شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 6912 15:44 1393/08/25
لایحه جلوگیری از ورود افراد غیر متخصص در راه بهارستان

لایحه جلوگیری از ورود افراد غیر متخصص در راه بهارستان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
لایحه جلوگیری از ورود افراد غیر متخصص در راه بهارستان

لایحه جلوگیری از ورود افراد غیر متخصص در راه بهارستان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

اولتیماتوم به شهرداری برای توقف گود حقانی

مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی از ارائه لایحه قانون جلوگیری از ورود افراد غیر متخصص به حوزه ساخت و ساز تا پایان امسال خبر داد و گفت: شهرداری تا هفته آینده فرصت دارد، نسبت به توقف گود حقانی اقدام کند و گرنه از مسیر قانونی موضوع را دنبال می‌کنیم.

غلامرضا هوایی در پاسخ به این سئوال که لایحه قانون نظام مهندسی با چه هدفی تدوین شده و چه زمانی به دولت ارائه می‌شود، افزود: قانون نظام مهندسی در سال ۷۴ توسط مجلس مصوب شد و هدف آن اعتلای امور مهندسی و توسعه مهندسی و نظم دادن به فعالیتهای حرفه‌ای در حوزه ساختمان بود.

وی ادامه داد: با گذشت ۲۰ سال از تصویب آن قانون و با توجه به شرایط ساخت و ساز کشور شاید خوب باشد که این قانون اگر نواقص و یا ایراداتی به آن وارد است، تکمیل شود.وی خاطر نشان کرد: البته این قانون در همین حدی هم که هست وضع نابسامان مهندسی ساختمان کشور را که در آن سالها بود را به خوبی پوشش داد.

جای خالی نظام مسئولیت پذیری در حوزه ساخت و ساز

وی ادامه داد: بنابراین جای این نظام مسئولیت پذیری در حال حاضر در حوزه ساخت و ساز کشور خالی است و شاید ۱۰ سال پیش با توجه به نرخ پایین ساخت و ساز در کشور و نبود مصالح مهندسی و کمبود مهندسی ساختمان این موضوع خیلی نیاز نبود.

به گفته وی، امروز نیاز است که با این تجارب به دست آمده معلوم کنیم که آیا یک فرد عادی اجازه ساخت و ساز دارد یا خیر؟ هوایی گفت:آیا وقت آن نرسیده است که ساخت و ساز را به یک مسئول متعهد که از صفر تا ۱۰۰ کار ساخت و ساز را بر عهده گرفته و مسئولیت آن را بپذیرد، بسپاریم تا پاسخگو هم باشد. وی ادامه داد: بنابراین به این نتیجه رسیدیم که این قانون باید تصویب شود و قبل از آن باید یک کار کارشناسی می‌شد که در یک سال نیز درگیر همین کار بودیم.

مدیرکل مقررات ملی ساختمان در پاسخ به این سئوال که به دلیل بی توجهی مسئولان امر به نامه‌های پی در پی نظام مهندسی گود پروژه سیستانیکا در تهران فرو ریخته است، شما نیز در مصاحبه مطبوعاتی هفته پیش خود اعلام کردید که برای پروژه مجاور مترو حقانی قصد داریم اگر شهرداری به نامه ما بی‌توجهی کرد توقف این پروژه را از طریق مراجع قضایی دنبال کنیم، گفت: متاسفانه برخی از شهرداری‌ها توجه کمتری به مسائل ایمنی انجام می‌دهند.

گودمجاور متروی حقانی یک گود پرخطر است

وی با اشاره به اینکه گود پرخطر دستورالعمل مشخص دارد و در آن تمهیداتی که برای گودهای پرخطر باید اندیشیده شود دیده شده است گفت: براساس گزارش‌هایی که به وزارت راه و شهرسازی به هر شکل ارائه شده است و بازرسی‌های دوره‌ای که از سوی همکاران صورت گرفته، مشخص شده است که گودمجاور متروی حقانی یک گود پرخطر است.

وی تاکید کرد: ما از شهرداری خواستیم که اسناد آن پروژه را که شامل مشخصات مهندسین فعال در پروژه اهم از ناظر و طراح و وضعیتی که پروژه دارد را برای ما ارسال کند که تا این لحظه نفرستاده است.

هوایی گفت: اما به هر حال وقتی ما دیدیم که این پروژه به سمتی می‌رود که اتفاقی رخ دهد اعلام کردیم که پروژه را متوقف کنند و ایمن سازی و پایدار کردن گود را سرلوحه کار خود قرار دهند تا مبادا ریزش کنند.

وی با اشاره به اینکه به هر حال شهرداری باید تمهیداتی ایمنی اطراف پروژه را انجام دهد تا مردم از آن نقطه عبور نکنند گفت: به هر حال اگر شهرداری مدارکی ارائه کرد و به این نتیجه رسیدیم که شهرداری تخلف کرده است و یا حتی برنامه ارسالی از سوی ما مبنی بر توقف گود نکرده است، حتماً از قوه قضاییه خواهیم خواست که اقدامات قانونی را با این افراد و شهرداری انجام دهد.

وی افزود: معمولاً روال ما اینگونه است که اگر بخواهیم پروژه‌ای متوقف شود اگر در ۲۰ روز یا یک ماه اول اقدامی از سوی افراد مورد نظر ما صورت نگرفت از قوه قضاییه خواهیم خواست که به این موضوع ورود کند.

وی تاکید کرد: یک ماه از نامه اول ما گذشته است و نامه اول ما نامه توقف پروژه نبوده است، بلکه درخواست ارائه مدارک بوده است.هوایی افزود: نامه دوم ما به شهرداری برای توقف پروژه بوده است که هنوز ۲۰ روز از زمان آن نگذشته است و حداکثر تا اوایل هفته آینده اگر جوابی دریافت نکنیم، از مسیر قضایی موضوع را دنبال می‌کنیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |