شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 158471 19:05 1400/07/27
«صندوق تحریم» به قوی‌ترین شرکت بیمه اتکایی کشور تبدیل شود

«صندوق تحریم» به قوی‌ترین شرکت بیمه اتکایی کشور تبدیل شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
«صندوق تحریم» به قوی‌ترین شرکت بیمه اتکایی کشور تبدیل شود

«صندوق تحریم» به قوی‌ترین شرکت بیمه اتکایی کشور تبدیل شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مرتضی ابراهیمی

کارشناس ارشد صنعت بیمه گفت: بیمه اتکایی به معنی تقسیم ریسک و توزیع خطر بین شرکت های بیمه داخلی و خارجی است و هر شرکت بیمه ای نمی تواند تمام ریسک ها را در خودش جای دهد بنابراین مجبور است برخی از این ریسک ها را به شرکت های داخلی و یا شرکت های خارجی واگذار کند، تا اگر خسارتی وارد شد درصدی از خسارت را از شرکت هایی که قبول اتکایی کرده اند پرداخت کند.

علیرضا حجتی، عضو هیئت مدیره بیمه کار آفرین، در گفتگو با جهان اقتصاد گفت: چند سال قبل این موضوع مطرح شده بود که برخی از ریسک های داخلی را می توانیم به کشورهای خارجی فریز کنیم و در همان زمان این زمزمه مطرح شد که فقط بیمه مرکزی و دو یا سه شرکت بیمه اتکایی تاسیس شود تا بتوانند قبول اتکایی داشته باشند، اما از زمانی که تحریم ها شدت یافت تصمیم بر این شد تا شرکت های بیمه ای مستقل داخلی نیز به موضوع اتکایی ورود کنند.

کارشناس ارشد صنعت بیمه بیان داشت: شرایط تحریم و مشکل توزیع ریسک موجب شد تا «صندوق تحریم» تاسیس شود و این صندوق مجبور شد تا تمام ریسک ها را در داخل نگه داری و مدیریت کند.

پس از تاسیس صندوق تحریم این بحث مطرح شد تا شرکت های بیمه مستقل به شرط این که افزایش سرمایه دهند تا بتوانند قدرت نگه‌داری ریسک را افزایش دهند، می توانند ریسک بیمه اتکایی را قبول کنند. این موضوع با توجه به شرایط با موفقیت اجرایی شد و چند شرکت بیمه مستقیم قبول اتکایی دارند و می توانند ریسک شرکت های مختلف را در درون خود جای دهند.

اما در حال حاضر این پیشنهاد مطرح است که این صندوق تحریم با هماهنگی بیمه مرکزی تبدیل به یک شرکت بزرگ و قوی بیمه اتکایی شود یعنی یک شرکت بیمه اتکایی جدید تاسیس شود تا بتواند به تمام شرکت های بیمه ای خدمات ارائه دهد.

در گذشته بیمه اتکایی فقط در کشورهای خارجی داشتیم که این موضوع موجب می شد تا ارز از کشور خارج شود، اما اگر دو طرفه وارد شویم یعنی هم بیمه اتکایی واگذار کنیم و هم بیمه اتکایی از شرکت های همسایه قبول کنیم، آن وقت می توانیم ادعا کنیم که ارز زیادی را از کشور خارج نکرده ایم، بلکه ریسک هایی را از کشور خارج و ریسک های دیگری را نیز به شرکت های بیمه داخلی وارد کرده ایم، که به نوعی مدیریت ریسک انجام داده باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا شرکت های بیمه داخلی بیمه اتکایی به کشورهای همسایه منتقل نمی کنند؟ پاسخ داد: زیرا قوانین کشورهای مختلف با هم دیگر متفاوت است، اگر بخواهیم واقعیت ها را در کنار هم قرار دهیم، اراده مدیران ارشد کشور باید بر این باشد که شعب شرکت بیمه اتکایی قوی در کشورهایی مانند روسیه، ترکیه، گرجستان و... افتتاح کنیم، این نیاز به اراده ای است که از طرف مسئولین باید وجود داشته باشد زیرا بعضا مقررات این کشورها آن قدر سخت گیرانه است که شرکت های بیمه تاسیس شعب در این کشورها را عقب می اندازند، زیرا به دلیل تحریم ها نمی خواهند سرمایه‌هایشان بلوکه شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |