جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 2406 16:02 1393/03/19
مرگ تدريجي موسيقي هويتي آذربايجان  هنرنمايي آشيق هاي وطني در پستوي کافه خانه ها

مرگ تدريجي موسيقي هويتي آذربايجان هنرنمايي آشيق هاي وطني در پستوي کافه خانه ها

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
مرگ تدريجي موسيقي هويتي آذربايجان  هنرنمايي آشيق هاي وطني در پستوي کافه خانه ها

مرگ تدريجي موسيقي هويتي آذربايجان هنرنمايي آشيق هاي وطني در پستوي کافه خانه ها

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

موسيقي غني، سنتي و اصيل آشيق (عاشيق) برخاسته از منطقه قره داغ ايران است و هنرمندان ما در زمان هاي گذشته اين صنعت زيبا را در سراسر آذربايجان گسترانيده اند

اما متاسفانه برخي عوامل در کشور و بي توجهي مسئولان و مردم به اين موسيقي، باعث ترويج آن در جمهوري آذربايجان فعلي و در نهايت ثبت اين هنر اصيل ايراني به نام اين کشور در يونسکو شده است.به گزارش مهر، آشيق ها يا نوازندگان ساز سنتي آذربايجان ميراث داران بخشي از ادبيات شفاهي ايران زمين هستند که از ديرباز پاسدار ميراث فرهنگي و فولکلوريک ايران بوده و داراي خصوصياتي ارزنده از جمله مردم داري، خوش باطن بودن و داشتن سجاياي اخلاقي و انساني و معنوي بالايي هستند که با الهام از طبيعت و زيبايي هاي آن با آهنگ دلنوازشان تاريخ، هنر، طبيعت، جنگ آوري، مهر، محبت و عطوفت را پيش چشم انسان ها زنده کرده و در ذهن آنها مجسم مي سازند.
هنرمندان صنعت آشيقي ايراني با وجود برخورداري از تخصص و علم کافي متاسفانه در هيچ جايي معرفي و شناسايي نمي شوند، در صورتي که شاعران و هنرمندان اين صنعت در جمهوري آذربايجان براي خود شبکه هاي تلويزيوني مستقلي دارند که از طريق آنها تبليغ مي شوند و با توجه به ارتباط کم رنگ شاعران با هنرمندان موسيقي آشيقي داخلي، هنرمندان ايراني از شعرهاي کشور آذربايجان تقليد مي کنند و به صورت رايگان اشعار آنها در کشور ما تبليغ مي شود در حالي که در اين خصوص منابع غني ادبي در سينه ها و کتاب هاي شعراي ايراني محبوس شده است.  
رسانه ها به ويژه صدا و سيما براي معرفي شاعران و هنرمندان موسيقي داخلي نقش تاثيرگذاري دارند و غفلت از اين امر ضربه جدي به هويت ملت ما وارد مي کند بطوريکه به تدريج شاهد از بين رفتن اين صنعت در کشور هستيم.
بر اساس اين گزارش، با توجه به اينکه مکان مناسبي براي ارائه موسيقي آشيق و ترويج آن در کشور وجود ندارد اکثر هنرمندان براي امرار معاش به کافه خانه هاي سنتي پناه مي برند در حالي که به گفته هنرمندان اين عرصه ايجاد مجتمع فرهنگي هنري براي فعالان اين عرصه ضروري است.
موسيقي آشيق از مهمترين حلقه هاي تعلق فرهنگي و هويتي ايران و جمهوري آذربايجان است
يکي از هنرمندان برجسته موسيقي آشيقي جمهوري آذربايجان در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه اتحاد هنرمندان موسيقي آشيقي باعث قدرتمند شدن اين صنعت در دنيا مي شود، اظهار داشت: اگر هنرمندان ايران و جمهوري آذربايجان با يکديگر اتحاد داشته باشند، مي توانند اين صنعت را به صورت قوي براي تمام ملت هاي دنيا معرفي کنند.
ترمي خان قربان اف ادامه داد: بنده با ارائه موسيقي آشيقي در کشورهاي اروپايي شاهد شگفت زدگي آنها از اين هنر بوده ام و با وجود اينکه متوجه معني اشعار ما نمي شدند اما اين موسيقي غني و سنتي آذربايجاني تاثير بسيار مثبتي در آنها گذاشته بود.
اين هنرمند موسيقي آشيقي کشور آذربايجان همچنين با بيان اينکه هنرمندان آشيقي ايران از لحاظ علمي قوي هستند، افزود: هنرمندان اين صنعت با وجود اينکه در دانشگاه به صورت آکادمي تحصيل نمي کنند، از لحاظ علمي قوي تر هستند.

قربان اف با اشاره به مشکلات اصلي هنرمندان موسيقي آشيقي جمهوري آذربايجان گفت: در حال حاضر نوازنده هاي موسيقي سنتي ساز آذربايجاني و هنرمندان اين عرصه در جمهوري آذربايجان با مشکلات زيادي مواجه هستند.
وي همچنين در ادامه افزود: بنده حدود دو سال است که به علت وجود برخي مشکلات و محدوديت ها در برنامه هاي تلويزيوني شبکه هاي کشور آذربايجان حضور نمي يابم، چرا که با وجود محدوديت ها نمي توانم خواسته هاي دروني خود و تجربياتم را به بيننده ها انتقال دهم.
نوازنده ساز سنتي آذربايجاني منطقه بورچالي کشور آذربايجان ارتباط صنعتگران موسيقي آشيقي کشورهاي آذربايجان و ايران را يکي از بهترين راه هاي تبادل اطلاعات با يکديگر دانست و ابراز داشت: هنرمندان با ارتباط بيش تر با يکديگر مي توانند اطلاعات خود را به يکديگر انتقال دهند.
قربان اف خاطرنشان کرد: بنده در کنار پدرم موسيقي آشيقي را به صورت تجربي ياد گرفته ام و از ديگر اساتيد برجسته جمهوري آذربايجان نيز تجربه هاي زيادي کسب کرده ام و تنها با تحصيل در دانشگاه نمي توان يک موسيقي دان حرفه اي بود، بلکه بايد در نزد اساتيد مجرب و شايسته تجربه کافي کسب کرد.
وي اضافه کرد: هنرمنداني که در نزد اساتيد موسيقي به صورت تجربي آموزش مي بينند، بيش از فارغ التحصيلان موسيقي در دانشگاه ها از علم مورد نياز براي هنرنمايي در عرصه موسيقي آشيق برخوردار هستند.
هنرمند موسيقي آشيقي جمهوري آذربايجان با اشاره به کمرنگ شدن اين موسيقي و جايگاه اين صنعت در ميان مردم منطقه به عنوان يکي از مهمترين حلقه هاي پيوند فرهنگي و هويتي آذري زبانها گفت: متاسفانه با رواج موسيقي بيگانه در اين کشورها به تدريج موسيقي آشيقي جايگاه واقعي خود را به تدريج از دست مي دهد و مردم نيز رغبت و استقبال کمتري به اين موسيقي نشان مي دهند.
قربان اف افزود: امروزه در دانشگاه ها آلات موسيقي ديگري براي نسل جوان آموزش داده مي شود و متاسفانه آموزش حرفه اي در خصوص موسيقي آشيقي به دانشجويان ارائه نمي شود.
وي همچنين از برگزاري کنسرت مشترک هنرمندان موسيقي آشيقي در چند ماه آينده در تهران خبر داد و افزود: برگزاري کنسرت هاي مشترک هنرمندان آشيقي جمهوري آذربايجان و ايران باعث اتحاد هنرمندان اين صنعت شده و بر قدرت آن مي افزايد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |