جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 124028 18:20 1399/09/21
موج سواری اماراتی ها روی عهدشکنی عراقی ها!

موج سواری اماراتی ها روی عهدشکنی عراقی ها!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
موج سواری اماراتی ها روی عهدشکنی عراقی ها!

موج سواری اماراتی ها روی عهدشکنی عراقی ها!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گلناز پرتوی مهر -در طی چند ماه گذشته برخی از کشورهای عضو اوپک پلاس پایبندی کمتری نسبت به بقیه در خصوص توافق کاهش تولید نفت داشتند که این موضوع موجب بروز برخی اختلافات گردی، تا جایی که تصمیم گیری در دوازدهمین نشست، به خاطر اختلاف نظر بین اعضا کار را بسیار سخت نمود.

زانا احمدی، کارشناس حوزه انرژی، در گفت و گو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار کرد: پس از برگزاری دوازدهمین نشست اعضای اوپک پلاس، این سازمان اعلام نمود که میزان تولید نفت خود را برای ژانویه سال 2021 به میزان 500 هزار بشکه افزایش خواهد داد. این تصمیم بدین معنی است که کاهش تولیدی که پیش از این برای 7 میلیون و 700 هزار بشکه نفت بصورت مرحله ای برنامه ریزی شده بود به دلیل اعلام خبرهایی مبنی بر کشف واکسن کووید19 و بهبود تقاضای جهانی نفت، با افزایش تولید 500 هزار بشکه ای اعضای اوپک پلاس به 7 میلیون و 200 هزار بشکه خواهد رسید.

وی افزود: همچنین برای سه ماه بعدی یعنی تا آوریل سال2021، قرار شد تا اعضا در هفته نخست هر ماه نشستی مشترک داشته باشند و با توجه به شرایط بازار تصمیم بگیرند که چه حجمی از تولید را می توانند به بازار عرضه کنند. البته حجم افزایش تولید اعضای اوپک پلاس در هر ماه نباید از 500 هزار بشکه بیشتر شود و در نهایت طی 4 ماه حدود 2 میلیون بشکه در روز به تولید اعضا اضافه خواهد شد.

احمدی تصریح کرد: هر چند سیاست کاهش تولید 7.2 میلیون بشکه ای نفت برای مقابله با کاهش تقاضای نفت در خلال موج دوم همه گیری کووید19 اجرایی می‌شود لیکن انتظار می‌رفت توافق کاهش تولید اعضای اوپک پلاس حداقل در اوایل سال 2021 میلادی بدون تغییر ادامه یابد.

وی با اشاره به تخطی برخی از اعضای اوپک در توافق کاهش تولید گفت :کشور عراق یکی از کشورهایی بود که در خصوص پایبندی به سهمیه خود کوتاهی نمود که دلیل آن را می توان در عدم تمایل به کاهش درآمدهای نفتی و همچنین سختی متقاعد نمودن شرکت های نفتی بین المللی به دلیل مشکلات قراردادی جستجو نمود.

وی ادامه داد: در طی این مدت، عراق، حدود 610 هزار بشکه در روز و همچنین کشور روسیه نیز حدود 530 هزار بشکه در روز بیشتر از سهمیه خود تولید نمودند. موضوع اختلاف نظر امارات متحده عربی با عربستان در خصوص ادامه توافق کاهش تولید به این دلیل بود که عربستان خواستار ادامه کاهش تولید بود لیکن امارات هم به دلیل تخطی برخی اعضا و هم به دلیل غیر منصفانه دانستن سهمیه ها خواهان تولید بیشتر نفت بود.

کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: امارات در تلاش است تا تولید نفت خود را مطابق برنامه های توسعه ای به منظور افزایش سهم بازار طی سال‌های آتی افزایش دهد. همچنین این رفتار اخیر امارات که عمدتاً زیر سایه سنگین تصمیمات عربستان بوده است و البته نشان‌دهنده استقلال طلبی سیاسی از ریاض، منجر شد تا تصمیم اوپک پلاس و استراتژی متحدانش به مدت دو روز به تعویق بیفتد.

وی افزود: ابتدا نظر غالب اعضا روی تمدید توافق کاهش تولید در سطح فعلی یعنی حفظ کاهش 7.7 میلیون بشکه در روز طی 3 ماه نخست 2021 بود. اما در نهایت با مخالفت برخی از کشورها و پیشنهاد امارات متحده عربی به‌عنوان یکی از مخالفان، این توافق تغییر شکل داد.

احمدی مطرح کرد: در نهایت پس از 4 روز رایزنی میان این 23 کشور، دوازدهمین نشست وزارتی کشورهای عضو و غیرعضو اوپک با اتفاق نظر بر سر تسهیل روزانه ۵۰۰ هزار بشکه‌ای توافق کاهش تولید برای ژانویه ۲۰۲۱ به پایان رسید و تصمیم اعضای اوپک پلاس موجب ارسال سیگنال مثبت به بازار جهانی نفت گردید، به طوری که قیمت نفت تا مرز 50 دلاری هم پیشروی کرد.

به گفته وی به نظر می رسد که بدون سیاست کاهش تولید اوپک پلاس و تولید آزادانه نفت خام به هر مقدار، اضافه عرضه در بازار جهانی موجب پایین آمدن قیمت نفت و کاهش درآمدهای نفتی کشورهای تولیدکننده نفت خواهد شد. برعکس، توافق کاهش تولید به اندازه زیاد، موجب بالارفتن قیمت نفت و از سرگیری تولید نفت شیل خواهد شد که مجدداً قیمت نفت را به پایین سوق خواهد داد.

وی در پایان خاطرنشان کرد : بهبود نسبی اقتصاد جهانی که صندوق بین المللی پول در گزارشات اخیر آن تاکید داشته و به تبع بهبود تقاضای نفت که ممکن است برای سال 2021 به تدریج شکل بگیرد و همچنین ادامه توافق کاهش تولید اعضای اوپک پلاس را می توان از سیگنال های مثبت بازار نفت برای افزایش قیمت تلقی نمود، به همین دلیل پیشروی قیمت میانگین نفت خام به بالای سطح 45 دلار در هر بشکه حداقل تا پیش از سه ماه دوم سال 2021 را نمی توان متصور بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |