جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 8515 15:47 1393/10/12
قیمت فروش آب کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد

قیمت فروش آب کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
قیمت فروش آب کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد

قیمت فروش آب کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امورزیربنایی: قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه هر شرکت باید بتواند از محل منابع درآمدی خود، هزینه‌هایش را تامین کند، افزود: وقتی آب با یک سوم هزینه تمام شده ارائه می‌شود، درآمدی نخواهد ماند تا به هزینه‌های جاری اختصاص یابد

ستار محمودی قائم مقام وزیر نیرو در مراسم اختتامیه دومین جشنواره و نمایشگاه توانمندی‌های بهره‌برداری‌ و نگهداری‌ در صنعت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه روند تصویب و تشکیل این شرکت‌های زیر مجموعه آب و فاضلاب در طول سالیان دراز نمایانگر پیچیدگی تشکیل و تدوین یک ساختار جدید است گفت: این شرکت‌ها در آغاز فعالیت، ماهیت بهره‌برداری داشتند و هم‌اکنون نیز باید تلاش شود که این اصل به یک موضوع فرعی تبدیل نشود.

وی با بیان اینکه هر شرکت باید بتواند از محل منابع درآمدی خود، هزینه‌هایش را تامین کند، افزود: وقتی آب با یک سوم هزینه تمام شده ارائه می‌شود، درآمدی نخواهد ماند تا به هزینه‌های جاری اختصاص یابد و زمانی هم که کمبود هزینه در شرکت‌ها مطرح می‌شود، این کمبود در بیشتر مواقع از محل اعتبارهای بهره‌برداری تامین می‌شود.

محمودی تصریح کرد: ضعف سرمایه‌گذاری و عدم توجه مدیریتی از آسیب‌های بخش بهره‌برداری است و اما متاسفانه هیچگاه بهره‌برداری موفق از تاسیسات مورد توجه قرار نگرفته است.

وی بر لزوم اصلاح شرکت‌های آب و فاضلاب و پیاده‌سازی ساختار کارفرمایی در این شرکت‌ها تاکید و ادامه داد: این شرکت‌ها باید نقش نظارتی داشته باشند و با ایجاد ظرفیت‌های لازم، ارائه خدمات را به بخش‌های دیگر فعال در صنعت آب و فاضلاب بسپارند ضمن اینکه باید به فکر کاستن از حجم ساختار خود و ارتقای خدمات به مردم باشند.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه ساختار آب و فاضلاب باید با حمایت از سازندگان تجهیزات، مشاوران و پیمانکاران این بخش‌ها را از شهروند درجه دو به شهروند درجه یک تبدیل کنند، اظهار داشت: هم‌اکنون با حضور فعال بخش خصوصی بازار بسیار مناسبی در صنعت آب و فاضلاب ایجاد شده و شرکت‌های آبفا می‌توانند ضمن تقویت حوزه کارفرمایی فضا را در اختیار این بخش‌ها قرار دهند.

وی با تاکید بر تنوع شیوه‌های بهره‌برداری و ارائه خدمات آب‌رسانی متنوع به مردم افزود: استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت آب و فاضلاب بایستی مورد تاکید باشد و ما نیازمند تحول در زمینه تاسیسات بخش آب و فاضلاب هستیم.

شرکت های آب وفاضلاب با تنش آبی،مالی و بین المللی مواجه‌اند

بر اساس این گزارش حمیدرضا تشیعی معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این مراسم با بیان اینکه شرکت‌های آب و فاضلاب با سه تنش آبی، تنش مالی و تنش تحریم‌های بین‌المللی مواجه هستند گفت: مقابله با این تنش‌ها نیازمند هوشمندی و خلاقیت برای طراحی راه‌حل‌های کلیدی برای مقابله با آنها خواهد بود.

وی با اشاره به خطوط قرمز شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای ارائه خدمات بهره‌برداری افزود: در گام اول حفظ کیفیت آب اصل اساسی برای ما است و کوتاهی در این زمینه قابل تصور و قابل گذشت نیست اما عملکردها مناسب بوده است.

تشیعی ادامه داد: خط قرمز دیگر جلوگیری از هدررفت و مصرف بی‌رویه آب است که با توجه به شرایط کنونی کم آبی و خشکسالی در کشور این موضوع با جدیت در شرکت‌های آب و فاضلاب در دست پیگیری و اقدام است.

وی جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی هم‌سو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و پایداری اقتصادی در شرکت‌های آب و فاضلاب و همچنین حداکثر جدیت در نگهداری و تعمیر تاسیسات آب و فاضلاب را از خطوط قرمز دیگر شرکت‌های آب و فاضلاب مطرح کرد.

تشیعی افزود: بر اساس خطوط قرمز تعیین شده در شرکت‌های آب و فاضلاب، مبنای کار خود را بر عدد و رقم قرار داده‌ایم و با داشتن اطلاعات و داده‌های کمی در این حوزه خواهیم توانست مدیریت را بر مبنای پیش‌بینی و پیشگیری استقرار دهیم، چرا که ارزان‌ترین شکل مدیریت بر مبنای پیش‌بینی و پیش‌گیری است.

وی یادآور شد: بر اساس اصول گفته شده، راهبرد ما به کارگیری رویکرد مدیریت چرخه عمر در بهره‌برداری، ارتقای سرمایه انسانی شرکت‌ها، زندگی با صنایع پشتیبان و مشارکت گسترده با بخش خصوصی خواهد بود.

وی گفت: توسعه اندازه‌پذیری در تمام زمینه‌های بهره‌برداری، توسعه هوشمندی تاسیسات، تدوین نظام مهندسی بهره‌برداری، ایجاد مهندسی راهبری تاسیسات در کلان‌شهرها، تاکید بر مدیریت پیش‌بینانه در سازمان بهره‌برداری و اجرای طرح‌های مشارکت گسترده بخش خصوصی در آینده خواهد بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |