شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 108611 18:44 1399/05/24
صنعت نفت به حاشیه رانده می شود

صنعت نفت به حاشیه رانده می شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صنعت نفت به حاشیه رانده می شود

صنعت نفت به حاشیه رانده می شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بیش از پنج دهه است که شاهد فراز و نشیب هایی در صنعت نفت هستیم اما برخلاف چرخه های معمول بازار ، سقوط قیمت به واسطه «کرونا ویروس» به عنوان هشداری بزرگ برای صنعت نفت و گاز خواهد بود .

یوسف موسایی، کارشناس حوزه انرژی در گفت وگو با خبرنگار جهان اقتصاد، اظهارکرد: این بیماری همه گیر که تقریباً یک سوم تقاضای جهانی نفت را با تعطیلی‌های سراسری و ممنوعیت سفر از بین برده است با وارد کردن یک ضربه مستقیم به صنعت نفتی که خود این روزها درگیر بحران‌های خاص خود است، بحران در این صنعت را تشدید کرده است. این مسئله به ما هشدار می دهد چگونه می‌توان تحولی پیدا کرد که تقاضای نفت مجدداً به روزهای اوج خود برسد؟

وی تصریح کرد : در چند ماه گذشته ، میادین نفتی از فعالیت بازمانده اند ، مخازن ذخیره سازی در زمان رکود پر شده اند و شرکت های ملی نفت، حتی به طور غیرمستقیم وارد جنگ قیمتی شده اند تا تلاش کنند محصولات خود را بفروشند، قیمت نفت در ایالات متحده برای اولین بار در تاریخ، در ماه آوریل به طور موقت منفی شد، اینها همه نشانه هایی است که تاکید می‌کند: «تقاضا برای نفت در سراشیبی تندی قرار گرفته است».

وی بیان کرد : هنگامی که مدیران نفتی پس از مخرب ترین دوره های تاریخ این صنعت ، سهم خود را از بازارهای جهانی طلب می کنند ، بسیاری در مورد چگونگی تغییر شکل و چشم انداز این صنعت، نگران هستند .

موسایی ادامه داد : از طرفی دیگر مدیران نفتی بر این اعتقادند جهان چنان تغییر خواهد کرد که تقاضای نفت برای بازیابی مسیر صعودی که بیش از یک قرن از این صنعت حمایت کرده است، تلاش بسیاری می کند. اما اینکه تا چه اندازه می توان از این موفقیت پرده برداشت هنوز در هاله‌ای از ابهام است .

وی خاطرنشان کرد : در این مورد کسانی هستند که فکر می کنند تلاش برای کاهش خطرات آب و هوایی امری بسیار مهم است و ارزان شدن قیمت نفت و رکود جهانی فرصت مناسبی را برای دولت ها رقم زده است تا با جذب سرمایه گذاران در حوزه انرژی های‌نو، خطرات اقلیمی را به شدت کاهش دهند و این اتفاق فرصت های جدید سرمایه گذاری در صنعت نفت را  به شدت تحت تاثیر قرار می دهد تا به حدی که سهام اکثر شرکت های نفتی سقوط خواهد کرد.

موسایی تاکید کرد : اما نکته اصلی این است که این بحران بهداشتی، نگرش مردم را به میزان قابل توجهی تغییر داده است و اهمیت سوخت های پاک و تغییرات اقلیمی بیشتر از هر زمان برای مردم آشکار شده است؛ از این رو متخصصین صنعت نفت بر این باورند که تا چند سال آینده بازار سرمایه‌گذاری و احداث پروژه های بزرگ در حوزه انرژی های نو به حجم بازار انرژی های فسیلی می رسد .

وی تصریح کرد: سقوط قیمت نفت از 70 دلار در هر بشکه در ژانویه به زیر 20 دلار در ماه آوریل زنگ خطری است برای فعالان صنعت نفت؛ از این رو مدیران شرکت های بزرگ نفتی سرانجام به این نتیجه رسیدند که برای ماندن و بقا هرچه سریعتر کسب و کار خود را به انرژی های تجدیدپذیر مانند بادی و خورشیدی تغییر دهند .

موسایی با بیان اینکه باید پذیرفت اقتصاد این صنعت در حال تغییر است و دومین سقوط قیمت ها در سال های اخیر به موقعیت نفت جهت سرمایه گذاری کمک نکرده است گفت : کاهش هزینه ها به معنای اجرای پروژه های بادی و خورشیدی است و عموماً این پروژها جریان نقدی پایدارتری را تحت قراردادهای طولانی مدت برای شرکت ها تأمین می کنند و بازده پر سودی برای سرمایه گذاری است و هنگامی که ما شاهد آن هستیم که قیمت های نفتی بی ثبات می شوند این افت قیمت با پروژه های تجدیدپذیر جبران می گردد .

وی عنوان کرد : یکی دیگر از مسائل شرکت های بزرگ نفتی بروز مشکلات سیاسی درکشور های مختلف است که این امر باعث می شود صنعت نفت از ثبات کمتری برخوردار باشد و همچنین خطرات سیاسی با فشار آوردن به این شركت های باعث می شود آن‌ها به قراردادهای مطمئن تری در حوزه انرژی ها نو روی بیاورند .

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قیمتها همچنان پایین باقی بمانند و مصرف در طی دو یا سه سال آینده بهبود پیدا نکند، کم کم صنعت نفت به حاشیه رانده می شود، در حالی که عمده انرژی مصرفی روی گذار به انرژی های نو تمرکز می کند، با این وجود قیمت های نفت ممکن است تغییر کند اما «شرکت های نفتی هنوز هم هستند» و زمینه های موجود همچنان ادامه خواهد داشت، حتی اگر سرمایه گذاری و سود آوری انرژی ها نو جذاب تر به نظر برسند .



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |