شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 2217 13:46 1393/03/11
می‌توان از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد

می‌توان از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
می‌توان از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد

می‌توان از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی استفاده کرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شبکه‌های اجتماعی مجازی کارکردهای متفاوت و چندوجهی دارند و می‌توان از این ظرفیت، استفاده‌های زیادی کرد.

به گزارش ایسنا، علی جنتی با اشاره به اهمیت رسانه‌های دیجیتال، اظهار کرد: جشنواره‌ی رسانه‌های دیجیتال، محملی است که فعالان این عرصه، فرصت عرضه‌ی فعالیت‌ها و ظرفیت‌های خود را پیدا کنند و به رقابتی علمی و نظام‌مند با دیگر هم‌ترازان و همکاران خود بپردازند و از سوی دیگر، کارشناسان و مدیران خدمت‌گزار این عرصه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با رصد و بررسی دقیق این فعالیت‌ها و ظرفیت‌ها، بر فضای دیجیتال کشور اشراف یابند و از آن، برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر و نظام‌مندتر بهره گیرند.
او ادامه داد: جهان امروز، جهان ارتباطات و رسانه‌هاست و هر کسی که تسلط و برتری بیشتر و موثرتری بر فضای تولید و تبادل اطلاعات دارد، توان بالاتری در پیشبرد اهداف خود در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی می‌یابد. در این میان، به‌واسطه‌ی پیشرفت‌های وسیع، گسترده و روزافزونی که در حوزه‌ی فناوری‌های ارتباطی و رسانه‌یی به‌وجود آمده است، بسترهای تبادل اطلاعات دیجیتال، اصلی‌ترین نقش را در زمینه‌ی جابه‌جایی اطلاعات و مفاهیم برعهده گرفته‌اند.
وزیر ارشاد با اشاره تغییرات دنیای امروز در حوزه‌ی فناوری، تصریح کرد: براثر تغییر و تحولات و انقلاب‌های رخ‌داده در حوزه‌ی فناوری و روند استفاده از آن در دنیا و ظهور فناوری اطلاعات و ارتباطات، روند گذران وقت اقشار سنی مختلف نیز تغییر کرده است. در این میان، جوانان و نوجوانان جزو نخستین اقشاری هستند که نسبت به فناوری‌های جدید اقبال و اشتیاق نشان می‌دهند و جذب آن‌ها می‌شوند.
او با بیان این‌که این عصر از جهتی، عصر دیجیتال خوانده می‌شود و از جهتی دیگر، به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران فرهنگ، عصر فرهنگ‌های نوین و عصر تحولات فرهنگی دانسته می‌شود، گفت: امروز پیشرفت‌های فنی در عرصه‌ی فناوری‌های اطلاعاتی، ارتباطاتی و رسانه‌یی، بیشترین تأثیر را در حوزه‌ی فرهنگ به‌جا گذاشته است و کیست که نداند، تحولات فرهنگی، زمینه‌ی وقوع بسیاری از تحولات و تطورات را در حوزه‌های دیگر فراهم می‌کنند. از این رو، توجه و مدیریت رابطه‌ی فرهنگ و رسانه‌های دیجیتال به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سیاست‌گذاران و مدیران هر کشوری به‌شمار می‌رود. در ایران نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت "تدبیر و امید" به‌عنوان اصلی‌ترین نهاد مدیریت اجرایی و عملیاتی فرهنگ، یکی از اصلی‌ترین رسالت‌های خود را توجه به این حوزه‌ی خطیر و مهم و مقابله با آسیب‌های آن و بهره‌برداری از ظرفیت‌های آن می‌داند.
جنتی با تأکید بر این‌که روند استفاده از اینترنت و بخصوص رسانه‌های اجتماعی که به‌تازگی به‌شدت افزایش یافته، به‌گونه‌ای است که در آن، روابط و تعاملات اجتماعی تا حد زیادی شبیه‌سازی شده (همان شبکه‌های اجتماعی مجازی) و مورد اقبال فزاینده‌ی مخاطبان قرار گرفته است، اظهار کرد: ایران حدود دو درصد سهم استفاده‌کنندگان از اینترنت را دارد و ضریب نفوذ اینترنت نشان می‌دهد که در کشور، حدود ۴۰میلیون کاربر اینترنت داریم و آن‌ها روزانه، زمانی نسبتا طولانی از وقت خود را به حضور در فضای مجازی و فعالیت در این دنیای گسترده می‌گذرانند.


او ادامه داد: روزانه حدود ۴۰میلیون نفر - ساعت، اشتغال به بازی‌های رایانه‌یی وجود دارد که این نکته هم فرصت‌های ویژه‌ای را فراهم کرده و هم ما را با تهدیدات پیچیده‌ای مواجه ساخته است. حدود ۱۰۰میلیون سیم‌کارت تلفن همراه در کشور ما که جمعیتی کمتر از ۸۰میلیون نفر دارد، توزیع شده و این در حالی است که محتوای موجود در این بسترها غالبا از فرهنگی متفاوت نسبت به فرهنگ ایرانی - اسلامی‌ منشأ گرفته و ذهن مخاطب را با خود همراه می‌کند. در نتیجه، موجب بروز تغییرات خاصی در عرصه‌ی فرهنگی کشور اعم از فرهنگ‌های خاص و فرهنگ‌های عمومی حاکم بر جامعه می‌شود



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |