شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 4913 16:54 1393/06/01
صدایی برای شنیدن

صدایی برای شنیدن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صدایی برای شنیدن

صدایی برای شنیدن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

جهان اقتصاد بررسی می کند:
صدایی برای شنیدن
به مناسبت ۴ سالگی رادیو هفت از معدود برنامه های پر مخاطب صدا و سیما

به مناسبت ۴ سالگی رادیو هفت از معدود برنامه های پر مخاطب صدا و سیما
مهسا سپهدوست- جمعه شب تولد ۴ سالگی رادیو ۷ بود. رادیویی با خانواده‏ای به وسعت یک سرزمین! در جشن ۴ سالگی این برنامه تمامی مجریان رادیو ۷ جمع شده بودند و آیتم های مختلفی روی آنتن رفت.
اما چرا باید رادیو هفت به مناسبت تولد سالگردش جشن بگیرد؟
این برنامه از معدود برنامه هایی است که در صدا و سیما مخاطب دارد و می?توان ساعاتی را از تماشای یک برنامه لذت برد اما منصور ضابطیان چه مولفه?هایی را در برنامه ?اش رعایت کرده که توانسته به همچین مهمی دست پیدا کند؟
علیرضا همتی کارشناس رسانه در این باره به جهان اقتصاد می گوید، امروزه تلویزیون‏ها عضوی ثابت در خانه‏ها هستند. و تقریباً عضوی از لوازم اولیه‏ی زندگی به شمار می‏آیند و دقیقاً به همین خاطراست که قدرتی بالا در جذب مخاطب و تاثیر در افکار عمومی دارند این مهم باعث شده تا تلویزیون‏هایی خاص و شبکه‏هایی تخصصی شکل بگیرد. (ورزشی، خبری و ....)
به همین دلیل کم‏کم استانداردهای برنامه‏های تلویزیونی هم شکل گرفت و امروزه با توجه به اینکه تعداد شبکه‎های تلویزیونی بسیار زیاد است و مخاطبان برنامه‏هایی گوناگون را پیش‏رو دارند اما جذب مخاطب تبدیل به امری سخت و دشوار شده است. و برای دستیابی به این امر باید با بینش کارشناسانه به این مقوله و ساخت برنامه تلویزیونی پرداخت. رادیو هفت برنامه‎‏ای است که تا حد زیادی به این مهم دست پیدا کرده است.
این برنامه مخاطبان خود را می‏شناسد و برایشان هدف‏گذاری می‏کند. در یک برنامه‏ی تلویزیونی روتین و هر شبی حتی فصل سال هم تاثیر دارد یعنی برنامه در چه فصلی روی آنتن می رود و باید با توجه به زمان پخش (ساعت، روز، ماه، و ... )،مناسبت‏های پرشمار سال، گستره‏ی مخاطبان، ممیزهای سازمان سیما و محدودیت‏های بودجه‏ای این گونه برنامه‏ها تلاش کنند تا بتوانند در جلب رضایت مخاطب موفق عمل کنند که امری بسیار سخت و دشوار است. با توجه به موارد ذکر شده و اینکه حتی در ساعاتی که برنامه‏ی رادیو هفت در شبکه‏ی آموزش در حال پخش است در دیگر شبکه‏های سازمان که به طور معمول پربیننده‏تر هستند برنامه‏هایی پرخرج‏تر و با سر و صدای بیشتر در حال پخش است. باز هم رادیو هفت در جلب مخاطب خود خوب عمل کرده و نشان داده است که رعایت مولفه‏های درست و استاندارد برنامه‏سازی و همزمان با احترام گذاشتن به شعور مخاطب همچنان می‏تواند موفق عمل کرده و نظر مخاطب را جلب نماید.
۱۰ برنامه برتر،۱۰ مستند?
اما در جشن ۴ سالگی این برنامه، رادیو هفت در اقدامی به پخش  10 برنامه‏ی برتر که پر بیننده‏ترین بودند و تقاضای بازپخش زیادی هم داشتند در قالب مستند کرد، که با هم مروری می کنیم به نکته ها و گفته های جالب در این ۱۰ مستند:
مستنداول:
از نکات جالب این قسمت صحبت های حمید حامی خواننده پاپ بود که بیشتر شهرتش را مدیون این برنامه دانست و گفت: اولین بار در آبان ۸۹ وارد رادیو ۷ شدم و به ذهنم هم نمی‎رسید که کارم ۷۰ بار پخش شده باشد آهنگ دیونگی را از بقیه‏ی کارها بیشتر دوست دارم. وقتی اسم خود را در اینترنت سرچ می‏کنم بیشترین عنوان‏هایی که می‏آید برنامه‏های پخش شده در رادیو ۷ است!
مستند دوم
مستندی به مجر‏ی‏گری امیرعلی نبویان که اشکان فریدی آن را ساخته بود. امیرعلی نبویان در باره ی رادیو هفت و این ۴سال فعالیتش گفت: ما در طول این سالها آیتم‏های زیادی را تهیه کردیم ولی چند آیتم از پر طرفدارترین ها بود و از طرف مردم انتخاب شد. اولین آیتم پر طرفدار از سمت مردم آیتم مصاحبه با کودکان بود که در آن بیشتر از ۳۰۰ کودک شرکت کرده‏اند. و در یکی از قسمت های پر بیننده دیگر نیز شنبه ۲۸ دی ماه سال ۹۲ همزمان با تولد حضرت محمد(ص) با گروهی به اسم پالت مصاحبه کردیم که بازخورد مردم قابل تصور نبود و کلیپ های آن برنامه بیننده‏های زیادی در شبکه‏ی اجتماعی پیدا کرد.
مستند سوم
از صحبت های جالب این قسمت سخنان ستاره اسکندری بود که گفت: متن" لباس" که برگزیده‏ی بیننده ها هم شد بعد از پخش واکنش‏های خوب مردم رو در پی داشت چیزی که بین مردم مدت‏هاست گم شده بحث خواندن است که رادیو ۷ از بازیگران دعوت می‏کند به دور از ایفای نقش متنی را بخوانند و این می تواند به پیشرفت کتاب خوانی  و خواندن در کشور کمک کند.
مستند چهارم
اشکان خطیبی: ۱۴ بار برای اجرا به رادیو ۷ آمده‏ام! و هیچ وقت احساس نکرده‏ام که آمده‏ام یک متن را بخوانم و بروم، همه‏ی متن‏هایم را معمولاً حفظ هستم و واکنش و بازخورد حضورم در نزد مردم خیلی خوب بوده و هرگز انتقادی نشنیده‏ام.
مستند پنجم
از صحبت های جالب این قسمت  گفته های مرتضی فلاحتی خواننده سنتی کشورمان بود که عنوان کرد ،اولین بار در سال ۹۱ در رادیو ۷ بوده‏ام که آهنگ‏ ای کاروان را خواندم و حسابی جا خوردم چرا که ۲۱ بار پخش شده.بابت یک اشتباه در خواندن یکی از قطعه‏ها عذرخواهی می‏کنم، رادیو ۷ همه جور قشری را در کنار خود دارد هم عام و هم خاص این یک دلیل بود برای حضور من در رادیو ۷ که بسیار هم خوشحال هستم.
مستند ششم
این قسمت مربوط به اولین بچه‏ای بود که به رادیو ۷ آمد که باعث شکل‎گیری برنامه با حضور کودکان شد.
مستند هفتم
رضا صادقی: این برنامه نه کسی را الکی بزرگ می‏کند و نه کوچک.
در شرایط معمول آدم‏ها برای اثبات بزرگ بودن روی صحنه می?آیند و می‏خوانند اما کمیاب‏ترین اتفاقی که در یک برنامه تلویزیونی می‏افتد این است که مخاطب بدون دغدغه ژست وفیگور صورت من می‏تواند به راحتی احساس من را لمس کند. در این برنامه پشت صحنه هم خالی از ادب  و لطف نیست.
مستند هشتم
در این قسمت آشا مهرابی گفت، متنی را که من خواندم ۲۸ بار پخش شده این بازخورد خوبی است شاید علت این بازخورد خوب این است که در رادیو ۷ نقشی را بازی نمی‏کنم خودم هستم که متن را می‏خوانم به دور از بازیگری رادیو ۷ صادقانه راجع به خود شما صحبت می‏کند.
مستند نهم
کوروش تهامی:رادیو ۷ به آدم‏ها یاد می‏دهد که چگونه خستگی خود را در کنند.
 تعداد زیادی شعر بود که به من دادند تا از بین آنها یکی را انتخاب کنم، شعر آقای نظری را چون قبل‏تر با صدای ایشان گوش کرده بودم به نظرم بسیار جالب بود و از ۲۵ بار پخش شدنش بسیار تعجب کردم.
مستند دهم
در این قسمت مسعود امامی?خواننده پاپ گفت، تابستان ۹۰ برای برنامه ۴ یا ۵ تا آهنگ خواندم که آهنگ پاییز ۴۶ بار پخش شده.
 از مخاطبان این برنامه قشر خاص و موسیقی دوست نیز وجود دارد که رادیو ۷ را می‏بینند و نگاه‏های خاصی نیز دارند و معتقدم این آهنگ یک اتفاق و منظره‏ی جدیدی رو به فعالیتم باز کرد.
در انتها نیز بد نیست به دو خبر خوشی که ضابطیان به مخاطبان برنامه دادند اشاره کنیم، خبر اول اینکه عرضه اپلیکشن رادیو ۷ برای گوشی موبایل که از طریق سایت قابل دریافت است و خبر دوم اینکه از جمعه شب دوستداران این برنامه می توانند رادیو ۷ را از طریق سایت به صورت زنده دریافت کنند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |