جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 4407 15:16 1393/05/20
"لاله" موجودي ناقص‌الخلقه بود

"لاله" موجودي ناقص‌الخلقه بود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
"لاله" موجودي ناقص‌الخلقه بود

"لاله" موجودي ناقص‌الخلقه بود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


مديرعامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي در نشستي رسانه‌اي به ماجراي حکميت درباره فيلم سينمايي "لاله" اشاره کرد و گفت: ماجراي حکميت اين فيلم سينمايي بر اساس يکي از بندهاي قرارداد منعقد شده بين اسدالله نيک نژاد کارگردان و مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي به عنوان کارفرما اجرايي شد.
به گزارش  مهر، محمدمهدي طباطبايي‌نژاد مديرعامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي در حاشيه نشست گزارش عملکرد اين مرکز در سال 93 که روز دوشنبه 20 مردادماه با حضور نمايندگان رسانه‌هاي جمعي برگزار شد، در پاسخ به سوال درباره سرانجام فيلم سينمايي "لاله" گفت: طي جلساتي که با پروانه پرتو و اسدالله نيک‌نژاد تهيه‌کننده و کارگردان فيلم سينمايي "لاله" داشتيم، تمام تلاشم اين بود که پرونده اين پروژه سينمايي را به صورت معقول به انجام برسانيم.
وي افزود: ولي متاسفانه موارد نامعقول به زعم من و البته حقوقدانان اين پرونده مشاهده کرديم که به هيچ عنوان موارد مطرح شده از سوي کارگردان اين فيلم وجاهت قانوني و حقوقي نداشت و اساسا عنوان کرد که مرکز گسترش سينما مستند و تجربي حق مالکيت ندارد.
اين مدير سينمايي يادآور شد: طرح اين موضوع يعني عدم مالکيت مرکز بر فيلم سينمايي "لاله" مقدمه اي براي تعليق اين فيلم سينمايي شد. البته ناگفته نماند که 2 ماه قبل از تعليق اين پروژه توسط مرکز فيلمبرداري به دليل آماده نبودن پيست اتومبيلراني که اصلي ترين لوکيشن اين فيلم سينمايي بود، معلق مانده و براي ادامه کار در انتظار تخصيص بودجه بودند. در ادامه بررسي هاي اين پرونده متوجه شديم که با يک موجود ناقص الخلقه اي مواجه شديم که نامي از صاحب اثر به معناي واقعي وجود ندارد. در واقع مرکز خود را مالک فيلم سينمايي "لاله" مي دانست اين در حالي است که اسدالله نيک نژاد حق مالکيت اين فيلم سينمايي را متعلق به يک شرکت کانادايي مي دانست.
طباطبايي‌نژاد با اشاره به نکته ديگر اين فيلم در مورد لاله صديق اتومبيلران معروف و داراي شخصيت حقيقي گفت: بايد فرد ذکر شده اطلاع از ساخت اين فيلم داشته باشد و به گفته اسدالله نيک نژاد لاله صديق همه حقوق خود را به دفتر فيلم سازي اين کارگردان واگذار کرده است، اين در حالي است که براي ادامه پروژه بايد حق رايت را به ما مي سپردند.
مديرعامل مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي در ادامه متذکر شد: به دنبال ادعاي نيک نژاد مبني بر اينکه حق کپي رايت به شرکت فيلم سازي واگذار شده است، من تحقيقات خود را آغاز کردم و با شفيع آقامحمديان مديرعامل سابق مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي صحبت کردم و او به من گفت که حق مالکيت 10 درصد داخلي و 40 درصد بين المللي مشروط به انجام پس توليد توسط نيک نژاد است.
وي در ادامه افزود: صحبت مجري طرح اين پروژه در حالي مطرح شد که اسدالله نيک نژاد اعداد و ارقام ديگري را مطرح مي کرد در واقع اين کارگردان معتقد بود حق مالکيت 20 درصد داخلي و 30 درصد بين المللي است. به هر حال من با آقاي علي اکبري که ناظر پروژه بود صحبت کردم و گفت که صحبت هاي نيک نژاد درست است اما شرط داشته است. شرط بر اين بود که پس از پرداخت هزينه‌هاي کامل به کارفرما يعني مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي اين مالکيت منظور شود. اما ما خواستيم که اين قرارداد مکتوب شود اما با سفر نيک نژاد به آمريکا عملا نکته و قراري مکتوب نشد و تلاش هاي ما براي به سرانجام رساندن اين پروژه ثمري نداشت.
طباطبايي‌نژاد در ادامه با اشاره به هزينه هاي نگهداري اتومبيل هاي اين پروژه سينمايي گفت: پس از رفتن نيک نژاد و بلاتکليف ماندن اين فيلم ما مجبور شديم براي حفظ داشته هاي مالي پروژه سينمايي "لاله" هزينه هاي بسياري صرف کنيم. مجموع اتومبيل هاي مسابقه اي که هزينه هايي بالايي براي نگهداري دارند به سوله اي که متعلق به سازمان سينمايي در کرج است انتقال داديم و همه تلاشمان بر اين بوده که اين مسأله به درستي حل شود اما متاسفانه به نتيجه نرسيديم. اما به هر حال نمي توانستيم اين مسأله را به شکل استخوان لاي زخم رها کنيم و بايد راه حلي براي آن پيدا مي کرديم. من اين موضوع را با علي اکبري در ميان گذاشتم و متوجه اين مطلب شدم که در قرارداد بين مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي و اسدالله نيک نژاد بندي مبني بر وجود حکم از سوي سازمان سينمايي در صورت مواجه شدن با مشکل وجود دارد و حکم مورد نظر قابل اجرا است.
وي يادآور شد: اسدالله نيک نژاد نامه اي را به پيشنهاد علي اکبري به حجت الله ايوبي نوشت و رئيس سازمان سينمايي مشاور خود يعني عليرضا رضاداد را به عنوان حکم معرفي کرد و رضاداد هم در مدت زمان طولاني اين پرونده را مورد بررسي قرار داد. رضاداد هم من و هم اسدالله نيک نژاد را نزد خود فراخواند و مدارکي را که بايد ارائه مي کرديم روي ميز گذاشتيم. در حال حاضر عليرضا رضاداد به عنوان حکم اين پروژه سينمايي مشغول بررسي است. اين حکم در بررسي هاي خود با جواد شمقدري رئيس سابق سازمان سينمايي و شفيع آقامحمديان صحبت هايي را کرده و در نهايت مرکز خود را مکلف به اجراي نظر اين حکم مي داند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |