جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 12425 14:36 1394/02/15
صنعت ریلی و بی علاقگی مشتری های داخلی

صنعت ریلی و بی علاقگی مشتری های داخلی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صنعت ریلی و بی علاقگی مشتری های داخلی

صنعت ریلی و بی علاقگی مشتری های داخلی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بررسی چالش های تولید واگن در ایران

مهدی زاهدی

صنعت ریلی کشور سالهاست با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند، تولید ریل، تولید و تامین واگن و لکوموتیو و فرسودگی ناوگان از جمله چالش هایی است که این صنعت را روز به روز به سمت نحیف تر شدن سوق داده است.

در این میان از یک سو مقامات کشور از توسعه حمل ونقل و صنعت ریلی سخن می گویند و از سوی دیگر فعالین این حوزه ها از موانع سر راهشان گلایه می کنند؛ این درحالی است که به رغم وجود نیاز بالقوه در کشور سفارش بالفعلی وجود ندارد که به گفته آگاهان نبود توانایی مالی شرکت‌های بهره‌بردار برای خرید واگن از عوامل مهم این اتفاق است.

این چالش ها سبب شده ظرفیت‌های تولیدی شرکت‌ها در دوره های مختلف با افت های معنی داری مواجه شود به طوریکه کمبود نقدینگی تولیدکنندگان و پایین بودن مبلغ پیش پرداخت‌ها، بهرهبرداران را به سمت واردات واگن و لکوموتیو از خارج از کشور متمایل کرده و سبب بروز بحران هایی در شرکتهای تولیدکننده شده است.

البته در برخی از موارد هم، این مشکلات سبب شده به دلیل میزان تولید کم واگن در داخل کشور و هزینه سنگین خرید ناوگان ریلی و بازگشت سرمایه در بلندمدت، شرکت‌های ریلی به سمت بازسازی واگن‌های فرسوده روی آورند.

روز دوشنبه مسوولان ریلی توسعه ترابر ایران به عنوان بزرگترین شرکت حمل و نقل ترکیبی کشور در جمع خبرنگاران حاضر شده و به بیان مشکلات و چالش های این حوزه پرداختند.

هزینه ۴۵۰هزار یورویی ساخت هر رام قطار

مسعود سالاری، مدیرعامل ایریکو در این نشست با اشاره به اینکه ساخت هر رام قطار ۴۵۰هزار یورو هزینه دارد، گفت: تاکنون ساخت ۵۰واگن مسافری از ۱۵۰دستگاه واگن به اتمام رسیده است.

وی اظهارداشت:ایریکو دو سال پیش به دلیل تحریم‌ها، با کندی روبرو شد، زیرا طرف خارجی پس از تحریم، حاضر به ادامه همکاری با ما نشد. بنابراین شرکت هم با کندی روبرو شد.

وی افزود: در دو سال گذشته پس از بهبود روابط خارجی، شرکت‌ کره‌ای دوباره اعلام همکاری کرد که در حال حاضر مشغول همکاری برای ساخت واگن با این شرکت هستیم.

مدیرعامل ایریکو با بیان اینکه در زمان تحریم، شرکت ماموریت دیگری برای خود تعریف کرد که از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است، گفت: وقتی در بخش ساخت و تولید واگن دچار وقفه شدیم، وارد عرصه نوسازی و بازسازی ناوگان در سطح کشور شدیم و در این زمینه توفیق زیادی به دست آوردیم.

مدیرعامل ایریکو با تاکید بر اینکه با بازسازی و نوسازی می‌توان بخش زیادی از تقاضا را پوشش داد، گفت: این شرکت اولین شرکت تولیدکننده ریل‌باس در کشور بود و حدود ۵۰دستگاه ریل‌باس از این شرکت در مسیرهای ریلی در حال تردد هستند.

سالاری با تاکید بر اینکه پس از یک وقفه ۱۵ماهه ساخت واگن از سر گرفته شده است، بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در سال‌های پیش این بود که شرکت رجا به عنوان یکی از طرف‌های قرارداد، خصوصی‌سازی شد؛ بنابراین این قراردادها به امضا نرسید.

وی با اشاره به شروع همکاری‌ها برای ساخت ریل‌باس، گفت: ۴۰میلیون یورو قطعات در گمرک باقی مانده بود که در حال حاضر ۱۵میلیون یورو ترخیص شده و مابقی در حال ترخیص است.

مدیرعامل ایریکو با بیان اینکه در حال حاضر دو قرارداد تولید واگن مترو در کرج و شیراز داریم، بیان کرد: در حال مذاکره برای تولید واگن‌های مسافری هستیم و همکاری‌هایی را با شرکای خارجی داریم.

می‌توانیم سانتریفیوژ بسازیم اما در تولید واگن مانده‌ایم!

مدیرعامل شرکت ریلی نورالرضا هم در این نشست بیان کرد: لازم است تسهیلات مناسب و حمایت کافی از صنعت ریلی کشور انجام شود چطور ما می‌توانیم سانتریفیوژ بسازیم اما در تولید واگن مانده‌ایم؟

مدیرعامل شرکت ریلی نورالرضا گفت: 20 هزار کیلومتر خط آهن علاوه بر خطوط موجود نیاز داریم و این هدف با ساخت سالانه 300 کیلومتر ریل به این زودی‌ها محقق نمی‌شود.

صبری تاکید کرد: لازم است از واگن‌سازهای داخلی نظیر واگن‌پارس، ایریکو و پلور سبز حمایت شود، اگر واگن‌سازی توسعه یابد قطعا قیمت واگن برای شرکت‌های ریلی به عنوان مصرف کننده کاهش می‌یابد.

در این نشست مدیرعامل شرکت ریلی مهتاب سیرجم هم اظهار داشت: 128 دستگاه انواع واگن مسافری شامل واگن‌های پارسی و آلمانی در ناوگان ریلی این شرکت فعال است.

یاوری اظهار داشت:‌ به غیر از مسیر ریلی تهران - مشهد بقیه خطوط مسافری ما در مسیرهای جنوب است؛ در حال حاضر در مسیرهای تهران - شیراز، تهران - اهواز، تهران - اندیمشک، اهواز - مشهد تردد می‌کند.

مدیرعامل شرکت ریلی مهتاب سیرجم افزود: قراردادی با شرکت اریکو منعقد کرد‌ایم تا 50 دستگاه انواع واگن‌های پارسی خود را بازسازی کنیم؛ همچنین 12 دستگاه واگن آلمانی این شرکت در قالب بازسازی به واگن‌های سه تخته تبدیل شد.

یاوری اظهار داشت: از تولیدات داخلی رضایت کامل داریم؛ بازسازی‌های داخلی هم مناسب است که در تأیید این ادعا به استقبال فراوان از واگن‌های سه تخته تولید داخل باید اشاره کرد.وی اظهار داشت: شرکت مهتاب‌سیر در سال گذشته یک میلیون و 600 هزار نفر مسافر ریلی جابه‌جا کرد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |