جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 143720 18:33 1400/03/12
نقش هوش مصنوعی در فعالیت‌های کاری

نقش هوش مصنوعی در فعالیت‌های کاری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نقش هوش مصنوعی در فعالیت‌های کاری

نقش هوش مصنوعی در فعالیت‌های کاری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

امیرعلی رمدانی،کارشناس اقتصادی

پیشرفت‌های صورت گرفته علم و تکنولوژی در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، معدنی، پزشکی و... سبب شده که امروزه نقش چهار حوزه نانو، بایو، اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی و به‌کارگیری آنان در انجام فعالیت‌های از پیش تعریف شده، جایگاه ویژه‌ای برای مدیران بنگاه‌های اقتصادی و تصمیم‌گیران دارا باشد. در این بین نقش هوش مصنوعی در آینده زندگی کاری و خصوصی بشر به‌طرز خیره‌کننده‌ای پررنگ است. هوش مصنوعی به‌عنوان موضوعی اصلی در تمامی حوزه های کاری اعم از نظام بانکی، حوزه سلامت و درمان، تولید، زنجیره تامین، امور بیمه و... و به‌طورکلی در کل بدنه اقتصادی هر جامعه‌ای می‌تواند نقش تعیین کننده و حیاتی ایفا کند. طبق پژوهش‌های صورت گرفته، حدود ۷۳ درصد از سازمان‌ها انتظار دارند که بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی در طی سالیان آینده، از اصلی‌ترین و اولویت اصلی واحدهای فروش و بازاریابی قرار گیرد. اکثر مدیران بنگاه‌های اقتصادی عقیده دارند که استفاده از این فناوری جزء اولویت اصلی آن‌ها برای ماندن در عرصه رقابت است. فروشگاه اینترنتی آمازون به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های خرده‌فروشی آنلاین، با بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی توانسته رفتارهای احتمالی خرید مشتریان در آینده را طبق توصیه‌ها، سفارشات و سلایق فعلی آن‌ها پیش‌بینی کند. حتی آمازون می‌تواند از این طریق محصولات را به مکان‌هایی که احتمال می‌دهد مشتری آن‌ها را سفارش دهد از قبل ارسال نماید.

ساز و کار این فناوری براساس داده‌هاست و مدیران را قادر می‌سازد که با آگاهی و دید وسیعی بتوانند تصمیمات مهم را اخذ کنند. از طریق تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌توان نتایج زیادی را از هوش مصنوعی درخواست کرد، این موضوع به حدی است که تصمیم گیری‌های آینده به صورت خودکار انجام خواهند شد. به بیان دیگر وانایی‌های هوش‌مصنوعی می‌تواند منجر به خودکارشدن تصمیمات تجاری و فرآیندهای تعاملی شود. طراحی و پیاده‌سازی ماشین‌های محاسباتی به عنوان اصلی ترین هدف از به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی است که قابلیت انجام فعالیت‌هایی را دارد که انجام آن‌ها مستلزم سطحی از هوشمندی انسانی است.

نکته قابل تامل این است که اگر جامعه‌ای نتواند به این فناوری دست یابد و یا با تاخیر زمانی زیادی به آن دست یابد و از آن استفاده کند، بی‌شک از عرصه رقابت‌های بین‌المللی حذف خواهد شد و دیگر قادر نخواهد بود پابه‌پای بنگاه‌های اقتصادی بزرگ به‌عنوان صادرکننده کالاهای موردنظر اقدام نماید. در دنیای ابررقابتی امروز، زمان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین عنصرهای اثرگذار در دستیابی به سود بیشتر در سازمان‌ها می‌تواند از طریق به‌کارگیری فناوری هوش موصنوعی به حداقل‌ برسد. به‌طورکلی فناوری هوش مصنوعی، گستره پهناوری از تلاقی بسیاری از دانش‌ها، علوم، و فنون قدیم و جدید است، بنابراین ایجاد و زیرسازی‌های فرهنگی به منظور انجام کارهای تیمی به‌منظور بهره‌گیری از این فناوری نیز از نکات مهمی است که باید به آن توجه شود. این موضوع در حالی است که همواره نگرانی‌هایی از به کار گیری هوش مصنوعی وجود دارد و آن جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی کار انسانی است که البه باید به این نکته اشاره کرد که با از بین رفتن بسیاری از شغل ها، شغل های جدید دیگری به وجود می آیند و مهم این است که پرسنل دارای مهارت باشد.

امید است با توجه به این فناوری و به کارگیری آن در فرایندهای کاری شاهد رشد و شکوفایی هوش مصنوعی در فعالیت‌های کاری باشیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |