چهارشنبه 29 فروردین، 1403

کدخبر: 198527 18:57 1401/08/10
صادرات گاز به مرزهای شرقی و غربی ضامن اقتصاد کور کشور

صادرات گاز به مرزهای شرقی و غربی ضامن اقتصاد کور کشور

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صادرات گاز به مرزهای شرقی و غربی ضامن اقتصاد کور کشور

صادرات گاز به مرزهای شرقی و غربی ضامن اقتصاد کور کشور

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با جهان اقتصاد مطرح کرد

سوآپ گازی بین ایران و روسیه یکی از بهترین قرادادهایی است که در حوزه انرژی در کشور بسته شد، برای توضیح اینکه چرا این قرارداد برای ایران و حتی کشور روسیه دارای ارزش افزوده است باید گفت که، اولین فاصله ما با روسیه در شمال تا جنوبی ترین نقطه در خلیج فارس بیش از دو هزار کیلومتر است و با توجه به این بعد مسافت، ما مجبوریم فرآورده‌های  نفتی خود را بعد از تولید از شمال به جنوب، شرق و غرب کشور صادر کنیم ، یعنی باید انرژی به همه نقاط کشور برسد که این با مشکلاتی روبرو است .

حسن مرادی، کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد ضمن بیان مطلب فوق اظهار داشت: اگر روسیه بتواند این فرآورده‌ها را در شمال در اختیار ما قرار دهد و در جنوب جابجا و از ما تحویل بگیرد، این ترانزیت فوق العاده محسوب می‌ شود.

وی تصریح کرد: البته این طرح یک فرضیه است و ممکن است انجام نشود، ولی در مجموع قابل توجه و مطلوب است، یعنی به طور کلی، ما فرآورده‌ها را اعم از گاز و هر تولید دیگری را از روسیه دریافت و مصرف و سپس معادل آن در جنوب تحویل دهیم، برای ما یک برد ارزشمند است و اصولا این نوع تراکنش و عملکرد یک طرح برد برد هم برای روس‌ها و هم برای ایران محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در گذشته همواره پشتیبان سوآپ بودم و در زمانی که گازاین روند را با گاز ترکمنستان داشتیم بر این مساله و مزایای ان تاکید داشتم گفت: زمانی که در دولت‌های قبلی از روی کج فهمی این سوآپ را قطع  و ضرر بسیاری به مردم و کشور زدند نسبت به این تصمیم اعتراض داشتم .

وی عنوان کرد: در عین حال، باید در خصوص این تصمیم و قرارداد به مردم هم اطلاع رسانی شود چرا که مردم به دلیل اطلاعات ناکافی از این موضوع و مزیت‌های آن برای کشور در داخل و خارج از کشور قضاوت و اظهارنظرهای ناپسندانه و نادرستی بکنند اما کسی که مایه علمی دارد به این مسائل و برخی از زمزمه‌های نادرست و غیر علمی گوش نمی دهد و به این قرارداد سوآپ به دید یک جریان درست نگاه کرده و به درستی متوجه ارزشمندی این پیمان می شود، چرا که در پس این قرارداد اقتدار سیاسی و اقتصادی دیده می شود.

مرادی با اشاره به اینکه در عین حال در بحث آب نیز طی مدت گذشته بحث عبور کشتی‌های ما از رود و تنگه مطرح شد که این نیز بسیار ارزشمند است گفت: لایروبی این تنگه سبب بالا آمدن آب بیشتر و ورود این آب به دریای مازندارن می شودو این به غنای این دریا کمک می کند و به طور کلی چه در تعامل در بخش کشتیرانی و پاکسازی ولگا و چه سوآپ گازی با روسیه ما با یک مسابقه برد برد مواجه ایم که هر دو طرف از آن سود می برند.

وی عنوان کرد: از سوی دیگر ناوگان کشتیرانی ما در دریای مازندارن بسیار فرسوده شده چه در بحث حمل بار چه سوخت از این جهت، راه ورود کشتی از آب های آزاد بین المللی به دریای مازندران رودولگاست که سبب ورود کشتی‌های باری و نفتکش به این بخش می شود.

وی با بیان اینکه ما توان صادرات و سوآپ گاز به اروپا را نیز داریم مطرح کرد: در غرب آسیا ما اخیرا با ترکیه در حوزه صادرات گاز و به جریان انداخت خط لوله موجود تعاملاتی داشتیم و بافعال کردن این خط لوله به هر میزان از روسیه گاز سوآپ کنیم توان صادرات آن را به اروپا در شرایطی که این کشورها با روسیه به دلیل جنگ اوکراین دچار مشکل شده اند،داریم که این یک دستاورد جدید و قابل توجه برای اقتصاد است.

وی مطرح کرد: موضوع بعدی ، تعامل ما عراق است و اینکه قرار شده ما میزان قابل توجهی گاز به این کشور صادر کنیم که این مساله می تواند امنیت هر دو کشور به خصوص کشوری که صادر کننده گاز را بیش از گذشته تامین کند.

وی در پایان اظهار داشت:ما اکنون در نقطه ای ایستاده ایم که قرار است به مرزهای شرقی و غربی کشور گاز صادر کنیم که هم ضامن امنیت و هم اقتصاد کور ما باشد و هر گونه تعامل اقصادی با کشورهای همسایه و هم مرز برای هر دوطرف ضمانت امنیت را در بردارد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |