جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 59501 19:13 1396/02/16
مهلت یک هفته ای برای اعلام علت اصلی انفجار معدن

مهلت یک هفته ای برای اعلام علت اصلی انفجار معدن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
مهلت یک هفته ای برای اعلام علت اصلی انفجار معدن

مهلت یک هفته ای برای اعلام علت اصلی انفجار معدن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

نعمت‌زاده پس از جلسه کمیته حقیقت‌یاب انفجارمعدن یورت آزادشهر از تایید فرض اولیه خبرداد

گروه تولید-وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از جلسه با کمیته حقیقت یاب حادثه انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر که باعث مرگ تعدادی از معدن کاران شد، با بیان این که فرض اولیه از علت وقوع این حادثه تایید شده، از فرصت یک هفته ای به کمیته حقیقت یاب برای اعلام علت اصلی انفجار در معدن خبرداد. محمدرضا نعمت زاده - وزیرصنعت، معدن و تجارت - درجلسه ویژه سه ساعته رسیدگی به ابعادحادثه معدن آزاد شهر استان گلستان، ضمن اظهار تأسف و تسلیت به بازماندگان کارکنان معدن زمستان یورت گفت: در این معدن ۳۷۰ نفر به صورت مستقیم و پیمانکاری مشغول فعالیت بودند که بنا به دلایلی که بزودی ازطریق کمیته حقیقت یاب اعلام می شود، درظهر چهارشنبه حادثه انفجار رخ داد. وی درهمین رابطه افزود: قرار است که کمیته حقیقت یاب ظرف یک هفته با بررسی‌هایی که انجام می‌دهد علت اصلی حادثه را مشخص کند  و به اطلاع هموطنان برساند. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ترکیب کمیته حقیقت یاب آزاد شهر جلسه گفت: به دنبال حادثه رخ داده در معدن زمستان یورت استان گلستان صبح روزشنبه کمیته حقیقت یاب با حضور نمایندگان وزارت کار، رفاه و تأمین اجتماعی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، نمایندگان قوه قضاییه، چند تن از اساتید دانشگاه و مدیران بخش معدن این وزارتخانه برای بررسی ابعاد همه جانبه حادثه انفجار این معدن تشکیل شد.

تایید روایت اولیه علت وقوع حادثه آزاد شهر

نعمت زاده با بیان این که حدس اولیه علت حادثه درست بوده گفت: در این جلسه آنچه دریافتیم باتری به باتری کردن لوکومتیو حمل ذغال سنگ و جرقه ناشی از آن عامل حادثه بوده است، ولی آنچه که واضح است معدن زمستان یورت عاری از گاز متان بوده است و ذرات ریز ذغالسنگ به خودی خود آتش‌زا است.

تشکیل کمیته رسیدگی به خانواده قربانیان معدن زمستان یورت

وی در ادامه با بیان این که در پی این حادثه سه کمیته ویژه تشکیل شده است عنوان کرد: پس از این حادثه ناگوار کمیته های حقیقت‌یاب، برسی مسایل انسانی و بررسی رفع نواقص ایمنی برای ادامه کار و مشکلات کلی معادن زغال سنگ کشور، سه کمیته‌ای هستند که بعد از وقوع این حادثه ساختار بندی شدند، که دو کمیته نخست صبح روزشنبه تشکیل و کمیته سوم در روزهای آینده تشکیل خواهد شد. نعمت زاده با اشاره به شرح وظایف کمیته رسیدگی به مسائل انسانی حادثه آزادشهر گفت: دومین کمیته ای که صبح روزشنبه در دفتر اینجانب تشکیل شد کمیته رسیدگی به مسائل انسانی است تا برای بازماندگان و خانواده‌های معدنکاران تصمیماتی اتخاذ شود . وی افزود: صدور احکام کارگزینی برای خانواده‌های بازماندگان همچنین اعطای بیمه بیکاری به کارگران معدن تا زمان بازگشایی مجدد معدن یاد شده همچنین پرداخت هزینه تدفین کشته‌شدگان حادثه و در نهایت توافق با شرکت بیمه آسیا برای پرداخت دیه را در دستور کار این کمیته قرار دادیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت در توضیح آخرین وضعیت معدن آزاد شهر اظهار کرد: هم‌اکنون تیم‌های مختلف امدادی و نجاتی در منطقه به ۱۰گروه تقسیم شده و اقدام به عملیات آواربرداری و نجات حادثه دیدگان هستند و همچنین ریزش شدیدی که در لایه‌های کوه رخ داده و نیاز به آوار برداری است با تأمین تجهیزات از سایر معادن مجاور و یا خریداری آنها از بازار این اقدام صورت گرفته است. وی تصریح کرد: محل حادثه از دهانه تونل به وسعت ۱۵۰۰متر بوده و امداد رسانان به آن منطقه رسیده‌اند، اما بدلیل ریزش کوه، طاق زده شده است تا ضمن جریان داشتن هوا و اکسیژن به منطقه پشت انفجار که تعدادی از محبوس شدگان در آنجا هستند برسند. نعمت زاده در ادامه تاکید کرد: توجه به آموزش پیوسته و دایمی تمامی دست اندکاران بخش معدن به ویژه بازرسان ایمنی با هر مقدار سابقه کار و شهرت امری ضروری است و با بروز این حادثه تمامی ما باید احساس مسئولیت کرده و از وقوع حوادث مشابه در سایر معادن زغال سنگ جلوگیری کنیم.

اظهارات رئیس انجمن سنگ‌آهن درباره معدن زغال سنگ آزادشهر

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن اجرای قوانین سلامت و ایمنی (HSE) و استفاده از تکنولوژی های روز را عامل پیش گیرانه اتفاقاتی همچون انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت آزاد شهر دانست. قدیر قیافه در گفت و گو با ایسنا، با با بیان این که معادن زغال سنگ از جمله معادن پرخطر هستند گفت: معمولا معادن زغال سنگ زیر سطحی بوده و درآنها گاز متان منتشر می‌شود که به خودی خود حادثه زا هستند و باید اقدامات پیشگیرانه و ایمنی در آنها به دقت و با شدت اجرا و پیگیری شوند، به طوری که معمولا در این معادن تمام وسایل ویژگی های خاص خود را دارند، یعنی از لامپ ها گرفته تا سیم های برق و هواکش ها همگی طوری طراحی می‌شوند که کمترین میزان الکتریسیته را تولید کنند. وی ادامه داد: اگر در معادن قوانین HSE به خوبی اجرا شود، مسولان و متخصصان این بخش حضور جدی و سختگیرانه در محیط معدن داشته باشند و این قوانین متعهدانه از سوی کارگران رعایت شود، تا حدود زیادی از چنین حوادث تلخی جلوگیری می‌شود. رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن در ادامه با بیان این که امروز باید برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی به سمت استفاده از به روزترین تکنولوژی ها و تکنیک های استخراج رفت عنوان کرد: استفاده از تکنولوژی های روز و تکنیک هایی که ریسک کار در محیط معادن را کاهش می‌دهد اجتناب ناپذیر و امری لازم است و می تواند علاوه برحفظ ایمنی، به میزان خوبی بازده فعالیت معدنی و بهره وری استخراج را بالا ببرد. این فعال معدنی با اظهار تاسف نسبت به وقوع این فاجعه انسانی در آزاد شهر گفت: بخش معدن و  معادن زغال سنگ، به ویژه در مناطق شمالی، با توجه به عدم پرداخت طلب هایشان توسط کارخانجات مصرف کننده با مشکلات مالی روبرو هستند.  بر اساس ادعاهای غیررسمی تعدادی از کارگران این معدن نیز بیمه نبوده اند که در صورت صحت این ادعا، این امر ابدا در شأن صاحبان کسب و کار معدن و جامعه معدنی کشور نیست. وی درپایان با آرزوی تکرار نشدن چنین حوادثی، فاجعه انسانی در آزاد شهر را به جامعه معدنی و خانواده معدنچیان متوفی تسلیت گفت.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |