جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 7573 16:30 1393/09/10
معاون وزیر بهداشت:  اپیدمی ایدز در ایران نداریم

معاون وزیر بهداشت: اپیدمی ایدز در ایران نداریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
معاون وزیر بهداشت:  اپیدمی ایدز در ایران نداریم

معاون وزیر بهداشت: اپیدمی ایدز در ایران نداریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

معاون بهداشت وزیر بهداشت اقدامات انجام شده در جهت درمان و پیشگیری از ایدز در کشور و همچنین سختی‌های کار این وزارتخانه برای مقابله با این بیماری را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی اکبر سیاری در مراسم روز جهانی ایدز گفت: تمام آژانس‌های بین المللی به مبحث کنترل ایدز کمک می‌کنند ایران نیز تاکنون سه برنامه را در این زمینه اجرا کرده و برنامه چهارم کنترل کشوری ایدز نیز در دست تدوین است.

وی با بیان اینکه ۷۸ میلیون نفر در دنیا به ایدز مبتلا هستند افزود: شاید هیچ اپیدمی دیگری مانند ایدز در دنیا فراگیری نداشته باشد چرا که راه تشخیص و درمان این بیماری سالها ناشناخته بود و اکنون هم تنها راه کنترل آن شناسایی شده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در سال ۲۰۱۳ و در بررسی‌های جهانی مشخص شد که ۳۸ درصد میزان موارد جدید ابتلا به ایدز کاهش یافته است. ۵۸ درصد کاهش موارد ابتلای جدید در کودکان و ۳۵ درصد کاهش مرگ و میر بوده است. دسترسی به درمان نیز ۴۰ درصد افزایش یافته است.

سیاری به مشکلات موجود در زمینه کنترل و تشخیص این بیماری در دنیا و منطقه امروز و همچنین ایران اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که در منطقه و از جمله کشور ما وجود دارد آن است که متاسفانه با آهنگ جهانی حرکت نکرده‌ایم. به این معنا که میزان ابتلا به این بیماری سیر صعودی دارد و این موضوع نشان می‌دهد که بسیار عقب هستیم.

وی گفت: در حال حاضر اپیدمی گسترده‌ای از این بیماری در کشور نداریم چرا که اپیدمی به زمانی گفته می‌شود که سطح شیوع بیماری به یک درصد برسد. در حال حاضر حدود ۱۵ صدم درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۰ سال کشور به ایدز مبتلا هستند، البته میزان شیوع این بیماری در برخی گروه‌ها بالاتر است. به عنوان مثال میزان شیوع این بیماری در معتادان تزریقی ۱۵ درصد و در زنان با رفتارهای پرخطر ۴٫۵ درصد است.

معاون وزیر بهداشت همچنین روش انتقال ایدز از مادر به کودک را مورد اشاره قرار داد و افزود: در دنیا تلاش بر آن است که انتقال از این روش را به صفر رساند. آمار این موضوع در جامعه ما نیز زیاد نیست اما باید در این زمینه تلاش کنیم. به همین دلیل برنامه مراقبت از مادران باردار در ۱۶ دانشگاه علوم پزشکی کشور آغاز شده است و به زودی به تمام دانشگاه‌ها گسترش خواهد یافت.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |