جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 7869 14:38 1393/09/18
سخنگوی ارشاد:  دولت باید به مردم یارانه کتاب بدهد

سخنگوی ارشاد: دولت باید به مردم یارانه کتاب بدهد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
سخنگوی ارشاد:  دولت باید به مردم یارانه کتاب بدهد

سخنگوی ارشاد: دولت باید به مردم یارانه کتاب بدهد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص احتمال صدور مجوز فعالیت به شبکه بی‌بی‌سی در ایران، توضیحاتی ارائه کرد.

نشست خبری هفتگی حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز سه‌شنبه ۱۸آذر در محل این وزارتخانه برگزار شد..

نوش‌آبادی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد تصویب آیین‌نامه اجرایی قانون حق دسترسی آزاد به اطلاعات در دولت و میزان امیدواری نسبت به اجرایی شدن این قانون با توجه به احتمال ممانعت برخی نمایندگان تندرو در مجلس، گفت: قانون حق دسترسی آزاد به اطلاعات و انتشار آنها در سال ۱۳۸۹به تصویب دولت رسیده بود و در دولت قبلی هم این موضوع پیگیری شد اما متاسفانه آیین‌نامه اجرایی آن تصویب نشده بود.

وی افزود: دولت یازدهم با اصلاحاتی، آیین‌نامه اجرایی این قانون را تنظیم کرد که ۳هفته قبل به تصویب دولت رسید و باید برای طی مسیر قانونی به مجلس ارسال شود تا برای تایید و انطباق آن با قانون، توسط رئیس مجلس امضا شود و به دولت برگردد لذا این آیین‌نامه مانند همه آیین‌نامه‌های اجرایی دیگر، مثل لوایح ارسالی از طرف دولت به مجلس نیست که نیازمند تصویب توسط نمایندگان باشد بر همین اساس ما منتظریم که رئیس محترم مجلس هرچه سریع‌تر پاسخ این آیین‌نامه را بدهد تا اجرایی شود.

معاون پارلمانی و حقوقی وزارت ارشاد قانون مذکور را از دست‌آوردهای دولت یازدهم در تامین حقوق شهروندی ذکر کرد و گفت: براساس آیین‌نامه اجرایی تنظیم شده، مردم حق دارند که از آخرین تصمیماتی که در دولت و حاکمیت در حوزه‌های مختلف اتخاذ می‌شود، مطلع شوند و هیچ‌کس نباید از دسترسی به اخبار و اطلاعات حوزه‌های مختلف اجرایی محروم باشند.

نوش‌آبادی بار دیگر تاکید کرد: البته ممکن است واکنش‌هایی از طرف برخی جریانات تندرو نسبت به اجرای این قانون صورت بگیرد اما این قانون قابل تغییر نیست چراکه مصوبه مجلس بوده است و همچنین دولت هم وظیفه داشته که آیین‌نامه اجرایی برای آن تهیه کند که هر دوی این کارها انجام شده است. این قانون در آینده بسیار نزدیک اجرایی خواهد شد.

احتمال لغو مجوز ۲بازی رایانه‌ای مغایر با ارزش‌های ایرانی و اسلامی

نوش‌آبادی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد علت صدور مجوز تولید و عرضه به دو بازی رایانه‌ای از جمله «KICKASS» که به گفته او مغایر با شئونات اسلامی بوده‌اند، گفت: وزارت ارشاد به این بازی‌ها مجوز توزیع داده است با این حال این دغدغه را که به شما به آن اشاره کردید، به بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای منتقل کرده‌ایم و چنانچه این دو بازی مشکل خاصی داشته باشند، مجددا موضوع صدور مجوز آنها رسیدگی خواهد شد و اگر نیاز به اصلاحاتی باشد، باید این اصلاحات اعمال شود. اگر به جمع‌بندی نهایی برسیم که باید مجوز را پس بگیریم، مجوز را پس می‌گیریم.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به چنین موضوعاتی حساسیت‌های خاص دارد و با توجه به وظیفه نظارتی که به محصولات فرهنگی و هنری برعهده دارد، نقش خود را در بخش‌های مربوطه ایفا خواهد کرد قطعا از صدور مجوز به هر محصول فرهنگی و هنری که موجب ایجاد نگرانی در جامعه ایرانی و اسلامی بشود، خصوصا بازی‌هایی که برای کودکان و نوجوانان طراحی شده است، جلوگیری خواهد شد.

سخنگوی ارشاد: دولت باید به مردم یارانه کتاب بدهد

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای بهبود وضعیت کتابخوانی در کشور، دولت باید به مردم یارانه کتاب بدهد.

به گزارش مهر، حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز سه‌شنبه ۱۸آذر در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران، در پاسخ به سئوال خبرگار مهر این مطلب را بیان کرد.

سئوال خبرنگار مهر این بود: «سند نهضت مطالعه مفید، آبان ۸۹به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید که هدف اصلی آن دستیبابی ایران به جایگاه ممتاز سرانه مطالعه در جهان تا سال ۱۴۰۴بود. رئیس کمیته دائمی که برای اجرای این سند تعیین شده است، دبیر شورای فرهنگ عمومی است و با اینکه در دوره گذشته مسئول دبیرخانه ای شورا و همچنین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یک نفر بوده است، طبق ادعای دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی، کمیته یاد شده در یکسال گذشته هیچ جلسه ای نداشته است. برنامه عملیاتی ارشاد برای اجرایی شدن سند نهضت مطالعه مفید چیست؟»

نوش آبادی در پاسخ گفت: مشکل پایین بودن سرانه مطالعه دغدغه ای است. همه مسئولان کشور به ویژه رهبر معظم انقلاب بارها بر این مشکل صحه گذاشتند و معظم له بارها تاکید داشتند که باید این وضع اسفبار پایین بودن سرانه مطالعه را جبران کنیم، اما واقعیت این است که فقط با نوشتن سند و تدوین آن، سرانه مطالعه بالا نمی‌رود. ما نیازمند فرهنگسازی هستیم و باید همه تلاش کنیم که کتابخوانی در کشور تبدیل به یک فرهنگ شود.

وی افزود: باید از شیوه‌هایی که بتواند سرانه مطالعه را بالا ببرد، استفاده کرد و در این خصوص اقدامات عملی انجام داد. باید بپذیریم که در حوزه تبلیغ کتاب کم کار کرده ایم و در تقویت شبکه توزیع کتاب در کشور خیلی ضعف داریم تعداد فروشگاه های بزرگ عرضه کتاب در کشور ما خیلی کم است به علاوه به نظرم باید یارانه‌ای به مردم برای تقویت کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه پرداخته شود.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت باید در این خصوص تدابیری بیاندیشد تا مردم اندک اندک به مطالعه تشویق شوند و به کتاب خواندن عادت کنند باید در جهت تولید فیلم‌ها و هنرهای نمایشی با موضوع کتاب، اقدامات بزرگ صورت گیرد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |