسی عمومی امروز پشتیبان دیپلماسی رسمی کشورهاست و اگر بتوان هرچه بیشتر از موضوع اربعین در دیپلماسی عمومی استفاده کرد و از ابزار این دیپلماسی مانند رسانه، دانشگاه‌ و هنر برای توسعه مفاهیم اربعین و انعکاس جهانی اهداف آن بیشتر بهره برد جمعیت بیشتری در دنیا با این پدیده جذاب و بزرگ آشنا شده و به آن علاقه‌مند می‌شوند و این امر در نهایت می‌تواند به تقویت دیپلماسی رسمی کشور و مجموعه کشورهای حاضر در این مراسم بینجامد.

شبهه‌افکنی غربی‌ها درباره ایرانیزه کردن مراسم اربعین

پاک‌آیین درباره ضرورت توجه زائران ایرانی به فرهنگ و رسومات مردم عراق در ایام راهپیمایی اربعین به ویژه با توجه به نقش اختلاف‌افکن برخی قدرت‌های جهانی و حکومت‌ها در منطقه میان دو ملت گفت: یکی از تبلیغاتی که رسانه‌های غربی درباره این مراسم می‌کنند این است که ایرانیان به دنبال ایرانیزه کردن راهپیمایی اربعین هستند، در حالی که این واقعیت ندارد و این مراسم همواره در طول تاریخ در عراق وجود داشته و با توجه به روابط خوب ایران و عراق، مردم ایران هم به جمعیت راهپیمایان اربعین اضافه شدند.

وی بیان کرد: البته لازم است حساسیت‌ها و فرهنگ مردم عراق نیز کاملا مورد توجه قرار بگیرد. اما در مجموع مردم ایران طی سال‌های اخیر روابط کاملاً دوستانه و همراه با انگیزه‌های وحدت‌آفرین با مردم عراق داشته‌اند و باید این روابط تقویت شود.

نقش رسانه‌های داخلی در مقابل بایکوت رسانه‌ای اربعین در غرب

پاک‌آیین درباره نوع انعکاس این راهپیمایی در رسانه‌های داخلی در جهت مقابله با بایکوت رسانه‌ای این مراسم در غرب گفت: رسانه‌های داخلی باید از جناحی کردن موضوع راهپیمایی اربعین کاملا بپرهیزند و شاهد نگاه دوقطبی نباشیم. این راهپیمایی در عین حال که موجب تقویت وحدت اسلامی می‌شود بلکه تأمین‌کننده منافع ملی جمهوری اسلامی ایران و تقویت وحدت داخلی نیز می‌شود و لذا همه رسانه‌های داخلی با هر نوع گرایش و سلیقه فکری باید به این موضوع از منظر منافع ملی و وحدت اسلامی بپردازند و آن را تضعیف نکنند و تلاش رسانه‌ای غرب در کم‌اهمیت نشان دادن این مراسم را خنثی کنند.

گفت‌وگو از مهدی مخبری



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |