جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 14773 15:32 1394/05/20
فرارمالیاتی ۲۵میلیارد دلار کالای قاچاق

فرارمالیاتی ۲۵میلیارد دلار کالای قاچاق

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
فرارمالیاتی ۲۵میلیارد دلار کالای قاچاق

فرارمالیاتی ۲۵میلیارد دلار کالای قاچاق

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رئیس اتاق اصناف ایران مطرح کرد:

گروه بازار: رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه هیچ زمانی مثل امروز نیازمند وحدت رویه و تعامل و همفکری نبودیم، گفت: در وضعیت خطیر و حساسی قرار داریم و هرگونه کوتاهی از سوی هریک از ما و عدم وحدت، یقینا خیانت به ایران و اسلام و تشیع است.

علی فاضلی در سومین اجلاس هیات نمایندگان اتاق اصناف که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزارشد، افزود: از تعامل نیروهای دولت و نظام قدردانی می‌کنم، ممکن است کم و کاستی در مجموعه وجود داشته باشد اما همین تعامل در نهایت منجر شد تا دشمن عقب نشینی کند.

وی خطاب به اصناف گفت: بازار کشور در دستان شما است، اگر تعامل دولت، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌ها نبود این توافق امروز به اینجا نمی رسید، بنابراین نباید قصور برخی مدیران را به کل نظام نسبت داد.

فاضلی همچنین خطاب به خسرو تاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت که در این اجلاس حضور داشت، نسبت به عملکرد سازمان امور مالیاتی انتقاد کرد و گفت: اینگونه بر مجموعه اصناف تاختن و توهین به پیکره عظیم اصناف ظلم است.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۸میلیارد دلار در واردات قاچاق کالا از مبادی رسمی داریم و در صادرات ۷میلیارد دلار قاچاق کالا دارید، گفت: یعنی در مجموع ۲۵میلیارد دلار قاچاق کالا وجود دارد که دست دولت از دریافت مالیات آن کوتاه است.

رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: بخش زیادی نیز مالیات خاکستری در کشور وجود دارد که مسئولان سازمان امور مالیاتی بر صحت آن اعتراف می‌کنند اما دستشان به آنها نمی رسد.

فاضلی اظهار کرد: از تریبون رسمی کشور یعنی صدا و سیما استفاده می کنند و به دروغ اعلام می‌شود که اصناف مالیات پرداخت نمی‌کنند، این درحالی است که مالیات پرداختی اصناف از سال۸۹تا به امروز نزدیک به ۴۸درصد رشد داشته است. توقع دارم با این دروغ پردازی‌ها برخورد شود.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه مجلس باید دریافت مالیات اصناف را به‌گونه‌ای دیگر تصویب می‌کرد، ادامه داد: در اقتصاد سراسر رکود فعلی، نباید افزایش مالیات لحاظ می‌شد اگر قرار است بنگاه‌های کوچک را باور کرد یقینا باید تسهیلات برای آنها فراهم کرد.

فاضلی خطاب به خسروتاج گفت: بسیاری از کارخانه‌های کشور در حال ورشکسته شدن هستند به‌طوری که شما در سال ۹۱به یکی از این کارخانه‌های بزرگ هزار میلیارد تومان تزریق کردید تا ورشکست نشود، آیا آنها نیز به شما مالیات می‌پردازند؟ آیا این انصاف است که تمام فشار را بر بنگاه های هویدا و آشکار که در کوچه و خیابان هستند متوجه کنید؟

وی افزود: قرار بود دولت الکترونیک تقویت شود که متأسفانه هنوز این کار انجام نشده و امروز تقاضای من به عمل رساندن شعارها است.

وی ادامه داد: در طول دولت یازدهم رشد اقتصادی ما بسیار خوب بود اما در محیط کسب و کار رونقی ایجاد نشد که باید به آن توجه شود.

رئیس اتاق اصناف ایران بر این نکته تأکید کرد‌ که ما همواره دولت را حمایت می‌کنیم و در پشت دولت ایستاده‌ایم، امیدواریم شعارها به شعور تبدیل شود.

وی همچنین خطاب به علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مجموعه اصناف از دیر باز با فرهنگ عجین بوده‌اند و در همه جا می توان رد پای اصناف را در انجام امور خیر دید.

فاضلی گفت: بحث فرهنگی در اولویت کاری ما قرار دارد به خصوص از زمانی که مقام معظم رهبری شعار سال ۹۳را با عنوان فرهنگی نامگذاری کردند، اتاق اصناف یک معاونت مستقل را برای بخش فرهنگی در نظر گرفت.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: اصناف با داشتن بیش از 3 میلیون واحد صنفی بزرگترین پارلمان مردمی کشور هستند و با توجه به وجود جامعه اصناف متدين، بايد در امور آموزشي و فرهنگي از اين بخش گسترده کشور استفاده کنيم تا جامعه هدف را به سمت جامعه مطلوب سوق دهيم.

وی با اشاره به توانايي‌هاي اصناف در کشور اظهار کرد: مطمئناً اصناف به‌عنوان بزرگ‌ترين پارلمان مردمي کشور با عضويت ۳ميليون نفري در جامعه از توان و ظرفیت بالایی برخوردار هستند.

وي ادامه داد: اصناف کشور از دیرباز در تمام حرکت های اجتماعی کشور نقش تعیین کننده ای داشتند و سابقه روشنی را از دوران مشروطه تا جنگ تحميلي از خود بر جاي گذاشته اند و اگر قرار باشد براي اصناف روزي کارنامه‌اي منتشر شود، قاعدتاً کارنامه درخشاني از اين طيف از جامعه مي‌شود.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: امروز اطلاع چنداني نداشتيم که اصناف توجه ويژه‌اي به مسائل فرهنگي کشور داشته باشند اما اين حوزه در بخش‌هاي ساخت مساجد و مدارس فعال بود اما در پرداختن اصناف به مسائل ريز فرهنگي براي بنده تازگي داشت ؛ اصناف متدين ، امانت‌دار و زبانزد مردم جامعه هستند که در بخش‌هاي گوناگوني از قبيل توليد، خدمات و توزيع مجموعه فعاليت‌هاي بسيار گرانبهايي را از خود بر جاي مي‌گذارند.

وي تاکيد کرد: اميدمان بر آن است که اصناف بتوانند در اين حوزه بسيار قوي ظاهر شوند تا ارزش مادي و معنوي کالاهاي توليدي به اقتصاد بازگردد.

جنتي همچنين درباره تأسيس بنياد فرهنگي اصناف کشور نيز اشاره کرد و گفت: بايد اين بنياد را به فال نيک گرفت زيرا نمونه اين حرکت‌ها بسيار ارزشمند است و با گستردگي اصناف و اتحاديه‌ها مي‌توان تأثير بسزايي را بر روي جامعه هدف گذاشت.

وي خاطرنشان کرد: با توجه به وجود صنوف متدين، بايد براي سالم‌سازي محيط کسب‌وکار از اصناف کشور کمک گرفت زيرا اصناف مي‌توانند در کشور نقشي سازنده را ايفا کنند.

جنتی تصریح کرد: تولیدکنندگان کشور باید به دنبال بالا بردن کیفیت کالاهای خود باشند چرا که در حال حاضر بخشی از بازار های تجاری را به دلیل بالا نبودن کیفیت کالاها از دست داده ایم و اگر قرار باشد بخواهیم در بازارهای جهانی حضور موثر و نقش آفرین داشته باشیم در درجه نخست باید کیفیت کالاها را افزایش داد و تنها تولید انبوه کافی نیست .

وی همچنین با اشاره به مقوله برند سازی در حوزه تولید و تجارت اذعان کرد: برند سازی مقوله بسیار مهمی است که باید به آن پرداخته شود و کالاهای با کیفیت ایرانی با نام و نشان ایرانی که بیانگر فرهنگ کشور است به بازارهای جهانی راه یابند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این‌که باید از فناوری‌های نوین در اصناف کشور حداکثر استفاده را ببریم، گفت: اصناف باید از پدیده‌های فنی و تکنولوژیکی که در دنیا رخ می‌دهد حداکثر استفاده را ببرند و موضوع مهم دیگر بحث داشتن کیفیت مناسب است که در این زمینه با مشکل مواجه هستیم و باید به موضوع کیفیت توجه ویژه‌ای شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکيد بر حرکت کشور به سوی اقتصاد خلاق تصريح کرد: صنایع خلاق يکي از زيرمجموعه‌هاي اقتصاد خلاق و به معناي اين است که ديگر نيازي به ابزارهاي فيزيکي براي توليد يک کالا نداريم بلکه با حاصل تراکنش‌هاي ذهني افراد، بايد بهترين اثر را که داراي ارزش‌افزوده نيز باشد، خلق کنيم.

وي ادامه داد: معاونت علمي و فناوري رئيس‌جمهوري در اين عرصه گام‌هاي بسيار سودمندي را برداشته اما تاکنون اين مسئله فراگير نشده است اما رونق صنايع خلاق در وزارت ارشاد پيگيري مي‌شود و در اين خصوص با بسياري از اقتصاددان‌هاي بانکي و سرمايه‌گذاران صحبت شده تا اين افراد نيز وارد سرمايه‌گذاري در اين حوزه شوند.

جنتي با اشاره به ميزان سود صنايع خلاق در حوزه‌هاي فرهنگي طي 2سال اخير اشاره داشت و افزود: در حوزه نگارگري و خوشنويسي در اين مدت، به‌اندازه‌اي در اين حوزه شاهد رشد بوده‌ايم که قدرت و قيمت کالاها و اثرات هنري کشور رشد چشمگيري را داشته است؛ در حراج سال گذشته دبي، از مجموع 30ميليون دلارفروش، 10ميليون دلار تنها عايد اثرات فرهنگي ايراني بود که يک اثر ایرانی به‌تنهايي حدود 1٫6ميليون دلار به فروش رسيد.

وی با بیان این‌که برند‌سازی در عرصه محصولات فرهنگی و هنری شاید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در زمینه‌ مالکیت معنوی در گذشته یکسری قوانینی داشتیم که با نواقصی روبه‌رو بود که در این زمینه در حوزه فعالیت خودمان لایحه‌ای را تدوین و به مجلس ارائه دادیم که تا اندازه‌ای می‌تواند جلوی برخی سوء‌استفاده‌ها را بگیرد. همچنین روز گذشته در جلسه هیات دولت بحث مالکیت صنعتی به تصویب رسید و به مجلس ارسال شد که اگر در آنجا به تصویب برسد، این موضوع می‌تواند به حفظ حقوق افراد کمک شایانی کند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |