جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 106801 21:26 1399/04/07
مهدی پازوکی: شفافیت، نفی انحصار و ایجاد رقابت وظیفه دستگاه قضا برای حمایت از تولید است

مهدی پازوکی: شفافیت، نفی انحصار و ایجاد رقابت وظیفه دستگاه قضا برای حمایت از تولید است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
مهدی پازوکی: شفافیت، نفی انحصار و ایجاد رقابت وظیفه دستگاه قضا برای حمایت از تولید است

مهدی پازوکی: شفافیت، نفی انحصار و ایجاد رقابت وظیفه دستگاه قضا برای حمایت از تولید است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

پازوکی، اقتصاددان می‌گوید: قوه قضاییه نقش مهمی در به وجود آوردن فضای مناسب برای کسب‌وکار دارد؛ شفافیت، نفی انحصار و ایجاد رقابت از وظایف قوه قضاییه برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذار است. در سایه امنیت اجتماعی و شفافیت قضایی است که سرمایه‌گذار سرمایه خود را به عرصه تولید وارد می‌کند.

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، فساد مانعی بزرگ در مسیر توسعه است؛ فسادِ اقتصاد و سیاست زمینه اشتغال و توزیع عادلانه فرصت‌ها را به بیراهه می‌برد؛ باعث رانت‌خواری می‌شود و درنهایت یکی از نگرانی‌های بزرگ مدیریت دولتی و مانعی بزرگ برای توسعه پایدار است. هر چه بر میزان فساد اقتصادی و سیاسی در جوامع درحال‌توسعه افزوده شود، امنیت ملی بیشتر در معرض تهدید قرار می‌گیرد.

مهدی پازوکی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با «پایگاه خبری اتاق ایران» می‌گوید: قوه قضاییه در اقتصاد ایران نقش به‌سزایی در به وجود آوردن فضای مناسب برای کسب‌وکار دارد؛ برای اینکه این فضای مناسب تولید به وجود بیاید، قوه قضاییه باید شفافیت را با همکاری سایر قوا در دستور کار خود قرار دهد.

پازوکی می‌گوید: من معتقد هستم به‌غیراز مسائل مربوط به امنیت ملی، تمامی دادگاه‌ها و محاکمات قضایی باید شفاف باشد؛ البته این تأکید در حوزه محاکمات اقتصادی بیشتر است. الآن روند دادگاه اکبر طبری را ببینید؛ همین داستان را نسبت به سایر افراد در گذشته انجام ندادند.

پازوکی ادامه می‌دهد: باید در قوه قضاییه اصل بر شفافیت باشد مگر مسائل امنیت ملی و مسائل حوزه خصوصی افراد؛ شفافیت از نان شب برای جامعه ایرانی و اقتصاد ایرانی لازم‌تر است؛ در این حوزه قوه قضاییه نقش اساسی دارد.

به گفته پازوکی، دولت باید زمینه لازم برای رقابت اقتصادی فراهم کند و حامی این حوزه حتماً قوه قضاییه و عملکرد مثبت آن است. قوه قضاییه می‌تواند با قوانین و قضاوت خود هرگونه انحصار دولتی، خصوصی و خصولتی را از اقتصاد ایران بزداید.

او با تأکید بر سه اصل شفافیت، نفی انحصار و ایجاد رقابت در اقتصاد می‌گوید: قوه قضاییه در این سه حوزه نقش مهم‌تری از دولت دارد. سرمایه‌گذار در جایی سرمایه خود را وارد می‌کند که احساس امنیت کند و در این زمینه قوه قضاییه نقش اساسی دارد.

پازوکی تصریح می‌کند: رشد و شکوفایی اقتصادی با امنیت اجتماعی ارتباط دارد؛ در سایه امنیت اجتماعی و شفافیت قضایی است که سرمایه‌گذار سرمایه خود را به عرصه تولید وارد می‌کند. باید از سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری و حقوق سرمایه‌داران ایرانی از حقوق کارآفرینان و تولیدکنندگان در مقابل فساد و رانت‌خواری و رانت‌جویی حمایت کرد؛ البته مجموعه حاکمیت یعنی قوه مقننه، قوه قضاییه و قوه مجریه باید از تولیدکنندگان و اقتصاد ملی حمایت کنند.

او تاکید می‌کند: قطعاً باید حاکمیت با فساد مبارزه کند؛ اگر مردم احساس کردند کسی که رانت‌خوار است و رشوه می‌گیرد به سزای اعمالش می‌رسد و در مقابل تولیدکننده و کارآفرین و سرمایه‌گذار مورد حمایت است، حتماً به رویه‌ها اعتماد می‌کنند و همین مسئله به افزایش سرمایه اجتماعی کمک می‌کند.

به گفته پازوکی، این رویه به رشد اقتصادی و جذب سرمایه داخلی و خارجی می‌انجامد؛ تولید ملی رشد کرده و درنتیجه اشتغال بیشتر می‌شود.

در نامه تبریک رئیس اتاق بازرگانی ایران به ابراهیم رئیسی به مناسبت روز قوه قضاییه مطرح شد

اجرا شدن طرح محاکم تجاری آثار سازنده‌ای خواهد داشت

غلامحسین شافعی در نامه‌ای به سید ابراهیم رئیسی، روز قوه قضاییه را تبریک گفت. رئیس اتاق ایران در این نامه توجه دستگاه قضا به تسهیل محیط کسب‌و کار را مورد قدردانی قرارداد و اعلام کرد که اتاق ایران به عنوان مشاور قوای سه‌گانه آماده تعامل و همکاری در جهت ایفای برنامه‌های دستگاه قضا است.

پایگاه خبری اتاق ایران، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران طی نامه‌ای به آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه، ضمن تبریک روز قوه قضاییه، از حضور موثر نمایندگان این قوه در جلسات شورای گفت‌وگو و ماده 12 در راستای تسهیل محیط کسب‌و کار تقدیر کرد.

متن کامل نامه غلامحسین شافعی به ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه به شرح زیر است: بر خود وظیفه می‌دانم هفته قوه قضائیه را به حضرت‌عالی و همه دست اندرکاران محترم دستگاه قضا از طرف اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور و فعالان اقتصادی تبریک گفته و از اقدامات امید آفرین حضرت‌عالی که نویدبخش حرکت‌های نوین و تحول در دستگاه قضایی است قدردانی می‌نمایم.

حضور فعال نمایندگان قوه قضائیه در جلسه شورای گفت‌وگو و ماده 12 که در راستای تسهیل محیط کسب و کار و تبیین و تدوین قوانین و مقررات در اتاق ایران برگزار می‌شود راهگشا بوده و مورد سپاسگزاری است.

 فعالان اقتصادی بخش خصوصی در مواجهه با تحولات اقتصادی سال‌های اخیر و تنگ‌تر شدن بی‌سابقه حلقه تحریم‌های بین‌المللی و به موجب آن دشوار شدن فضای تولید و کسب و کار با دشواری‌های بسیاری رو برو بوده و تمام تلاش خود را برای ایفای مسئولیت و نقش‌آفرینی در اقتصاد کشور ایفا نموده‌اند و بر این اساس امید است با هدایت و تدبیر جناب‌عالی قوانین و مقررات داخلی کشور که بعضاً به فراخور زمان و تغییر پارادایم‌های کسب و کار نیاز به بازنگری دارد مورد تدقیق و بررسی قرار گرفته و از جانب دستگاه قضا مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.

همانطور که استحضار دارند برای عبور از تنگناهای خصوصاً اقتصادی که مستقیما با زندگی و معیشت مردم مرتبط است نقش تولیدکنندگان کالا و خدمات، صنعتگران و بازرگانان در همه حوزه‌ها بی‌بدیل و درخور توجه است و اگرچه معدود افرادی سوء‌رفتاری را مرتکب شده‌اند، موضوع به جامعه بزرگ فعالان اقتصادی قابل تعمیم نبوده و نقش ایشان نیز در حمایت و همراهی با قوای سه‌گانه برای عبور از این بحران‌ها درخور توجه است.

همچنین اجرایی شدن طرح "محاکم تجاری" که موجب تخصصی شدن امر بررسی، نظارت و قضاوت در امور اقتصادی، بازرگانی و تجاری است، می‌تواند آثار سازنده و پیشگیرانه قابل‌توجهی را موجب شود و امیدوارم با هم‌افزایی و تعامل فی‌مابین عملیاتی شود.

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به عنوان مشاور قوای سه‌گانه کشور در امور اقتصادی آمادگی و حمایت خود را برای همکاری و تعامل در جهت ایفای برنامه‌های آن دستگاه محترم اعلام می‌دارد و رجاء واثق داریم که فعالان اقتصادی که صادقانه و در نهایت میهن‌پرستی برای توسعه اقتصادی کشور تلاش می‌نمایند از حمایت و تدبیر جناب‌عالی برخوردار بوده و انشاالله با نقش‌آفرینی موثر بخش خصوصی برای پیشرفت و تحقق اهداف "جهش تولید" خدمتگزار کشور و هم‌میهنان عزیزمان باشیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |