جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 14485 13:58 1394/05/09
صنایع بورسی خوش آتیه محرک بازار سهام خواهند شد

صنایع بورسی خوش آتیه محرک بازار سهام خواهند شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صنایع بورسی خوش آتیه محرک بازار سهام خواهند شد

صنایع بورسی خوش آتیه محرک بازار سهام خواهند شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بورس تهران از این هفته به اعتقاد تحلیگران شاهد رشد و رونق نسبی خواهد بود چرا که پس از گذراندن دو هفته  فاز اصلاحی و عقب نشینی شاخص کل، در هفته پیشرو به فاز رشدی روی خواهد آورد

کارشناسان  معتقدند رکود تورمی اقتصاد، کمبود نقدینگی، بی اعتمادی سهامداران و نیز ابهامات موجود در صنایع بورسی سهامداران را در لاک احتیاط فرو برده و عامل ریزش های اخیر بورس شده است اما به زودی روند اصلاحی بورس متوقف شده و بازار سرمایه به مدار صعودی خود بر می گردد. روند رشدی بورس تهران به مدد صنایعی اتفاق می افتد که به گفته بسیاری از کارشناسان اقتصادی پس از گشایش مناسبات مالی و اقتصادی در روابط بین المللی از آتیه خوبی برخوردار می شوند، صنایعی همچون پتروشمی، فولاد، سیمان، حمل و نقل دریایی از جمله صنایع محرک بورس تهران به حساب می آیند که با توجه به رشد صادرات در این گروه صنایع، اتفاقات بنیادی خوشایندی را در گزارشهای مالی شرکتهای این گروههای بورسی رقم خواهند زد.

این در حالیست دو روند متفاوت در هفته گذشته چشم انداز هفته جاری را روشنتر می کند. در هفته گذشته  بازاردو روی متفاوت از خود نشان داد؛ ابتدا با کاهش و سپس افزایش مواجه شد، به این نحو که در ابتدای هفته جاری با افت یکپارچه قیمت‌ها و کاهش تقاضا مواجه شده بود، در پایان هفته به روند نزولی خود پایان داد و دوباره مثبت شد. بر این اساس بورس تهران که بعد از توافق هسته‌ای گرفتار نزول شده بود بعد از هفت روز افت پیاپی به روند نزولی خود پایان داد و با تاخیر یک هفته ای به توافق هسته ای لبخند زد.

 از سوی دیگر طبق پیش‌بینی تحلیل گران بازار سرمایه صنایع پتروشیمی پس از دو صنعت فولاد و سیمان می‌تواند پس لغو تحریم ها از صنایع خوش آتیه بازار سرمایه باشد. به گزارش ایسنا، عملکرد صنعت پتروشیمی بدلیل ارتباط تنگاتنگ با صنایع دیگر هم چون صنایع غذایی از بسته بندی گرفته تا به نوعی در صنعت توریسم در بازار سرمایه بخوبی قابل مشاهده است. هم اکنون 17 شرکت پتروشیمی از میان 30 شرکت شیمیایی در بازار بورس و فرابورس حضور دارند. ارزش بازار صنعت پتروشیمی در خرداد ماه امسال به 643 هزار و 934 میلیارد و 589 میلیون ریال رسید. در سال 1393 با آنکه صنعت پتروشیمی در برابر موضوعاتی از قبیل نرخ خوراک و محدودیت‌های صادراتی و هم چنین تحریم ها با چالش های مهمی روبه رو بود و بر اساس پیش‌بینی‌ها 26 درصد ارزش بازار سهام اوراق بهادار در اختیار این گروه قرار داشت، اما کمبود تامین خوراک بخش پتروشیمی در سال گذشته منجر به افت تولید و در نهایت تاثیر منفی در بورس شد.

کارشناسان ظرفیت های این صنعت را امیدوار کننده می‌دانند. این موضوع در کنار ثبات نرخ خوراک تا 15 سال آینده پتانسیل‌های این بخش را در تولید، صادرات و بازار سهام افزایش خواهد داد بطوریکه مجموع کل تولید مجتمع های موجود و واگذار شده صنعت پتروشیمی در خرداد ماه بالغ بر 307 میلیون تن بوده است.

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فرصت های پیشرو صنعت پتروشیمی در بورس با اشاره به اینکه کمتر کسی پیش بینی می کرد که روند بازار سرمایه و پتروشیمی در بورس پس از توافقات روندی نزولی باشد درباره ی علت این اتفاق تعجب برانگیز گفت: علت این اتفاق در بازار سرمایه بدلیل انتشار و درز اطلاعات صنایع و شرکت های مختلف پیش از زمان مقرر است بطوریکه بعضی شرکتها تعدیل EPS می کردند اما آن تعدیل درآمد در قیمت سهام آن شرکتها تغییری ایجاد نمی کرد. علی اسلامی  با ذکر محدودیت‌های داخلی نظیر کاتالیست‌ها و شرایط تحریم که منجر به تولید کمتر از ظرفیت اسمی بنگاه ها شده بود درباره پیش بینی آینده صنعت پتروشیمی در بازار سرمایه افزود: بدون شک با رفع تحریم‌ها بنگاه‌ها می توانند با ظرفیت اسمی محصولات شان را تولید کنند و دولت بعنوان بزرگترین مصرف کننده این محصولات برای تامین مصرف بودجه عمرانی کشور به تولیدات پتروشیمی نیاز خواهد داشت. به گفته اسلامی، در نتیجه افزایش نرخ تقاضا حجم فروش محصولات پتروشیمی نیز افزایش خواهد یافت. البته نمی توان انتظار داشت که در عصر پسا تحریم قیمت اینگونه محصولات رشد یابد یا رشدی هیجانی در بورس داشته باشد چراکه قیمت فروش محصولات صنایع شیمیایی و به ویژه پتروشیمی تابع قیمت های جهانی است همانطور که هم اکنون قیمت محصولات پلی اتیلن و متانول نیز در جریان توافق تغییر محسوسی نداشتند. تحلیل گران حوزه پتروشیمی معتقدند که ایران اولویت کلیدی بازار محصولات پتروشیمی در منطقه پس از رفع تحریم ها خواهد بود. سرمایه گذاران اروپایی بخصوص اروپای شرقی که در دسترسی به محصولات پتروشیمی از روسیه در پی بحران اوکراین محروم ماندند مشتاق اند تا بازیگران صحنه معاملاتی پتروشیمی ایران که با دارا بودن 9.3 درصد از ذخایر نفتی و 18 درصد از ذخایر گازی جزو کشورهای تامین شده منابع زمینی جهان است، باشند.

بدین ترتیب بازار سهام در هفته گذشته به اخبار ورود هیات های خارجی به کشور واکنش مثبت نشان داد و از روز سه شنبه به خصوص چهارشنبه وارد فاز مثبت شد با این حال بورس تهران در هفته گذشته افت 1.3 درصدی شاخص را تجربه کرد. با این حال در هفته معاملاتی گذشته شاخص بورس تهران 863 واحد افت کرد و از کانال 67 هزار و 643 واحدی به کانال 66 هزار و 780 واحد رسید. با این اتفاق از میزان بازدهی سهامداران دو درصد دیگر کاسته شد و میزان بازدهی آنها به 6.8 درصد رسید. همچنین روند کاهشی بورس در ابتدای هفته گذشته موجب کاهش ارزش و حجم معاملات شد؛ به طوری که ارزش و حجم سهام معامله شده به ترتیب 28 و 37 درصد افت کرد و در مجموع 2537 میلیون سهم به ارزش 4923 میلیارد ریال داد و ستد شد. اما آغاز روند صعودی بورس موجب افزایش 78 درصدی دفعات معامله و 80 درصدی تعداد خریداران در هفته مورد گزارش شد؛ به طوری که رغبت سهامداران به خرید سهم منجر به رسیدن تعداد خریداران به 54 هزار نفر شد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |