چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 9075 15:09 1393/10/24
مردی که یک تنه دربرابر غولها ایستاد

مردی که یک تنه دربرابر غولها ایستاد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
مردی که یک تنه دربرابر غولها ایستاد

مردی که یک تنه دربرابر غولها ایستاد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

همه چیز درباره رالف نیدر در پرونده خودرو جهان اقتصاد

مهدی زاهدی: در نخستین سالهای دهه 1960 جوانی 30 ساله جنبشی را بنا نهاد که پایه های یکی از غولهای خودروسازی جهان را به لرزه درآورد... رالف نیدر، مردی که دانشنامه آزاد ویکی پدیا او را اینگونه معرفی می کند: "سیاست‌مدار، نویسنده و وکیل دادگستری آمریکایی است که زمینه اصلی فعالیت او در زمینه حقوق مصرف‌کننده و دفاع از محیط زیست است."

اما آمریکایی های دهه 60 و البته مردم دنیا در این روزها خوب می دانند این وکیل لبنانی تبار آمریکایی چه خدمت بزرگی را به جامعه بشری کرده است.

نیدر جوان که بعدها و چهل سال پس از کسب شهرت کارش به جایی رسید که در چهار دوره انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده شرکت کند و در هر سه انتخابات اخیر در جای سوم از نظر آرای کل مردم قرار گرفت، جنبشی را بنا نهاد که سبب شد در اوایل قرن بیستم، برخی از بانفوذترین شرکت های آمریکا، مورد بازخواست اصلاح طلبان خواهان بهبود شرایط کار و مواد غذایی سالم قرار گیرند. این جنبش در سال های دهه 1960 میلادی با حمله یک تنه رالف نیدر، به ایمنی خودروهای ساخت آمریکا شکل گرفت نیدر در کتابی در سال 1965 تحت عنوان ناامن در هر سرعتی انتقاد خود را متوجه یک مدل سواری جنرال موتورز به نام کوروِیر کرد. در مقابل، جنرال موتورز در تلافی، در اقدامی آشکار در جهت بی اعتبار کردن نیدر، در زندگی شخصی او کند و کاو کرد. اما آمریکایی ها با پیکار نیدر با بزرگ ترین خودروساز کشور موافق بودند. در نتیجه، کنگره آمریکا با تصویب قانون ملی ایمنی ترافیک و خودرو در سال 1966 استانداردهایی را در زمینه ایمنی خودرو وضع کرد.

جالب است بدانید، رئیس هیأت مدیره جنرال موتورز که دیگر هیچ راهی جز پذیرش نظرات القا شده وی بر مردم و قانون نویسان آمریکا را نداشت بعدها تمام بغض فروخورده خود از این مرد را در این جمله بیان کرد: " نیدر یکی از دگراندیشان کولی دامنگیر آمریکا است!"

رالف نیدر البته در آن سالها فقط به مبارزه از راه نوشتن اکتفا نکرد ،27 اکتبر 1969 براي مبارزه با اجحاف فروشندگان و نامرغوب بودن كالا، سازمان حمايت از مصرف كنندگان (آمريكايي) را تاسيس كرد و نام آن را «نيدر ريدرز» گذاشت. خريدارن آمريکايي سالهاست كه عادت کرده اند پيش از خريد وسايلي از قبيل خودرو، تلويزيون و ... نخست، عيب و حسن مارک و مدلي را که مي خواهند خريداري کنند در نشريه حمايت از مصرف کنندگان بخوانند و با چشم باز اقدام به خريد کنند.

پیروزی دیگر وشگفت آور این مرد حالا 81 ساله این بود که در بسياري از کشورها به اقتباس از او «انجمن حمايت از مصرف کننده» تاسيس شده است.

آخرین اتفاق توام با پیروزی وی که می توان به آن اشاره کرد نیز در نوع خود قابل تامل است.

وقتی مدیران جنرال موتورز از راههای معمول برای پاسخ دادن به نیدر جوان به جایی نرسیدند، دست به دامن تاکتیکی تخریبی موسوم به تاکتیک اسمیر شدند که معمولا برای تضعیف استدلال موثر یا نقد استفاده می شود.

نیدر در سال 1960 قربانی این تاکتیک کثیف شد. اما شش سال بعد در اوایل ماه مارس سال 1966، چندین رسانه، از جمله نیویورک تایمز، گزارش داد که جنرال موتورز سعی کرده بود به شیوه های مختلف نیدر را بی اعتبار کند، رسانه ها نوشتند استخدام کارآگاه خصوصی،بررسی گذشته نیدر و استخدام روسپی برای به دام انداختن او بخش هایی از این تاکتیک بود.

اما کار به همین جا ختم نشد، نیدر بازهم از پا ننشست و از این شرکت برای تجاوز به حریم خصوصی شکایت کرد.

رالف جوان در آن سالها توانست با محکوم کردن غول معظم خودروسازی امریکا و دریافت 284 هزار دلار غرامت دوباره شاخ این غول را بشکند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |