پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 5851 16:57 1393/07/21
سيد محمد خاتمي در ديدار مردمي عيد غدير: آزادي زندانيان سياسي هيچ وقت دير نيست

سيد محمد خاتمي در ديدار مردمي عيد غدير: آزادي زندانيان سياسي هيچ وقت دير نيست

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
سيد محمد خاتمي در ديدار مردمي عيد غدير: آزادي زندانيان سياسي هيچ وقت دير نيست

سيد محمد خاتمي در ديدار مردمي عيد غدير: آزادي زندانيان سياسي هيچ وقت دير نيست

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

       به عنوان يک انسان کوچک پيشنهاد مي‌کنم تا علي (ع) را به عنوان کسي که در زندگي فردي اخلاقي و سياسي ابرمرد بوده است مبناي راه خود قرار دهيم که رفتار و کردار او مي‌تواند يک جهت راهنما براي ما باشد.


رييس دولت اصلاحات گفت:‌مساوات در برابر قانون، اخلاق در بعد اجتماعي و مهمتر از آن در بعد سياسي بالاخص در بين حاکمان از نکات و معيارهاي مورد توجه حضرت علي بود که توجه به اين معيارها و مواضع مي‌تواند مبنا و الگوي خوبي براي جوامع اسلامي در امر همبستگي و اتحاد باشد.
به گزارش   ايلنا، حجت‌الاسلام سيدمحمد خاتمي در ديدار مردمي به مناسبت روز عيد غدير خم با اشاره به عظمت و بزرگي اين عيد فرخنده گفت: چه خوب بود در اين عيد بزرگ شاهد آن باشيم تا کساني که اتهامات سياسي دارند در حصر و بند نباشند. چه خوب بود در اين روز شاهد حضور بسياري از زندانيان به خصوص آقاي مهندس ميرحسين موسوي و حجت‌الاسلام مهدي کروبي و بانو رهنورد بوديم. هنوز هم معتقدم که براي چنين کاري دير شده ولي در عين حال هيچ وقت براي انجام کارهاي خوب دير نيست. براي رشد و پيشرفت کشور و مقابله با تهديدهاي بيگانه کار خوب هيچ گاه دير نيست.
رئيس دولت اصلاحات با تاکيد بر اينکه علي (ع) الگو، سرمشق و ولي ما است گفت: اوليا خداوند به ميزاني که از کمال انساني برخوردار هستند از مقام ولايت الهي برخوردار مي‌شوند کما اينکه پيامبر (ص) تربيت شده خدا و علي (ع) تربيت شده پيامبر خدا بودند و يا به تعبيري علي با واسطه تربيت شده خود خداوند بود.
وي ادامه داد: علي (ع) نه به لحاظ تشيع و اسلام که از نظر تحليلي و فلسفي يک معيار است و مواضع او يک راهنماي روشن در زندگي انسان‌ها است. علي (ع) در ميان بزرگان و همچنين صحابه پيامبر ويژگي‌هاي بارزي داشت و در نهايت نيز چند سالي هم به حکومت ظاهري هم رسيد. از اين جهت مناسب است که در اين موقعيت حساس او را سرمشق خود قرار دهيم.
رئيس بنياد باران با تاکيد بر اينکه اسلام آمده بود تا توفيق در جامعه را سرمشق همه قرار دهد، تاکيد کرد: اسلام آمده بود تا انسان بنده هيچ کسي جز خدا نباشد و سرسپردگي به خدا عين آزادي است. اسلام آمده بود تا بگويد اساس رشد عدل، اخلاق و حق مبناي رابطه در نظام اجتماعي بايد باشد. اسلام آمده بود تا بگويد انسان داراي کرامت و عقل است.
خاتمي با اشاره به دوران پس از پيامبر اسلام خاطرنشان کرد: در اين دوران مباني اساسي اسلام ادامه نيافت و ما شاهد بوديم که در آن دوران بسياري از جاهليت‌هاي اعراب زنده شد. ثروت‌هاي انباشته شده به خصوص با فتوحات اسلام، بداخلاقي‌ها، دنيازدگي و همه و همه حاصل آن شدند تا فاصله بسيار عميقي بين مردم و حکومتي که روزگاري از مردم برآمده بود، ايجاد شود. مردم با ابراز نارضايتي تند عليه حکومت، رو به علي (ع) آوردند.
رئيس دولت اصلاحات افزود: امام علي (ع) در اين زمان استنکاف کرده و به مردم گفتند مرا رها کنيد و کسي غير از مرا بخواهيد. ما به سوي آينده‌اي روان هستيم که رنگارنگي بسيار زيادي دارد و در آن دل‌ها آرام نمي‌گيرد، بر کرانه انساني ابرهاي تيره گسترده شده و راه راست مجهول است. پس بدانيد اگر من تقاضاي شما را اجابت کنم شما را به راهي مي‌برم که مي‌دانم. به اعتراض‌ها و خرده‌گيري افراد گوش نخواهم داد و آنچه حق است انجام مي‌دهم.
وي در عين حال اضافه کرد: حضرت علي (ع) سخنان خود را اين چنين ادامه دادند که اي مردم اگر مرا رها کنيد کسي چون شما يک شهروند خواهم بود و شايد شنواترين شهروند باشم که در جامعه زندگي مي‌کند و هر کسي را که شما برگزينيد من از او تبعيت مي‌کنم. اگر من وزير و يا مشاور شما باشم بهتر از آن است که امير شما باشم. با اين وجود مردم اصرار ورزيدند و حضرت علي (ع) امير شدند.
رئيس بنياد باران با اشاره به پيشنهاد خود در خصوص گفتگوي تمدن‌ها، گفت: در شرايط کنوني که تندي و خشونت و معيارهايي خلاف مباني اسلام رخ مي‌دهد مي‌خواهم پيشنهادي بدهم تا راه تازه‌اي براي رفع اين مشکلات و بحران‌ها باشد. ما مسلمانان مستحق يک زندگي خوب در کنار امنيت و آزادي هستيم که از آن محروم شده‌ايم. ما مستحق جامعه‌اي پيش‌رو در عرصه‌هاي مختلف سياسي، فرهنگي و اجتماعي هستيم که ذخاير آن را چه به لحاظ انساني و چه به لحاظ منابع داريم اما از آن محروم هستيم. ما مسلمانان در غني‌ترين منطقه جهان به لحاظ ذخاير انساني و مالي قرار داريم؛ منطقه‌اي که راهبردي‌ترين منطقه دنيا به لحاظ سياسي و جغرافيايي است و از اين رو دشمنان قصد نفوذ و تخريب در اين منطقه را دارند.
رئيس دولت اصلاحات افزود: با اين وجود حکومت‌هاي وابسته، مستبد و يا منفعل در برابر بيگانگان و دشمنان در اين منطقه حضور دارند که با روش‌هاي خود منابع مالي منطقه را به باد مي‌دهند. ما شاهد وجود اختلافات در دنياي اسلام و وجود گرايش‌هاي مختلف انقلابي هستيم که اگر روي کار بيايند جامعه را به تحجر مي‌کشانند و اگر روي کار نيايند به خشونت و ترور وابسته مي‌شوند.
رئيس بنياد باران با تاکيد بر اينکه بايد به خود بياييم، يادآور شد: اگر دچار مشکل شويم، چاره حکومت مردم‌سالار است که به حق مردم احترام بگذارد و زمينه‌ساز رشد سياسي و اقتصادي مردم باشد و جامعه را آزاد بخواهد.
خاتمي با بيان اينکه ممکن است برخي مفاهيم چون تفکيک قوا، آزادي مدني و حقوق بشر در گذشته مطرح نبودند ولي با تکيه بر معيارها و اصول‌ها مي‌توان آنها را دريافت، افزود: ما مي‌توانيم زندگي امروز خود در دنيا و جامعه امروزي را با مقتضيات زمان و بر پايه اصول و معيارها دنبال کرده و به معيارها وفادار بمانيم. امروز زندگي بشري در معرض خطر جدي است و حکومت‌هاي غيروابسته به مردم در حال انجام اموري هستند که منتهي به بسته شدن راه مردم مي‌شود.
رييس دولت اصلاحات اظهار کرد: به عنوان يک انسان کوچک پيشنهاد مي‌کنم تا علي (ع) را به عنوان کسي که در زندگي فردي اخلاقي و سياسي ابرمرد بوده است مبناي راه خود قرار دهيم که رفتار و کردار او مي‌تواند يک جهت راهنما براي ما باشد.
وي همچنين خطاب به شيعيان و اهل تسنن اعلام کرد: براي برادران سني نيز مشخص است که علي (ع) خليفه مشروع پيامبر بوده و به اتفاق نظر مسلمانان و صحابه او يار افضل و نزديک با پيامبر خاتم بوده است. معيار قرار دادن علي باعث مي‌شود تا در برابر چه حکومتي‌هاي غير مردمي و چه گروه‌هاي خشن يک اتحاد و وحدت بين جوامع اسلامي صورت بگيرد.
خاتمي با اشاره به بخشي از خصوصيات و مواضع علي (ع) در امور حکومتي خاطرنشان کرد: از نظر ايشان رضايت مردم پايه حکومت مشروع، راي و خواست مردم، امر لازم حکومت‌ها، اهتمام به حق و حرمت مردم، دلير خواستن و دلير کردن مردم، نقدپذيري مسئولان، تحمل مخالفان و جلوگيري از درگيري‌ها و خشونت‌ها، نکوهش قولي و عملي استبداد، تاکيد به مشورت دفاع از محرومان در اين حمايت از معيارهاي مهم حضرت علي در امور حکومتي بود.
رئيس بنياد باران ادامه داد: بر اساس ديگر مواضع حضرت علي (ع) دفاع از مظلومان در عين دفاع از حقوق ديگران بود. مساله‌اي که امروز تندروها در تفسير آن فکر مي‌کنند دفاع از مستضعفان و محرومان به معناي نابود کردن سرمايه داران و سرمايه‌داري است. پافشاري بر عدالت در همه جوامع از ديگر نکات مورد توجه اين حضرت بود. امروز در ادبيات چپ، عدل را اقتصادي و آن هم صدقه‌اي مي‌دانند در حالي که علي (ع) عدل را در همه امور و مهمتر از آن در آزادي سرنوشت و آزادي افکار و بيان مردم مي‌دانست.
رئيس بنياد باران خاطرنشان کرد: مساوات در برابر قانون، اخلاق در بعد اجتماعي و مهمتر از آن در بعد سياسي بالاخص در بين حاکمان از ديگر نکات و معيارهاي مورد توجه حضرت علي بود که توجه به اين معيارها و مواضع مي‌تواند مبنا و الگوي خوبي براي جوامع اسلامي در امر همبستگي و اتحاد باشد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |