جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 142088 18:35 1400/02/29
صنایع نفت‌و‌گاز متهم ردیف اول جنایت زیست محیطی

صنایع نفت‌و‌گاز متهم ردیف اول جنایت زیست محیطی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صنایع نفت‌و‌گاز متهم ردیف اول جنایت زیست محیطی

صنایع نفت‌و‌گاز متهم ردیف اول جنایت زیست محیطی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مدتی است كه افكارعمومی ایران و جهان به موضوع مهمی درباره آینده سوخت‌های فسیلی و نقش نوآوری‌ها در بهره‌گیری از انرژی‌های جدید و مسایل زیست محیطی هدایت می‌شود. اطلاعات و آمارهای مختلفی به طور مقطعی و یا هدایت شده نقل محافل و مجالس شده و هر از گاهی یكی از آن‌ها نمایان و مورد توجه همگان قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، بیان این‌گونه آمارها نشانگر آن است كه گردش اقتصادی با توجه به موقعیت‌های مختلف جغرافیایی، زندگی، دسترسی به امكانات، نیازهای مقطعی و نظایر آن بسیار متفاوت بوده و تاثیر هر یك با توجه به موقعیت‌های زیست بومی و اقتصادی متفاوت و یا در حال تغییر است. بیان این‌گونه آمارها و تحلیل هریك، در جایگاه بهره‌گیری از انرژی با توجه به میزان سرمایه‌گذاری‌ها و نیز سهولت دسترسی به آن‌ها شرایطی را به وجود می‌آورد تا موقعیت‌های حاصل از رفتار فرهنگی و اجتماعی مردم در نقاط مختلف جهان مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و سپس در مورد برنامه ریزی‌های كوتاه، میان و بلند مدت برای كشور اقدام و سپس به مرحله اجرا درآورد.

در همین زمینه، سعید ساویز، کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار کرد: در دنیا بحثی در حوزه محیط زیست مطرح شده است یعنی از زمان امضای کنوانسیون پاریس توسط بعضی از کشورها برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای وگرمایش بیشترزمین تلاش شده است و این مسأله محدودیت‌های بسیاری را برای صنایع نفت و گاز به وجود آورده است. پیرو این قضیه بسیاری از افراد در داخل کشور که طرفدار توسعه بودند نسبت به این قضیه اعتراض داشتند و آن را حیله‌ای از سوی دشمنان اعلام کردند در حالی که پشت این کنوانسیون حیله‌ای نهفته نیست بلکه با اهمال ما انسان‌ها درحق طبیعت و محیط زیست جفا شده است.

وی افزود: بر اساس آمار، در برخی ازکشورها، بسیاری ازشرکت‌ها به مسیری روی آوردند که انتهای آن به سازگاری به محیط زیست ختم می‌شود و حتی این شرکت‌ها نام خود را تغییر داده و به سوی انرژی‌های‌نو سوق پیدا کردند. البته باید متذکر شد که همه داستان به اینجا ختم نمی‌شود و نفت و گاز از بین نخواهد رفت و تنها هزینه‌ای که باید از قبال تولید صنایع نفت و گاز در حوزه محیط زیست صرف می‌شد، اکنون پول بیشتری به حفاظت از محیط زیست اختصاص پیدا کند به طوری که اول در دنیا به جای این که عنوان کنند در ازای تولید هر بشکه نفت چه هزینه‌ای صرف می‌شود، هزینه‌های محیط زیستی آن را در نظر می‌گیرند و دوم به ازای تولید هر بشکه نفت و هر مترمکعب گاز چه میزان آلاینده منتشر می‌شود و در حقیقت این فاکتوری است که در آینده حساب و کتاب‌ها را در مورد سود و فایده تولید هر بشکه نفت و هر مترمکعب گاز تغییر می‌دهد.

این کارشناس حوزه انرژی افزود: در کشور ما همه نسبت به مکان عسلویه و اقداماتی که در استان خوزستان انجام شد، اطلاع دارند. حتی با فاضلاب انسانی در کشور با مشکل مواجه هستیم مسأله‌ای که در کشورهای پیشرفته پیش پا افتاده‌ترین موضوع است. با توجه به این مسایل اگر بخواهیم وضعیت کشور از وضعیت کشورهایی که با آلودگی مواجه هستند، دشوارتر نشود باید از هم اکنون به فکر باشیم و فراموش نکنیم که روی کره زمین یکی از گرم‌ترین نقاط در فصل تابستان ایران، عراق و کشورهایی هستند که به تولید نفت مشغول‌اند و CO2 منتشر کردند.

وی ادامه داد: به همین دلیل اکنون با بحران مواجه هستیم و گرمایش زمین باعث کاهش میزان بارندگی‌ها و تبخیر آب‌های سطحی و سایر مشکلاتی که اکنون دامن‌ کشور را گرفته، شده است. با اشاره به این موضوعات می‌توان پی برد که شرایط تا چه اندازه ناگوار است واگرمتوجه نباشیم چند سال دیگر با فاجعه‌های انسانی بهای آن راباید بپردازیم؛ فراموش نکنیم منشا بخشی از گردوخاک‌های جنوب مربوط به اقدامات و فعالیت‌های خود ما است.

وی گفت: همزمان با اجرای هر پروژه‌ای در درجه نخست باید حفاظت از محیط زیست مورد توجه قرار گیرد این درحالی است که طرح‌های بسیاری در حال اجرا است اما فلر آن می‌سوزد و دود بسیاری را تولید می‌کند. نماد صنعت نفت در کشور فلر است که در نوع خود فاجعه است. با گذشت چندین سال از توسعه عسلویه هنوز آب و خاک منطقه با آلودگی همراه است و افراد بسیاری به سرطان و بیماری‌های مختلف دچار می‌شوند و نباید این‌گونه باشد بلکه جلوگیری از انتشار آلاینده‌ها باید در اهم فعالیت‌ها قرارگیرد.

این کارشناس حوزه انرژی گفت: فلرها هنوز تجمیع نشده است و این یک فاجعه است زیرا به هزینه‌ای که باید در حفاظت از محیط زیست صرف شود، توجهی نمی‌شود و آن پول برای توسعه یک پروژه جدید با احداث یک کارخانه جدید صرف می شود و این درست نیست ما باید بدانیم ریختن گرد وخاک در زیر فرش باعث از بین رفتن آن نمی‌شود بلکه آن را زیر فرش پنهان می‌کند.

ساویز با بیان اینکه در کشور ایران از نظر محیط زیستی روی لبه بحران قرار گرفته‌ایم گفت: جز آلودگی صنایع نفت و گاز در کشور صنایع دیگری وجود ندارد و میزان تاثیر آلودگی سایر صنایع اندک است و توسعه زیرساخت در کشور بر مبنای انرژی است .

وی گفت: کشور ما از منابع عظیم نفت و گاز برخوردار است و دلیلی نمی‌شود که در حق کشور جنایت شود. آلودگی حاصل از تولید هر بشکه نفت به بدن بچه‌های ساکن در عسلویه، اهواز و... وارد می‌شود و باید گفت به چه کسی جفا می‌کنیم به مردمی که ثروت زیر پایشان را برمی داریم؟

ساویز درپایان خاطرنشان کرد: نفت و مهم‌تر از آن باید محیط زیست حقشان پرداخته شود یعنی بهره‌برداری درست از نفت و گاز صورت پذیرد به نحوی که آسیبی به محیط زیست وارد نشود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |