جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 106848 19:49 1399/04/10
عرضه محدود برخی «سیمانی ها» به امید افزایش قیمت دوباره

عرضه محدود برخی «سیمانی ها» به امید افزایش قیمت دوباره

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
عرضه محدود برخی «سیمانی ها» به امید افزایش قیمت دوباره

عرضه محدود برخی «سیمانی ها» به امید افزایش قیمت دوباره

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مرتضی ابراهیمی

روز دوشنبه خبری منتشر شد مبنی بر این که سیمانی ها مجوز افزایش قیمت 20 درصدی قیمت را دریافت کرده اند، سهام داران سیمانی ها حدود یک ماه منتظر تحقق این خبر بودند و در طی این مدت شاخص گروه سیمانی رشد شارپی را تجربه کرده بود. با توجه به اهمیت این موضوع با یک کارشناس بازار سرمایه گفتگو کرده ایم.

حامد قاضی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با جهان اقتصاد با اشاره به این که در روز مخابره خبر افزایش قیمت سیمان به بازار سرمایه، برخلاف انتظار، نماد سیمانی ها قرمز پوش شد، گفت: در بازار سرمایه این اصل وجود دارد که «با شایعه خرید کن و با خبر بفروش» یعنی بازار سرمایه همیشه یک قدم از اتفاقات جلوتر است و وقتی شایعه ای در بازارسرمایه منتشر می شود، آن شایعه اصطلاحا بازار را «پیش خور» می کند. در صنعت سیمان هم همین طور است چرا که شرکت های سیمانی به دنبال افزایش قیمت 65 درصدی بوده اند و برای تحقق این موضوع با دولت گفتگو می کردند. از آن زمان تاکنون نماد های سیمانی درحال رشد بودند. حال بازار مجددا در حال بررسی نماد های سیمانی است تا آینده این سهم ها را پیش بینی کند.

قاضی گفت: در روز دو شنبه تمام نمادهای سیمانی بازار پایه در صف خرید قرار داشتند، چرا که این سهام به دلیل دامنه محدود 3 درصدی از رشد سایر نمادهای سیمانی جا مانده بودند. حال با این خبر این دسته از سیمانی ها همچنان به رشد خود ادامه خواهند داد چراکه این سهام همچنان استعداد رشد دارند. اما نمادهای سیمانی که با دامنه نوسان 5 درصد معامله می شدند در روز دوشنبه در صف فروش قرار داشتند چراکه این نمادها رشد خود را کرده اند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: طبق بررسی هایی که انجام داده ام، فروش عمده سیمان قبل از افزایش نرخ  سیمان تیپ 2 پورتلند که درساختمان سازی استفاده می شود، 13 هزار و 500 تومان هر پاکت 50 کیلویی تحویل درب محل بود، که بعد از افزایش قیمت به 16 هزار و 500 تومان تا 17 هزار تومان رسیده است.

وی افزود: در این بین شرکت هایی که سیمان بسیار مرغوب را تولید می کنند، مانند؛ سیمان شاهرود، محصولاتشان را در بازار عرضه نمی کنند زیرا شنیده ها حاکی از آن است که شرکت های سیمانی تا اواخر تیرماه یک افزایش قیمت دیگر هم دارند که از 17 هزار تومان به 22 هزار تومان در بازار توزیع خرده فروشی افزایش خواهد یافت.

قاضی با اشاره به اینکه سیمانی ها از دولت درخواست افزایش 65 درصدی قیمت سیمان را داشتند، گفت: اما پیش بینی ما این است که دولت در نهایت افزایش قیمت 40 درصدی را صادر کند با شرط این که هزینه گاز مصرفی افزایش نخواهد یافت. با افزایش 65 درصدی قیمت سیمان، حاشیه سود شرکت های سیمانی تا 50 درصد هم خواهد رسید. لازم به ذکر است که هزینه گاز مصرفی بیشترین هزینه را صنعت سیمان دارد.

این تحلیل گر بازار سرمایه با اشاره به چشم انداز صنعت سیمان گفت: با توجه به بودجه بسیار کم دولت، تامین بودجه جاری در اولویت اول و پروژه های عمرانی در اولویت دوم دولت قرار دارد، ساخت و ساز و بسیاری از پروژه های عمرانی خوابیده است و از طرف دیگر ساختمان سازی توسط مردم مقداری کاهش یافته است که این شرایط موجب شده است تا اکنون در کف تقاضای سیمان قرار بگیریم به طوری که شرکت های سیمانی با 60 درصد ظرفیت کار می کنند، بدین ترتیب تقاضای سیمان بدتر از الان نخواهد شد. حال اگر وضیعت دولت بهتر شود مسلما بودجه پروژه های عمرانی افزایش می یابد و تقاضا برای سیمان تقویت خواهد شد و ظرفیت تولید سیمان بدون اضافه شدن هزینه ای بالا می رود، که این موضوع بر سودآوری این شرکت ها بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

قاضی با اشاره به مجوز دولت به افزایش قیمت سیمان و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: وقتی محصولی از دولت مجوز افزایش قیمت می گیرد بدون شک سایر محصولات نیز می توانند مجوز افزایش قیمت دریافت کنند، به عنوان مثال غذایی ها و دارویی ها نیز مجوز افزایش قیمت خواهد گرفت، کما این که در روز دوشنبه مشاهده کردیم که نماد های غذایی و دارویی استقبال خوبی داشتند.

این تحلیل گر بازار سرمایه افزود: سیمان در بین مواد اولیه ساخت بنا کمترین تغییر قیمتی را تجربه کرده است، به عنوان مثال آهنی که در ساختمان سازی استفاده می شود، قیمت آن جهانی است و به نوعی شناور مدیریت شده است. اما نرخ گذاری سیمان به اصلاح میخکوب است و دولت تعیین کننده است، به همین دلیل قیمت سیمان همچنان در بین سایر مصالح ساختمانی ارزان ترین محصول است.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: با افزایش قیمت سیمان، سایر محصولات ساختمانی نیز به دنبال مجوزافزایش قیمت خواهند رفت، مانند سرامیک و کاشی سازی، که این موضوع هزینه ساخت ساختمان را بشدت افزایش خواهد داد. حال ساختمان هایی که کار ساخت آن ها پایان یافته است، قیمت فروش را بالا می برند و حاشیه سود آن ها افزایش می یابد و ساختمان هایی که در حال احداث است، حتما با هزینه زیاد ساخته شده و با قیمت بالاتر نیز به فروش خواهند رفت.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |