پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 14678 15:22 1394/05/16
"شستا" 500 میلیارد تومان از طریق اوراق سلف جذب می کند

"شستا" 500 میلیارد تومان از طریق اوراق سلف جذب می کند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
"شستا" 500 میلیارد تومان از طریق اوراق سلف جذب می کند

"شستا" 500 میلیارد تومان از طریق اوراق سلف جذب می کند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مدیر عامل یک شرکت تامین سرمایه عنوان کرد؛

گروه بازار سرمایه

استقبال سرمایه گذاران از اوراق سلف موازی استاندارد برپایه کالای فیزیکی موجب شده است که شرکتها جهت جذب منابع مالی مورد نیاز اقدام به انتشار چنین اوراقی کنند. از سال گذشته اوراق سلف قراردادهای سلف موازی استاندارد بر پایه کالایی شروع شد که نخستین بار اوراق سلف سنگ آهن گل گهر با نرخ سود بدون ریسک 23 درصد روزشمار و تا سررسید 25 درصد منتشر شد. در دومین نوبت اوراق سلف نفتی برپایه نفت کوره در سال جاری منتشر شد که در هر نوبت انتشار برای تامین مالی 50 و 100 میلیارد تومانی، با استقبال فعالان بازار سرمایه و دیگر سرمایه گذاران قرارگرفت. اوراق سلف نفتی برپایه قراردادهای سلف موازی استاندارد نفت کوره با سود روزشمار 24 درصد و تا سرسید 25 و قابل افزایش تا 28 درصد هفته گذشته منتشر و یک روزه به فروش رسید.

به نظر می رسد که اشتیاق سرمایه گذاران به  این نوع اوراق بهادار شرکتهای دیگر را واداشته که برای تامین مالی و سرمایه درگردش از آن استفاده کنند. بر این اساس ب ، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی "شستا" نیز قصددارد برای تامین نقدینگی 500 میلیارد تومان، اوراق سلف برپایه متانول را به کمک شرکت تامین سرمایه امین عرضه کند. به گزارش پایگاه سنا،  مدیر عامل تامین سرمایه امین با اعلام اینکه تا پایان شهریور ماه و با توجه به تجربه موفق عرضه 1000 میلیارد ریال اوراق سلفت استاندارد نفت کوره، عرضه 5000 میلیارد ریال اوراق سلف استاندارد متانول نیز توسط تامین سرمایه امین صورت خواهد گرفت، به گفته علی سنگینیان این اوراق به درخواست شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) عرضه شده و پیش بینی می شود سود 24 تا 28 درصدی را در طی یکسال نصیب خریداران کند.

مدیرعامل تامین سرمایه امین همچنین از عرضه واحدهای اولین صندوق پروژه ایران تا یک ماه آینده خبر داد و افزود: این صندوق به منظور تامین مالی ساخت یکی از نیروگاه های شرکت مپنا به ارزش 4000 میلیارد ریال و به صورت فاز به فاز انجام خواهد شد. وی با اشاره به اینکه پس از حصول توافق هسته ای، سرمایه گذاران خارجی علاقمندی جدی خود را برای ورود به بازار سرمایه ایران اعلام کرده اند، اضافه کرد: یکی از استراتژی های تامین سرمایه امین در سال جاری اولویت بخشی به موضوع ادغام و تملیک در بازار سرمایه ایران است که بر همین اساس این شرکت از سال گذشته معاونت ادغام و تملیک خود را فعال کرده و تا کنون 2 قرارداد مهم نیز در این زمینه منعقد کرده است.

مدیرعامل تامین سرمایه امین در خصوص بازار اوراق بدهی ایران اعلام کرد: هم اکنون ایران یکی از کمترین نسبت های بدهی به تولید ملی را در جهان داراست و همین امر پتانسیل و فرصت مناسبی در اختیار دولت برای انتشار اوراق بدهی ارزی قرار داده است که با توجه به سابقه خوب ایران در انتشار این اوراق، استقبال از آن در بازارهای جهانی مناسب خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: البته این امر در صورتی است که اوراق بدهی منتشره توسط شرکت های بین المللی رتبه بندی شده و بعد در بازار عرضه شود. سنگینیان در پاسخ به چرایی حضور گسترده تامین سرمایه ها در بازار اوراق بدهی و فراموش کردن دیگر خدمات خود در بازار تصریح کرد: دیگر خدمات عمده تامین سرمایه ها در بازار سرمایه به موضوع ارزشگذاری ، پذیرش شرکت ها و مشاوره مالی باز می گرد که بدلیل درآمد کم و هزینه های بالای آن اغلب شرکت های تامین سرمایه بدنبال آن نیستند؛ البته تامین سرمایه امین سالیانه بیش از 70 قرارداد ارزشگذاری منعقد کرده و می توان به جرات گفت بخش عمده ای از معاملات بلوکی در بورس ایران توسط امین ارزشگذاری می شود. مدیرعامل تامین سرمایه امین در خصوص عدم استفاده دولت از ظرفیت های بازار بدهی ایران برای تامین مالی افزود: هم اکنون بین دولت و ارکان بازار ناهماهنگی برای تامین مالی از طریق بازار بدهی وجود دارد که اگر این نقص برطرف شود امکان انتشار گسترده اوراق وجود داشته اگرچه اخیرا دولت نسبت به انتقال تامین مالی از بازار پول به بازار سرمایه با توجه به ناتوانی بانکها به پرداخت وام و تسهیلات تاکید دارد. وی کاهش درآمدهای دولت را یکی دیگر از دلایل تمایل دولت به استفاده از ابزار بدهی برای تامین مالی عنوان کرد و افزود: متاسفانه سهم کوچک بازار سرمایه ایران باعث شده است که دولتمردان اهمیتی برای بررسی اثرات تصمیماتشان در بورس ندهند و همین امر موجب تصمیم اخیر بانک مرکزی در خصوص بانک ها شده است. سنگینیان در خصوص دلایل عدم حضور تامین سرمایه ها در بخش ساختمان تاکید کرد: طرح صندوق های زمین و ساختمان باوجود اصلاحات و تغییرات متعدد اما نتوانسته جذابیت بالایی برای تامین سرمایه ها ایجاد کند ضمن اینکه فعالان بازار ساختمان نیز به علت پیچیدگی های آن راغب به استفاده از این ابزار نیستند . رئیس کمیسیون بازار پول سرمایه اتاق در خصوص سیاسی شدن بازار ایران و دلایل تشدید این امر و اینکه چرا بازار پس از توافق روند مناسبی به خود نگرفت تصریح کرد: اولین دلیل این امر بی اعتمادی فعالان بازار است. به گفته سنگینیان بازار هم اکنون دچار پارادوکس شده است مبنی بر اینکه با وجود اعلام توافق اما شرایط اقتصادی و مالی در هیچ بخش اقتصادی مناسب نیست، در نتیجه در کوتاه مدت شرایط اقتصادی مناسب ارزیابی نمی شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |