جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 8067 15:52 1393/09/26
مشکلات شبکه بانکی به روایت 10 مدیرعامل

مشکلات شبکه بانکی به روایت 10 مدیرعامل

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
مشکلات شبکه بانکی به روایت 10 مدیرعامل

مشکلات شبکه بانکی به روایت 10 مدیرعامل

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

نهاد ریاست جمهوری روز گذشته میزبان مجموعه‌ای از مدیران پولی، مالی و اقتصادی کشور بود تا گرد هم آمده و با بررسی موانع پیش روی تولید و مشکلات شبکه بانکی در تامین مالی، به منظور ارائه راهکار و حرکتی رو به جلو در خروج از رکود بایکدیگر همفکری کنند.

در نشست هم اندیشی مدیران عامل بانکها با معاون اول رییس جمهور برای بررسی راههای خروج از رکود، نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، طیب نیا وزیر اقتصاد، نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، آخوندی وزیر راه و شهرسازی همچنین سیف رییس کل بانک مرکزی به همراه کمیجانی قائم مقام و تهرانفر معاون نظارت این بانک و صفدر حسینی رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی حضور داشتند که در ادامه فطانت فر، رییس جدید سازمان بورس نیز به این جمع اضافه شد.

در این نشست چندساعته که مدیریت آن را طیب نیا برعهده داشت بعد از اظهارات کوتاه وی و رییس کل بانک مرکزی، 10 مدیرعامل بانک ضمن دفاع از انتقادات مطرحه نسبت به عملکردشان، به بیان پیشنهاداتی برای باز شدن دست بانکها در تسهیلات دهی پرداختند و در ادامه سایر مدیران اقتصادی دولت اظهار نظر کرده و بسته به حوزه کاری خود توضیحاتی در رابطه با چگونگی خروج از رکود ارائه کردند.

وزیر اقتصاد: مسئوولیت سنگین بانکها در خروج از رکود

طیب نیا که شرایط فعلی حاکم بر بازار پول را سخت عنوان کرد، خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی را مستلزم رفع تنگناهای اعتباری و تامین منابع مالی برای تولید و به ویژه سرمایه در گردش آنها دانسته و مسئوولیت تامین مالی این بخش را به عهده نظام بانکی به عنوان اثر‌گذارترین نهاد در خروج از رکود گذاشت.وی در عین حال که اقدام بانک‌ها برای سودآوری و شرکت داری را کاملا نفی نکرد، اما از آنها نسبت به ورود بیش از اندازه به بنگاهداری همچنین رقابت ناسالم برای بالابردن سود سپرده انتقاد کرد و از سویی دیگر از مدیران عامل بانکها خواست تا ضمن رسیدگی به معوقات بانکی خود، با آ ن دسته از مشتریانی که در بخش های تولیدی مشغول بوده اما دچار مشکل شده‌اند مدارا کنند.

دفاع رییس کل بانک مرکزی از بانک‌ها

در ادامه رییس کل بانک مرکزی، از برآورد 285 هزار میلیارد تومانی در تسهیلات دهی بانکها تا پایان سال سخن گفت و بیان کرد که شبکه بانکی مورد ظلم واقع شده و تمامی قضاوتهای مطرحه شده در باره آن درست نیست.سیف همچنین با بیان این‌که خط تولید و نیروی کار برخی بنگاه‌ها آماده است، اما آن ها با محدودیت سرمایه در گردش مواجه هستند خاطرنشان کرد که این واحدها در اولویت اول هستند و در واقع نظام بانکی باید کل پروژه هایی که برای سرمایه در گردش معطلند تامین کنند از این رو در حال حاضر لیست این واحدها را تهیه کرده ای و به بانک ها معرفی شده‌اند.

اظهارات 10 مدیرعامل بانکی

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این نشست به 10 نفر از مدیران عامل بانکها در سخنانی کوتاه به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

بانک ملی

همتی، بانک ملی اولین مدیر شبکه بانکی بود که در این نشست سخن گفت و تاکید کرد که متاسفانه همواره لایحه‌ها و برنامه‌های مختلفی را پیش‌بینی می‌کنیم، اما در بسیاری موارد تصویب و اجرا نمی‌شود. بنابراین ما خودمان می‌دانیم که چه مسائل و مشکلاتی وجود دارد، پس انتظار معجزه نداریم. اما حداقل می‌خواهیم که از آنچه که می‌گوییم دفاع کرده و اجرایی شود نه این‌که امروز هم دور هم جمع شده و برنامه بچینیم ولی شش ماه دیگر باز هم در همین شرایط باشیم و اتفاق جدیدی نیفتاده باشد.وی از اختیار محدود بانک‌های دولتی انتقاد کرد و افزود: متاسفانه ما حتی در تعیین و صرف بودجه خود هم دخالتی نداریم همچنین مشکل دیگر ما این است که 60 درصد منابع بانک ملی قفل شده و نمی‌توانیم تمامی 100هزار میلیارد تومان سرمایه این بانک را استفاده کنیم و تنها 40 هزار میلیاردتومان از منابع بانک ملی آزاد و قابل تصمیم‌گیری است.

بانک ملت

بعد از همتی، مدیر عامل بانک ملت نیز زبان به انتقاد نسبت به برخی مسائل موجود در بانک‌ها بالاخص سود‌های سپرده گشود و گفت: دود بی‌نظمی‌های ایجاد شده به چشم تولید‌کنندگان می‌رود وقتی بهای تمام شده پول بالاست حتما سود تسهیلات بالاتری را می‌طلبد که در نهایت به افزایش بهای تمام شده کالای تولیدی، گرانفروشی و تورم می‌انجامد.وی ابراز تاسف کرد که برخی موسسات به دلیل ریسک نقدینگی و جذب سپرده سکان‌دار تعیین نرخ سود در کشور شده و بانک‌های دیگر را نیز در معرض ریسک قرار داده است و این در حالی است که افزایش تعداد بانک‌ها و شعب آنها در جذب مشتریان برای سپرده‌ با سودهای بالا بی‌تاثیر نیست.

صنعت و معدن

افخمی مدیر عامل بانک صنعت و معدن نیز با اشاره به حدود 81 هزار واحد کوچک صنعتی که پروانه دارند، گفت که 50 درصد آنها کارایی کافی را نداشته و 13 هزار مورد نیز در حال توقف‌اند که مشکل همه آنها تعیین سرمایه در گردش است.وی به بن‌بست تامین منابع اشاره داشت و گفت: باید در منابع پرداخت شده نظارت کافی اعمال شود، چرا که یارانه‌ای از تولید که دستمان را نگرفت و صندوق توسعه ملی هم با تمام کمکی که به ما کرد کافی نبود. همچنین با وجود این که به طور جدی برای فروش دارایی‌ها و واگذاری بنگاه‌ها اقدام کردیم، اما نتوانستیم که حتی یک مورد را هم به فروش برسانیم.افخمی با بیان این‌که به دلیل بالا‌بودن بهای تمام شده اوراق در انتشار آن هم با مشکل مواجهیم، از تحمیل تسهیلات تکمیلی به شبکه بانکی هم انتقاد کرد و در سویی دیگر از دولت خواست تا در فرصتی کوتاه و در آینده‌ای نزدیک بدهی خود به شبکه بانکی را برگرداند.

بانک رفاه

نظری - مدیر عامل بانک رفاه - هم نسبت به بار مالی بیش از 70 درصدی اقتصاد که بر دوش بانک‌هاست انتقاد کرد و گفت: باید بار تامین مالی بنگاه‌ها‌ی بزرگ را از عهده بانک‌ها برداشته و تنها بنگاه‌های کوچک و متوسط برعهده ما باشد.وی این را هم تاکید کرد که باید بتوان از سایر ابزار‌ها استفاده کرد، چرا که نقدینگی تنها راه‌حل رفع مشکلات بخش‌های تولیدی و کلیه ‌ی حوزه‌های اقتصادی نیست و نیازمند راهکارهای دیگر است.

بانک سینا

اما پرویزیان - مدیر عامل بانک سینا - شبکه بانکی را آماده به خدمت دانست و گفت: باید تامین مالی تولید را از طریق کاهش نرخ سپرده قانونی انجام داد.وی یادآور شد که با کاهش 2.5 درصدی پایه پولی و محدودیت 5.5 درصدی ضریب فزاینده پول در نهایت از جریان نقدینگی کمتر شده که به نفع سرمایه در گردش بانک‌ها نیست.

بانک صادرات

پیشرو مدیر عامل بانک صادرات نیز بدهی دولت را به بانک‌ها مورد تاکید قرار داد و گفت: باید بدهی پیمانکارها به بانک‌ها از طریق جلب منابع از دولت انجام شود. به عبارتی دیگر دولت بدهی خود به پیمانکاران را به بانک‌ها بپردازد.وی همچنین مشکلات مالیاتی را به عنوان بزرگ‌ترین هزینه بانک‌ها در ذخیره مطالبات را مورد توجه قرار داد.

بانک آینده

مدیر عامل بانک آینده در ادامه نسبت به آزاد‌شدن منابعی که در اختیار بانک‌هاست، تاکید کرد و گفت که در این حالت آنها دیگر نگران کمبود منابع نبوده و به راه‌های دیگر متوسل نمی‌شوند.وی درباره‌ی انتقادات نسبت به سودهای بالای بانکی نیز یادآور شد: بخش‌های اقتصادی هیچ مساله‌ای برای پرداخت سود ندارند، بلکه مشکل اصلی آنها دسترسی به منابع است. بنابراین بهتر است تا این حد نسبت به سودهای سپرده تاکید نکنیم.رسول اف این را هم گفت که آنقدر که رسانه‌ها سود‌های بالا را مورد توجه قرار می‌دهند باید بدانند که تنها 4.5 درصد کل هزینه یک شرکت را تحت تاثیر قرار می‌دهند، بنابراین باید اجازه دهیم که بانک‌ها آزاد بوده و برای تامین منابع تلاش کنند.

بانک مسکن

مدیر عامل بانک مسکن که معتقد است که قانون و ابزار تنها برای کارآمدی بازار‌های مالی کافی نیست، تاکید کرد که باید به مانند بسیاری از کشورهای دیگر بانک‌های توسعه‌ای شکل گرفته و متفاوت از بانک‌های تجاری باشند.بت‌شکن پیشنهاد کرد که باید در برنامه‌ی ششم توسعه که در حال تدوین است سرفصل جداگانه‌ای برای کارکرد بانک‌های توسعه ای به عنوان ابزار مالی دولت پیش‌بینی شود.

بانک ایران زمین

اما سید علی مدیر عامل بانک ایران زمین تامین مالی را مورد توجه قرار داد و از نرخ‌های بالای ارز مبادله‌ای که تا 2850 تومان در نظر گرفته انتقاد کرد و آن را مغایر با اقتصاد مقاومتی دانست.

بانک کشاورزی

شهید‌زاده - مدیر عامل بانک کشاورزی - که آخرین مدیر عامل بانکی بود که اظهارنظر می‌کرد، عدم جذابیت سود در بانک کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و از سویی دیگر خواستار باز شدن قوانینی که دست و پای بانک‌ها را بسته همچنین نظارت قوی‌تر بانک مرکزی شد.

وزیر صنعت: توقع دریافت یارانه تولید

اما وزیر صنعت که اغلب نسبت به عملکرد بانکها در تسهیلات دهی به تولید انتقاد دارد از اینکه مشکلات بانکها را درک می کند، اما توقع بیشتری برای حمایت دارد همچنین یارانه تولیدی که وعده داده شد اما دریافت نکردند سخن گفت و به ارائه چند راهکار پرداخت.نعمت زاده عنوان کرد که باید برای کمک به تامین مالی تولید و خروج از رکود باید سپرده قانونی بانکها کم شده، 13 میلیارد دلار تسهیلات حساب ذخیره ارزی تعیین تکلیف و نرخ شش درصدی تسهیلات برای صادرات غیر نفتی تعیین شود.

وزیر کار: تسهیلات پرداختی بانکها اثر بخش نبوده است

در بخش دیگر این نشست وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی ، با تاکید بر اینکه اگر در سیاست‌های پولی موفقیتی ایجاد شود اما سطح اشتغال مطلوبی وجود نداشته باشد، دچار مشکل می‌شویم براین باور است که با وجود آمار و ارقام تسهیلات پرداختی بانکها، اثربخشی در این زمینه زیاد نبوده است.ربیعی این را هم یادآور شد که باید سالی یک میلیون شغل ایجاد شود که البته با همین یک میلیون شغل 10 درصد بیکاری وجود خواهد داشت بنابراین باید مطالبه کنیم که تسهیلات بانکی به سمت ایجاد اشتغال بروند.

معاون برنامه ریزی رییس جمهور: آماده پرداخت یارانه تولید هستیم

نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور هم بعد از سخنان وزرا، خطاب به نعمت زاده اعلام کرد که ما یارانه 5200 میلیارد تومانی را برای تولید در نظر گرفته ایم که آماده است ، اما این یارانه را نقدی نپرداخته و در قالب تسهیلات ارزان قیمت خواهیم پرداخت. از این رو هر گاه که سررسید پرداخت تسهیلات برسد معاونت برنامه ریزی آماده پرداخت این مابه التفاوت است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |