جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 157857 19:06 1400/07/23
سرقت ماسه‏ های 500 نقطه از نوار ساحلی استان مازندران

سرقت ماسه‏ های 500 نقطه از نوار ساحلی استان مازندران

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
سرقت ماسه‏ های 500 نقطه از نوار ساحلی استان مازندران

سرقت ماسه‏ های 500 نقطه از نوار ساحلی استان مازندران

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-متاسفانه چندسالی است که چهره زیبای سواحل دریای خزر با طمع زمین خواران نازیبا شده است، زمین‏هایی که انسان را به بهانه قدم نهان در شن و ماسه هایش و به تصویر کشیدن تصاویرشنی، رهسپار شمال کشور می‏کرد.

به گزارش جهان اقتصاد، در سالهای اخیر با پدیده زمین خواری و ساخت ویلا در اقصی نقتط کشور مواجه بودیم و این بار نوبت به سواحل شمالی  کشوررسیده است که مورد هدف زمین خواران قرار گیرد تا با سرقت شن و ماسه به عنوان عناصر گرانبهای سواحل تیشه بر ریشه محیط زیست وارد سازند و با تخریب آن به اهداف و مقاصد شوم ساخت ویلاهای خوش نقشه دست پیدا کنند.

**رواج ماسه‌خواری ایجاد اختلال در محیط زیست آبزیان است

اخیرا معاون آب و آبفای وزیر نیرو در با انتشار ویدئویی از برداشت بی‌رویه ماسه از کنار دریای خزر یکی از صفحه‌های اجتماعی نوشت که رواج ماسه‌خواری اختلال در محیط زیست و چرخه زندگی آبزیان دریای خزر را به همراه دارد.

«قاسم تقی زاده خامسی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت: برداشت غیر قانونی ماسه از سواحل دریای خزر برای ساخت ویلا به عنوان خانه دوم در ایران مرسوم شده است، این در حالی است که همین ماسه‌ها بخشی از زنجیره غذایی آبزیانی است که در لابه‌لای آنها زندگی می‌کنند.

در ادامه بررسی این موضوع با محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس محیط زیست و توسعه پایدار به گفت‌وگو پرداخته‌ایم .

این کارشناس محیط زیست و توسعه پایدارگفت: درحال حاضر ماسه‌خواری را در سواحل دریای خزر در روز روشن شاهد هستیم به طوری که برداشت‎های بی‌رویه شن و ماسه  در دو استان مازندران و گیلان به حدی شدت یافته است که زمین این مناطق را باتلاقی و به مرداب تبدیل کرده است.

**سرقت ماسه‏های 500 نقطه از نوار ساحلی استان مازندران

محبوب فرعنوان کرد: درحال حاضرمتاسفانه ماسه‏ های 500 نقطه از حدود 470 کیلومتر ازسواحل استان مازندران به طورشبانه روزی درحال سرقت است.

عضو انجمن آمایش سرزمین ایران عنوان کرد: شنیده‏ها حاکی از این است که شن‏ها و ماسه‏های برداشت شده ازسواحل دریای خزر به کشورهای آسیایی و خاورمیانه صادرمی‏شود که باعث باتلاقی شدن زمین‏ها و نابودی دریا منجر شده است و درمقابل مسئولین اقدامی انجام نمی‏دهند.

محبوب افزود: پدیده ماسه خواری و شن خواری در خلیج گرگان دراستان گلستان  نیز به چشم می‏‏خورد.

این کارشناس محیط زیست و توسعه پایدار، با اشاره به فاجعه زیست محیطی درخلیج گرگان عنوان کرد: از یک سو فاضلاب شهری وارد این خلیج شده و از سوی دیگر بر روی رودخانه‏های این خلیج سدسازی انجام می‏شود و برداشت‏های بی‌رویه آب تحت عنوان تامین آب شرب و کشاورزی صورت می‌گیرد.

** خطر خشک شدن خلیج گرگان در نواحی شمالی

 به عقیده وی، اکثرزمین خواری‏هایی که درخلیج گرگان صورت گرفته درزمین‏های شنی و ماسه‌ای بوده است و نزدیک به 40 درصد خلیج گرگان خشک شده و روز به روز برعمق فاجعه می‏افزاید و با این تفاسیر به نظر می‏رسد تا تابستان سال آینده 70 درصد این خلیج خشک شود و ممکن است، گرد و خاک و شوره نمک‏ها از این خلیج را شاهد باشیم که شمال کشور را از بین می‏برد و استان تهران را تحت تاثیر قرار می‏دهد.

به گفته وی، متاسفانه به قدری سرقت از سواحل ماسه‌ای شدت یافته است که حتی برای مصرف داخل برای ساخت ویلا می‏رسانند یا در خارج از کشور ساخت ویلا صورت پذیرد.

عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران گفت: در حال حاضر قیمت زمین در شهرهای شمالی بسیار مناسب و جذاب است و ساخت‌وسازهای غیراصولی قوت گرفته است .

** دومینوی نابودی تالاب‌ها در کشور شدت یافت

محبوب‌فر با اشاره به ماجرای جنگل‌تراشی در شمال کشورعنوان کرد: متاسفانه جنگل‌تراشی‏ها در بالادست تالاب انزلی صورت گرفته است و علاوه بر آن برداشت بی‌رویه شن و ماسه بر بستر رودخانه‎هایی که به تالاب انزلی منتهی می‏شوند، را نیز شاهد هستیم یعنی دومینوی نابودی تالاب‌ها در کشور شدت یافته است.

عضو انجمن آمایش سرزمین ایران افزود: درحال حاضر 90درصد از منابع آب‏های سطحی در کشور باقیمانده است و همین 10 درصد باقیمانده به نام شن خواری و ماسه خواری نابود می‎ شود که خیلی خطرناک است و اعتراض مردم را نیز به دنبال داشته است که نیاز است قوه قضاییه و مسئولین محلی به فوریت به این امر رسیدگی کنند.

محبوب‌فر افزود: زمین خواری‏هایی که به نام شن خواری و ماسه خواری صورت می پذیرد، به تخریب محیط زیست، از بین رفتن تالاب‏ها و هجوم گرد وغبار به کشور ایران منجر شده است.

 به گفته وی، سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان سازمان دولتی به جای محول کردن امورش به افراد فعال و متخصص در حوزه محیط زیست به جناح‏های سیاسی واگذار شده است و بسیاری از افراد سیاسی، جناحی و باندی تحت‌تاثیر گروه‏های اقتصادی در کشور هستند و وضعیت این سازمان به‌گونه‌ای است که متاسفانه ضمانتی برای اساسنامه این سازمان و حوزه اختیاراتش در ارتباط با حفاظت از محیط زیست درحوزه  قوانین و مقررات نوشته شده وجود ندارد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |