پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 191222 19:44 1401/05/25
زنگ خطر کاهش تولید مسکن در تهران

زنگ خطر کاهش تولید مسکن در تهران

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
زنگ خطر کاهش تولید مسکن در تهران

زنگ خطر کاهش تولید مسکن در تهران

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

وعده ساخت 180 هزار واحد در تهران عملیاتی می شود؟!

فریده خدادادی-مسکن، جزو نیازهای اساسی مردم و به ویژه اقشار کم درآمد است، حال برای تحقق این آرزوی دیرینه باید مسکن مناسب برای متقاضیان و اقشار هدف ساخته شود که در این راستا ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال توسط دولت سیزدهم در قالب طرح نهضت ملی مسکن برای تمامی استان‏ها از جمله تهران در حال اجراست.

به گزارش جهان اقتصاد؛ درسال‏های اخیر شهر تهران به تبع سایر شهرهای کشور با کمبود واحدهای مسکونی مواجه بوده است.اسفندماه سال گذشته بود که اولین همایش الزامات، راهکارهای تولید،مانع زدایی و پشتیبانی مسکن و ساختمان شهرتهران برگزارشد و در ارتباط با وضعیت تولید مسکن به موضوعاتی پرداخته شد. شهردار تهران  نیز در این همایش با بیان اینکه اراده جدی در شهر و کشور در بحث مسکن شکل گرفته است گفته بود که آنچه مربوط به شهرداری است، حرکت در مسیر اخذ مجوز‌ها و رفع معایب صدور پروانه و پیگیری ایجاد تسهیلات و امکانی است تا شرایط ساخت و ساز فعال شود. 

**سال 1401ساخت‌وساز در تهران 6 برابر می‌شود!

سال گذشته شهردار تهران درباره پروژه‌های ساخت مسکن در تهران توسط شهرداری گفته بود که میزان ساخت و ساز امسال نسبت به سال 91 به یک هفتم رسیده است؛ با تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در نظر داریم تا در سال آینده 180 هزار واحد بسازیم یعنی 6برابر ساخت و ساز امسال تهران!

به تازگی چهارمین جلسه قرارگاه مسکن شهر تهران برگزار شده است و برنامه احداث ۱۸۰ هزار واحد مسکونی که از سال گذشته توسط شهرداری آغاز شده  مورد بررسی قرار گرفته است . بنا به گفته سرپرست سازمان نوسازی شهرداری تهران تحقق این هدف سبب می‌شود تولید مسکن نسبت به گذشته چهار برابر شود.

در این نشست، تفاهم نامه همکاری مشترک بین شهرداری تهران و انجمن سازندگان مسکن و ساختمان با هدفگذاری ساخت 30 هزار واحد مسکن به امضاء رسید.

حسن محتشم، عضوهیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در گفتگو با خبرنگارجهان اقتصاد درباره جزییات این تفاهم نامه اظهار کرد: درسال‏های اخیر در حوزه ساخت و ساز با کاهش تولید مسکن رو به رو بوده ایم به طوری که در استان تهران محسوس تر بوده است.

محتشم گفت: در پنج سال پیش تولید مسکن درشهر تهران نزدیک به 150 هزار واحد مسکونی درسال بود که اکنون به 52 هزار واحد ( یک سوم ) رسیده است.

وی افزود: اخیرا شهرداری تهران برای جبران کمبود تولید مسکن و کمک به تامین مسکن  شهروندان تهرانی تعهد ساخت  180 هزار واحدمسکونی از یک میلیون واحد در سال طرح نهضت ملی مسکن را مطرح کرده است.

این فعال حوزه مسکن افزود: شهرداری تهران در راستای ساخت 180 هزار واحد، رونق بخشیدن به حوزه ساخت و ساز  و ایجاد تعادل در بازار مسکن در شهر تهران روز سه شنبه 25 مردادماه، تفاهم نامه ای با انجمن سازندگان مسکن و ساختمان شهر تهران مبنی بر واگذاری 30 هزار واحد مسکونی چه به صورت مشارکتی در اراضی متعلق به شهرداری و نهضت ملی مسکن به انجمن سازندگان منعقد شده است.

محتشم گفت: براساس این تفاهم نامه قرار است که ساخت این تعداد واحد مسکونی به انبوه سازان واگذار شود و سازندگان ذی صلاح این کار را انجام دهند.

وی عنوان کرد: انجمن انبوه سازان استان تهران در راستای اجرای این تفاهم نامه به انبوه سازان فراخوان داده است تا ظرف یک هفته برای ظرفیت خالی خود اعلام آمادگی کنند تا پیرو این مساله قراردادهایی با شهرداری تهران مبنی بر ساخت و سازسریع منعقد شود. البته پروانه‏های ساختمانی آن‏ها  نیز ظرف دو ماه صادر می‏شود.

عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران اظهار کرد: در این تفاهم نامه از سوی انجمن انبوه سازان پیشنهاد شد که از ظرفیت استانداری‏ها و استانداران در شورای مسکن استفاده شود تا آن ها تصمیم گیر باشند و بتوانند دستگاههای خدمات رسان را به کار گیرند و بتوانند توسعه ساخت و ساز یک میلیون واحد مسکونی را رونق بخشند.

محتشم گفت: شهر تهران به عنوان الگوی  کلانشهر ایران به مقوله ساخت و ساز نهضت ملی مسکن ورود پیدا کند، می‏تواند به کلانشهرهای دیگر تسری پیدا کند و شهرداران کلانشهرها هم می‏توانند از این قضیه الگو برداری کنند که احتمال می‏رود که این موضوع تحقق پیدا کند.

در ارتباط با تاثیربرگزاری نمایشگاه اخیر بین‌المللی مسکن در این حوزه عنوان کرد: مردم و جامعه و سازندگان ساخت و ساز، اقلام ساختمانی و نهاده های ساختمانی متخصصین از این نمایشگاه  استقبال کردند و به نظر می رسد که برگزاری آن  اتفاق خوبی در این حوزه بوده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |