پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 4142 14:44 1393/05/14
شناسایی گروه های کد فروش در نظام مالیاتی

شناسایی گروه های کد فروش در نظام مالیاتی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
شناسایی گروه های کد فروش در نظام مالیاتی

شناسایی گروه های کد فروش در نظام مالیاتی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

علی شفائی : رییس کل سازمان امور مالیاتی از کشف چندین گروه کد فروش در استان های مختلف کشور خبر داد و گفت: در حوزه مالیات بر ارزش افزوده برخی از گروه ها اقدام به کدفروشی و فاکتور فروشی کرده اند که سازمان مالیاتی هدف خود را در برخورد با این شرکت ها متمرکز کرده است

علی عسکری در همین راستا مجموعه ای در اصفهان شناسایی شده اند که تنها برای یک شرکت ۱۵ تا ۱۶ میلیارد تومان فاکتور فروشی کرده است.
وی همچنین از شناسایی یک گروه فاکتور فروش در تهران خبر داد و گفت: پرونده این گروه هم اکنون در قوه قضاییه در دست بررسی است. سازمان امور مالیاتی این شرکت را به قوه قضاییه معرفی کرده است.
عسکری تصریح کرد: همچنین مجموعه دیگری در آذربایجان غربی شناسایی شده که علاوه بر فاکتور فروشی، کدفروشی نیز انجام می دهد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سازمان امور مالیاتی اسامی شرکت های کدفروش تقلبی را به عنوان لیست سیاه در سایت مالیات بر ارزش افزوده قرار داده تا شرکت ها از این گروه ها کد دریافت نکنند.
وی تاکید کرد: سازمان امور مالیاتی افرادی را که در این زمینه فعالیت می کنند به قوه قضاییه و دادگاه معرفی می کند.
امسال را می توان به عنوان سال ویژه نظام مالیاتی نامگذاری کرد
رییس سازمان امور مالیاتی گفت: با افزایش ۴۹ درصدی درآمدهای مالیاتی در ۴ ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته، می توان سال جاری را به عنوان سال ویژه نظام مالیاتی کشور نامگذاری کرد.
عسکری افزود: درآمدهای مالیاتی از محل مالیات های مستقیم در ۴ ماهه نخست امسال ۳۴ درصد نسبت به سال گذشته و درآمدهای مالیاتی کشور ناشی از مالیات بر ارزش افزوده نیز نسبت به دوره مورد بررسی ۸۳ درصد افزایش داشته که در مجموع سبب رشد ۴۹ درصدی درآمدهای مالیاتی در این دوره شده است.
وی گفت: درآمدهای وصولی مالیاتی طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در تیرماه سال جاری حدود ۸۲۷۰ میلیارد تومان برآورد شده بود که از این مبلغ ۸۱۲۰ میلیارد تومان وصول شد که این امر بیانگر تحقق ۹۸ درصدی درآمدهای پیش بینی شده است که آن را می توان یکی از منحصر به فردترین موفقیت های نظام مالیاتی در سال های اخیر دانست.
عسکری در خصوص میزان درآمدهای مالیاتی ۴ ماهه نخست امسال نیز گفت: در ۴ ماهه نخست امسال مجموع درآمد مالیاتی قابل پیش بینی ۱۹۹۰۰ میلیارد تومان برآورد شده بود که از این مبلغ، ۱۸۸۰۰ میلیارد تومان وصول گردید که با تحقق ۹۵ درصدی این مبلغ در تیرماه سال جاری، بهترین تحقق درآمدهای مالیاتی سازمان در تیرماه صورت پذیرفت.
وی با بیان وجود پتانسیل های بالا در نظام مالیاتی کشور، افزود: با شناسایی فعالیت ها و مودیان مالیاتی جدید می توان ظرفیت های مالیاتی کشور را بیش از پیش افزایش داد.
دریافت پنج میلیون و دویست هزار اظهارنامه مالیاتی در تیرماه سال جاری
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در سال جاری بیش از پنج میلیون و دویست هزار اظهارنامه مالیاتی دریافت شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته قریب به ۳۰۰ هزار اظهارنامه بیشتر است.
عسکری افزود: تمام این اظهارنامه ها به صورت الکترونیکی جمع آوری شده که در این میان بیش از ۹۵ درصد اظهارنامه های دریافتی از سوی حوزه های مالیاتی دریافت شده و حدود ۵ درصد باقی مانده در حال ورود به سیستم است.
وی با بیان دغدغه هایی که در خصوص چالش های دریافت اظهارنامه های الکترونیکی وجود داشت، افزود: پیش از دریافت اظهارنامه های مالیاتی به صورت الکترونیکی برخی عقیده داشتند که این امر در وهله نخست سبب کاهش دریافت اظهار نامه ها و در مرحله بعد سبب کاهش چشمگیر درآمدهای مالیاتی می شود اما آمارهای موجود نشانگر ثبت رکورد ماندگاری در نظام مالیاتی کشور است.
عسکری گفت: افزایش چشمگیر اظهارنامه های مالیاتی به صورت الکترونیکی بیانگر این واقعیت است که با ارائه تسهیلات مناسب و اطلاع رسانی خوب به مردم، آنها تکالیف و وظایف خود را به درستی انجام خواهند داد.
در جریان ممنوع الخروجی علی پروین نیستم
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر اینکه بعد از اخطار سال گذشته مبنی بر ممنوع الخروج شدن ورزشکارانی که مالیات پرداخت نکرده اند، فدراسیون ها وارد عمل شدند، گفت: در جریان ممنوع الخروج شدن علی پروین نیستم.
وی درباره اقدامات انجام شده در سازمان امور مالیاتی کشور طی یک سال گذشته پرداخت و در تشریح برنامه های این سازمان برای مقابله با رکود تورمی، اظهار داشت: طبیعی است هر زمان اقتصاد با رکود مواجه می شود دولت ها تصمیماتی را برای رونق فضای کسب و کار می گیرند، گرچه سازمان مالیاتی از یک سال و نیم قبل اقدام در این راستا انجام داده بود.
وی با بیان اینکه ۱۰ محور از سیاست های اقتصاد مقاومتی به سازمان مالیاتی مربوط می شود، افزود: اکثر این محورها از سوی سازمان مالیاتی در یک سال و نیم قبل پیش بینی و اجرایی شده بود که از جمله آنها یکسان سازی مالیات دولتی و خصوصی، اعتبار سرمایه گذاری، علاوه بر تعطیلی مالیاتی و تمهیداتی برای گردشگری و معافیت مالیات صادرکنندگان نیز اتخاذ شده است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تأکید کرد: معافیت مالیات صادراتی مشمول خام فروشی نمی شود و طبق مصوبه باید خام فروشان ۵۰ درصد از مالیات را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه نظام مالیاتی در جهت سیاست های اقتصاد مقاومتی پیشقدم بوده است، گفت: در بسته خروج از رکود مواردی پیش بینی شده که نیازمند مصوبه مجلس است که در صورت تصویب آن را اجرا خواهیم کرد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور درباره برخی معافیت های مالیاتی در بسته خروج از رکود و تضاد آن با سیاست های اقتصاد مقاومتی، تأکید کرد: این موارد به صورت لایحه پیش بینی شده و راهکارهایی برای آن درنظر گرفته ایم که به تصویب برسد اما برای معافیت مالیاتی تنها مجوز دولت کافی نیست بلکه نیاز به مجوز مجلس شورای اسلامی داریم و شب گذشته بحث معافیت بازرگانان سهام در بورس مطرح بود، هرچند تحقق این پیشنهاد نیاز به مصوبه مجلس دارد.
وی درباره عدم پرداخت مالیات از سوی برخی افراد گفت: طبق طرح جامع مالیاتی تمام سازمانهایی که مجوز فعالیت برای افراد را صادر می کنند باید اطلاعات مربوطه را به سازمان مالیاتی ارایه دهند، برهمین اساس از دستگاه های متولی درخواست کردیم که بگویند چه کسانی مجوز دریافت کرده اند، در بین این افراد شاید تعدادی باشند که مجوز داشته باشند ولی مالیات پرداخت نمی کنند که این موضوع شامل پزشکان، وکلا و نظام مهندسی می شود اما به این معنا نیست که تمام این افراد مالیات پرداخت نمی کنند بلکه شامل تعداد محدودی می شود.
عسکری با اشاره به تفاهم نامه با اصناف در تیرماه و نهایی و ابلاغ شدن آن، گفت: از دو میلیون و ۹۰۰ هزار اظهارنامه دریافتی نزدیک به یک و نیم میلیون اظهارنامه اطلاعات قابل قبول داشتند اما اگر کمی دقیق تر شویم شاید نزدیک دو میلیون اظهارنامه را به راحتی قبول کنیم و در مجموع وضعیت امسال نسبت به سال قبل بهتر شده بود.
عسکری گفت: معمولا خارجی ها به پرداخت مالیات مقید هستند البته در این مدت تنها یکی از مربیان خارجی بود مالیات پرداخت نکرده بود و ما آن را ممنوع الخروج کردیم اما وی قبل از خروج از کشور با مشکل مواجه شد که باشگاه او مالیات ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی او را پرداخت کرد.
معاون وزیر اقتصاد درباره پرداخت مالیات از سوی روزشکاران نیز افزود: بعد از اینکه سال گذشته درباره ورزشکاران اظهارنظر کردم و هشدار دادم فدراسیون های ورزشی حساس و وارد عمل شدند، بسیاری از این فدراسیون ها و ورزشکاران وضعیت بدهی مالیاتی خود را تعیین تکلیف کردند که البته بخشی اعظمی از ورزشکاران برای پرداخت مالیات به سازمان آمدند.
به گفته عسکری یکی از دغدغه های مهم سازمان مالیاتی مبهم بودن قراردادهای ورزشکاران است خیلی از اینها واقعی نیست و در پشت آن مسائل دیگری وجود دارد.
رئیس سازمان مالیاتی تأکید کرد: الآن در چارچوبی با فدراسیون های ورزشی به این توافق رسیدیم که اطلاعات تمام قرارداد ها را به سازمان مالیاتی ارسال کند اما نکته اینجاست که اکثر قراردادها بیش از یک میلیارد تومان ارزش دارد و با این قراردادهای بزرگ سهم مالیات ورزشکاران بالا می رود و شاید نزدیک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون پرداخت کنند البته چارچوب تعیین می کند چه میزان را باید ورزشکار و چه میزان را باشگاه پرداخت کند.
هنوز با طلافروشان مشکل داریم
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور درباره وضعیت پرداخت مالیات طلافروشان نیز گفت: هنوز با طلافروشان در برخی موارد مشکلاتی داریم، از برخی مالیات دریافت می شود و از تعدادی دیگر مالیات دریافت نمی شود و حتی در مواردی هم که مالیات می گیرند رقم را به سازمان اعلام نمی کنند.
وی افزود: یک ماه قبل با رئیس اتحادیه طلافروشان جلسه ای داشتم و گزارشی از عملکرد به وی ارائه دادم. همچنین تأکید کردم این وضعیت اصلا برای کشور مناسب نیست چرا که برخی استان های محروم و کوچک بسیار بیشتر از استان های بزرگ مالیات پرداخت کرده اند.
عسکری اضافه کرد: طلافروشان البته این موضوع را قبول کردند که عدد و رقم آنها مناسب نیست و باید قانون را به درستی اجرا کنند، هرچند درباره چرایی عدم صدور فاکتور هم از آنها سئوال کردیم که پاسخ دادند فاکتورها سخت و پیچیده است. به همین خاطر قرار شد بازنگری مختصری در اقلام فاکتورها صورت گیرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برای صندوق های فروش هم انتقاداتی وجود دارد و قرار شده هماهنگی بیشتری در این بخش صورت گیرد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |