پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 123354 19:52 1399/09/16
شکل گیری مافیایی عجیب بین قطعه سازی و خودروسازی

شکل گیری مافیایی عجیب بین قطعه سازی و خودروسازی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
شکل گیری مافیایی عجیب بین قطعه سازی و خودروسازی

شکل گیری مافیایی عجیب بین قطعه سازی و خودروسازی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کارشناس خودرو مدعی شد
سید حجت کریمی، کارشناس و فعال صنعت خودرو در واکنش به اظهارنظر سخنگو انجمن قطعه سازی مبنی بر بی عدالتی در قراردادهای فیمابین قطعه سازان و خودروسازان گفت: این همه ماجرا نیست. در طرف دیگر سکه همین قطعه سازان طی سال های متمادی از فروش قطعه به خودروسازی سودهای کلانی را به جیب زدند.
وی در گفتگو با خط بازار گفت: افرادی بودند که در سال های نه چندان دور، پشت وانت جنس می فروختند ولی از برکت قراردادهای انحصاری با خودروسازان صاحب ده ها کارخانه شده اند.
کریمی گفت: متاسفانه مافیای عجیب و پرسودی بین قطعه سازی و خودروسازی شکل گرفته که اولا همواره حامی همدیگر هستند و ثانیا به طور انحصاری در برخی انجمن ها دور هم جمع می شوند و اجازه ورود دیگران را هم نمی دهند.
وی با اشاره به اظهارات سخنگو انجمن قطعه سازی که گفته بود در حال حاضر قطعه سازان با دلار 11500 تومان قطعه را به خودروسازان می دهند، گفت: آیا این قطعه سازان برای رضای خدا حاضر به ضرر دیدن هستند یا موضوع چیز دیگری است؟
کریمی گفت: همین قطعه سازان ارز 4200 برای تولید قطعه گرفتند ولی با خودروسازان با ارز آزاد حساب کردند. در حالی که فقط این قطعه سازان می توانستند نامه تخصیص ارز 4200 تومانی را از خودروسازان برای وزارت صمت بگیرند.
وی افزود: برخی از این قطعه سازان شمع چینی را در تیراژ بالا وارد کشور می کنند و به نام تولید داخلی و تحت لیسانس فرانسه به خودروسازان می فروشند.
کریمی تصریح کرد: اگر شرایط کنونی برای قطعه سازان زیان ده بود، این شرکت ها باید قطعات خود را در بازار لوازم یدکی عرضه می کردند و به خودروساز نمی دادند.
وی گفت: اگر بخواهیم پشت پرده روابط خودروسازان و قطعه سازان را بررسی کنیم، خواهیم دید این خودروسازان هستند که برای قطعه سازان کار می کنند و نه برعکس.
این کارشناس خودرو خاطر نشان کرد: اگر به دنبال بهبود کیفیت خودرو و قطعات هستیم باید انحصار مافیای بین خودروسازی و قطعه سازی شکسته شود.
وی با بیان اینکه باید در روابط این دو شفافیت ایجاد شود، گفت: باید همه فعالان صنعت خودرو بتوانند در یک شراط عادلانه و شفاف و رقابتی با خودروسازان کار کنند. چرا فقط یک عده ای خاص دست شان به خودروسازی می رسد و بقیه پشت درها مانده اند؟
کریمی گفت: به جرات می گویم که در دوره کنونی این قطعه سازان هستند که مدیران خودروسازی را تعیین می کنند.وی گفت: اکثر قطعه سازان اصلی میلیاردها میلیارد تومان از کنار شرایط تحریمی سود کسب کردند.
کریمی گفت: متاسفانه نتیجه شرایط مافیای شکل گرفته در قطعه سازی، تولید قطعات سنتی با قالب های قدیمی است. در صورتی در دنیا قطعه سازان هر چند سال یکبار قالب های خود را به روز و مدرن می کنند.
وی با طرح این سوال که چرا برخی از مدیران تامین در شرکت های خودروسازی، در دفتر شرکت های قطعه سازی رفت و آمد داشته باشند؟ گفت: اگر نهادهای نظارتی وضعیت و عملکرد همین اعضای انجمن قطعه سازان را مورد ارزیابی قرار دهند، خیلی از مسائل پشت پرده مشخص خواهد شد..
این کارشناس خودرو در پایان خواستار شفافیت بیشتر در قراردادهای بین خودروسازان و قطعه سازان شد و گفت: برای جلوگیری از فساد و رانت، خودروسازان نیازهای شان را به طور شفاف اعلام کنند تا هر کسی که توان تامین آن را دارد بتواند در شرایط رقابتی و عادلانه وارد میدان شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |