پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 4908 15:30 1393/06/01
لاريجاني: امروز درد محيط‌ زيست،‌ درد مشترک بشريت است

لاريجاني: امروز درد محيط‌ زيست،‌ درد مشترک بشريت است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
لاريجاني: امروز درد محيط‌ زيست،‌ درد مشترک بشريت است

لاريجاني: امروز درد محيط‌ زيست،‌ درد مشترک بشريت است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

يش از دو ماه است که رژيم اشغالگر صهيونيستي به اندازه توان تخريب بيش از شش بمب اتم، انواع بمب را بر سر مردم بي دفاع غزه فرو ريخته است. نتيجه چنين اقداماتي کشتار مردم مظلوم و تخريب بي سابقه محيط زيست غزه است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بيش از دو ماه است که رژيم اشغالگر صهيونيستي به اندازه توان تخريب بيش از شش بمب اتم، انواع بمب را بر سر مردم بي دفاع غزه فرو ريخته است، گفت: نتيجه چنين اقداماتي کشتار مردم مظلوم و تخريب بي سابقه محيط زيست غزه است.
به گزارش ايلنا، علي لاريجاني روز شنبه يکم شهريور درهفدهمين نشست مجمع عمومي کنفرانس نمايندگان کشورهاي حوزه آسيا - اقيانوسيه پيرامون محيط زيست و توسعه پايدار به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: لازم مي‌دانم در ابتداي سخن مراتب سپاس و قدرداني ملت و مجلس و دولت جمهوري اسلامي ايران را به محضر نمايندگان عالي‌رتبه مجالس کشورهاي آسيا و اقيانوسيه به جهت پذيرش دعوت اينجانب براي حضور در "هفدهمين نشست مجمع عمومي مجالس آسيا- اقيانوسيه پيرامون محيط‌زيست و توسعه" تقديم دارم. اميدوارم اين نشست عامل هم‌افزايي و ارتقاي ظرفيت‌هاي موجود کشورهاي منطقه در بهبود وضعيت محيط‌زيست گردد و به توسعه‌اي پايدار و پويا و مطلوب برسيم.
وي افزود: سال‌هاست که مسئله محيط‌زيست به‌عنوان مسئله حياتي بشر مطرح است و در کنفرانس‌ها و رسانه‌ها بدان پرداخته شده و مقالات و کتاب‌هاي متعدد در اين‌باره نوشته شده است، اما درمان جدي نشد بلکه در برخي وجوه وضع طبيعت به قهقرا رفته است، به طوري که امروز حيات کل زمين در تهديد است و انسان متجدد با بحران بي‌سابقه‌اي مواجه شده است. چرا؟ چرا عقل توسعه‌گراي علمي بشر در عصر حاضر که افق‌هاي زيادي را درنورديده نتوانسته بر اين خطر روشن کل بشريت فائق آيد؟
رئيس مجلس خاطرنشان کرد: شايد ريشه اين مشکل به اين امر مربوط مي‌گردد که علم جديد بر محور سلطه قهريه بر طبيعت استوار گرديده و از دوره رنسانس،‌ مبنا را بر تقدس‌زدايي از طبيعت گذاردند و خودگرايي (راسيوناليسم) و انسان‌گرايي (اومانيسم) رنسانس که زمينه ايجاد انقلاب علمي را به وجود آورد، علمي را خلق کرد که به قول فرانسيس بيکن نقش آن اين بود که بر طبيعت سلطه پيدا کند و ارزش اصلي به انسان مرتبط گرديد و انسان وجه مطلق به خود گرفت و حقوق انسان بر حق و حقوق خداوند و عالمي که او خلق کرده پيشي گرفت و طبيعت اهميت لاهوتي خود را از دست داد و به ابزار قدرت انسان بدل گرديد.
وي گفت: بايد پذيرفت مشکل اين بحران زيست‌محيطي گرچه ظاهرش مادي است اما علت آن معنوي است، تلقي ابزاري به طبيعت و تقدس‌زدايي از آن، شرايط امروز را پيش‌روي ما قرار داده است.
لاريجاني با بيان اينکه نگاه اسلام به موضوع محيط‌زيست بر اين امر مستقر است که انسان بايد نفس خويش را به عنوان خليفه خداوند بر زمين، حافظ و نگهبان نظم طبيعي قرار دهد، چرا که "همه طبيعت از خداوند سخن مي‌گويد."، يادآور شد: بر اين مبنا تخريب محيط طبيعي، به معناي شکست در ايفاي نقش انسانيت انسان است و اينکار به معناي انجام جنايتي واقعي عليه جهان خلقت است چرا که خداوند فرمود:"آسمان‌ها و زمين و همه آنچه در آنهاست بسيح خداوند مي‌گويند و همه چيز در عالم نيست جز اينکه به تسيح خداي متعال مشغول است"
وي با تاکيد بر اينکه امروز درد محيط‌ريست،‌ درد مشترک بشريت است، گفت: بايد براي درمان آن نگاه به عالم و آدم تغيير کند و ماموريت انسان از برخورداري ابزاري از طبيعت به حافظ و نگهبان طبيعت ارتقا يابد و اين امر يک وظيفه معنوي تلقي مي‌شود. جهان امروز با امواج سهمگين تخريب محيط‌زيست مواجه است و مجال زيادي ندارد.
لاريجاي ادامه داد: تغييرات آب و هوايي، بحران مواد غذايي، کمبود آب، بيابان‌زائي و بلاياي طبيعي، شکاف عميقي بين سه رکن اصلي توسعه پايدار يعني رشد اقتصادي، فراگيري اجتماعي و حفاظت از محيط‌زيست به وجود آورده است و رفع اين مشکل نيازمند بازنگري در تلقي به طبيعت است در غير اين‌صورت در سابقه خشن قدرت‌هاي اقتصادي آنچه ذبح مي‌شود طبيعت است.
وي با اشاره به اينکه نظام جمهوري اسلامي بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسي که در سال 1979 مصوب گرديده است، گفت: در اين اصل آمده است که حفاظت محيط زيست که نسل امروز و نسل هاي بعد بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشد وظيفه عمومي تلقي مي گردد. از اين رو فعاليت هاي اقتصادي و غير آن بلکه با آلودگي محيط زيست يا تخريب غيرقابل جبران آن ملازمه پيدا کند، ممنوع است.
13رئيس مجلس افزود: سال بعد يعني در سال 1992، همين معنا که در اصل پنجاهم قانون اساسي جمهوري اسلامي آمده است، به عنوان تعريف جهاني توسعه پايدار مطرح گرديد. اهتمام مجلس شوراي اسلامي در اين سال ها، باعث گرديد تا در تدوين قانون برنامه پنجساله توسعه، توجه بيشتر به ارتباط تنگاتنگ توسعه و حفاظت محيط زيست نموده و از سال 1991، فصل مجزايي با مواد متعدد به اين امر اختصاص داد.
وي گفت: همچنين به منظور تقويت و توانمندسازي ساختارهاي مرتبط با محيط زيست و منابع طبيعي، ساز و کارهاي لازم جهت گسترش آموزش هاي عمومي و تخصصي را فراهم آورند و به منظور جلوگيري از افزايش بي رويه مصرف سموم دفع آفات نباتي و کودهاي شيميايي و همچنين مديريت پسماندها نيز دولت ملزم به تهيه ضوابط ورود، مصرف و امحا گرديده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |