جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 12801 13:10 1394/03/01
رییس دانشگاه آزاد:  تنها ۱۲ درصد ایرانیان دارای تحصیلات تکمیلی هستند

رییس دانشگاه آزاد: تنها ۱۲ درصد ایرانیان دارای تحصیلات تکمیلی هستند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رییس دانشگاه آزاد:  تنها ۱۲ درصد ایرانیان دارای تحصیلات تکمیلی هستند

رییس دانشگاه آزاد: تنها ۱۲ درصد ایرانیان دارای تحصیلات تکمیلی هستند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا بیش از ۵۰درصد از جمعیتشان دارای تحصیلات عالیه است، گفت: در ایران تنها ۱۲درصد مردم دارای تحصیلات عالیه بوده و کشور ما در مقایسه با کشورهای آسیای شرقی تنها ۳درصد دارای تحصیلات تکمیلی است که این موضوع ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی را نشان می‌دهد.

به گزارش ایلنا، حمید میرزاده در مراسم سی و سومین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ۳۳سال پیش نهال نوپای دانشگاه آزاد اسلامی با پیشنهاد و تدبیر حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی و تأیید امام راحل (ره) کاشته شد و با همت دکتر جاسبی و همکاران ایشان و استقبال و حمایت مردمی، امروز به شجره طیبه‌ای تنومند و تناور تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه در دنیای امروز، دانایی رمز قدرت و پیشرفت جوامع است، گفت: منابع باارزش و مولد ثروت این عصر که می‌توان آن را سومین انقلاب صنعتی نام نهاد، انسان‌های دانشمند، متخصص، کارورز، مخترع و مبتکر هستند.

میرزاده تاکید کرد: توانایی اقتصادی و وفور نعمت، از بستر مغزهای پیراسته از جهل و آراسته به دانش سر برمی آورد.

وی در ادامه با اشاره به حضور دکتر حسن روحانی، رییس جمهور، در دانشگاه آزاد اسلامی و سخنرانی ایشان پیرامون دستاوردهای این دانشگاه گفت: دکتر روحانی در این سخنرانی تاکید کردند «بی‌تردید دانشگاه آزاد اسلامی یکی از برگ‌های زرین تلاش‌ها و فعالیت‌های آیت الله هاشمی رفسنجانی برای توسعه کشور محسوب می‌شود، این دانشگاه، این اصل را ثابت کرده که اگر ما هرکاری را برای کار فرهنگی، علمی و آموزشی به مردم و صاحبنظران و متخصصان آن رشته واگذار کنیم، آن کار بهتر و سریع‌تر و در یک زمان کوتاه و با توسعه‌ای بیشتر می‌تواند به هدف برسد.

وی با اشاره به این جمله دکتر روحانی که» امروز حدود یک سوم بار آموزش عالی کشور بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی است، که آمار بسیار پرافتخاری است «، افزود: رییس جمهور به درستی اشاره کردند که» اعداد و ارقام بیانگر این است که اگر کار را به متخصصان و صاحبنظران و به مردم واگذار کنیم کار‌ها بهتر و سریع‌تر انجام می‌شود و دولت عمدتاً دارای نقش سیاست گذاری، تسهیل‌گری، پشتیبانی، هموار کردن راه و در‌‌نهایت دارای نقش نظارت باشد. «

میرزاده با اشاره به نقش حمایتی مردم از دانشگاه آزاد اسلامیٰ توجه حاضران در مراسم سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را به این گفته ریاست جمهوری جلب کرد که» همه در مقام عمل دیدند، آنهایی که در دانشگاه آزاد اسلامی تا به حال درس خوانده‌اند و یا مشغول تحصیل هستند و یا در آینده تحصیل خواهند کرد، متعلق به طبقه متوسط جامعه و یا حتی گاهی متعلق به طبقات پایین جامعه هستند. یکی از تصورات نادرست در اذهان عمومی، این بود که دانشگاه متعلق به طبقه خاصی از جامعه است اما امروز می‌بینیم دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور حضور پیدا کرده و این حضور هم حضوری فرهنگی و هم عمرانی است علاوه بر این دانشگاه آزاد اسلامی، نشاط سیاسی را نیز به بار آورده است. «

وی با اشاره به پیشنهاد ریاست جمهوری مبنی بر تاسیس پژوهشگاه آزاد اسلامی، به تاکید دکتر روحانی بر واگذاری امور به بخش خصوصی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی اشاره داشت و گفت: چنان که رییس جمهور هم گفتند» کاری که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند انجام دهد، چرا خودش انجام نداده و آن را به وزارت علوم محول کند، چرا که آنچه در دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده مثل معجزه است. «

دکتر میرزاده در ادامه با اشاره به عدم پوشش مناسب حضور ریاست جمهور در دانشگاه آزاد اسلامی توسط رسانه ملی، اظهار داشت: به احترام پنج میلیون فارغ التحصیل، حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار دانشجو، بیش از ۷۰هزار استاد، ۴۰هزار کارمند و خدمات ۳۳ساله دانشگاه آزاد اسلامی و تاثیر شگرف آن در اقتصاد، فرهنگ و اجتماع ایران و بلکه جهان، آرزو دارم هر عضو این خانواده یک رسانه ملی شود.

وی با اشاره به پیروزی اخیر ملت ایران در عرصه بین المللی و حضور مقتدرانه آن در جمع قدرت‌های جهانی در روند مذاکرات هسته‌ای، گفت: اینکه کشورهای بزرگ جهانی امروز به میز مذاکره بازگشته و مسئولان و دیپلمات‌های ما مذاکره می‌کنند، به دلیل سرمایه عظیم دانش هسته‌ای ایران بوده که همراه با صلابت رهبر معظم انقلاب، تدبیر رئیس جمهور و مهارت تیم مذاکره کننده در حال تحقق است.

سهم ۵۶درصدی دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه تحصیلات تکمیلی

رئیس بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان با تاکید بر نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور و جهان، گفت: بر عهده داشتن ۳۵تا ۵۰درصد بار آموزش عالی کشور و سهم ۵۶درصدی این دانشگاه در توسعه تحصیلات تکمیلی و تولید ۲۰درصدی علم در ایران، به خوبی گواه نقش پررنگ دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علمی کشور است.

میرزاده ادامه داد: این دانشگاه مصداق واقعی اصل ۴۴قانون اساسی است و به خوبی توان بالای بخش غیردولتی در حوزه آموزش عالی را نشان می‌دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با اشاره به اشتغال به تحصیل یک میلیون و ۷۰۰هزار دانشجو در این دانشگاه، تصریح کرد: هم اکنون ۳۵درصد بار آموزش عالی کشور پس از انقلاب اسلامی برعهده این دانشگاه است که اگر ۵۰درصد فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور را نیز در نظر بگیریم، به نقش پررنگ این دانشگاه در آموزش عالی کشور پی خواهیم برد.

میرزاده ادامه داد: همکاری بیش از ۷۰هزار عضو هیأت علمی که ۲۶هزار نفر آن‌ها تمام وقت هستند و اشتغال بیش از ۳۸هزار کارمند در دانشگاه آزاد اسلامی را به بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری در دنیا تبدیل کرده که بدون دریافت کمک و بودجه دولتی و با اتکا به درآمدهای خود، به یکی از موفق‌ترین مصداق‌های اصل ۴۴قانونی اساسی تبدیل شده است.

ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم و پرداخت ۳۰۰میلیارد تومان حقوق و دستمزد ماهانه، از جمله شاخص‌هایی بود که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر آن تاکید داشت و در این باره اظهار کرد: بودجه این دانشگاه به لحاظ درآمد و هزینه در سال ۹۴معادل ۶۸۰۰میلیارد تومان بوده که اگر اعتبارات دیگر در بخش‌هایی مانند حوزه عمرانی را که ساخت ۱۰میلیون مترمربع فضای مسقف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و رفاهی و ۳۵میلیون مترمربع فضای روباز جمعاً معادل ۲۰میلیون متر مربع را در نظر بگیریم، به ابعاد بزرگ اقدامات انجام شده و یا در حال انجام این نهاد آموزشی بیش از پیش پی خواهیم برد.

۳۰۰طرح فرهنگی ماندگار در ۸حوزه فرهنگی

وی با اشاره به ابلاغ سند علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری و برنامه‌های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیأت موسس و هیأت امنا دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: اجرای طرح‌های فرهنگی ماندگار در سطح کشور در قالب ۳۰۰طرح در هشت حوزه فرهنگی و ایجاد فضای با نشاط علمی و فرهنگی، فراهم کردن بستر لازم برای استفاده از خرد جمعی، اندیشه ورزی و آزاد اندیشی با مشارکت نخبگان، اساتید و دانشجویان از جمله اقدامات انجام شده در این مدت است.

وی تاکید کرد: کیفی سازی آموزش و پژوهش و مهارت محوری بطور اعم و توسعه تحصیلات تکمیلی بطور اخص در پاسخ به تقاضای اجتماعی و حفظ رشد شتاب علمی کشور و رفع نیاز‌های جامعه از جمله دیگر برنامه‌های بسیار مهم دانشگاه در یک سال و نیم گذشته بوده است.

میرزاده همچنین از وجود ۶۱مرکز رشد، ۴۵۱شرکت و واحد فناور، ۳۶۹مجله علمی منتشر شده، ۶۰۲۱۸مقاله علمی چاپ شده بین المللی در پایگاه اسکوپوس و ۴۹۰۵۸مقاله علمی چاپ شده داخلی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

وی با اشاره به نقش دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش عالی گفت: این دانشگاه در حال حاضر دارای ۲۶۶واحد فعال در داخل کشور، ۱۳۱مرکز آموزشی بوده که با اجرای طرح تجمیع و ساماندهی واحدهای دانشگاهی تعداد آن‌ها از ۴۷۲واحد و مرکز در سال ۹۲به ۳۹۷واحد و مرکز در سال ۹۴رسیده است.

تعداد و رتبه مقالات دانشگاه آزاد اسلامی در پایگاه ESI

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رشد ارجاع به مقالات علمی این دانشگاه گفت: تعداد مقالات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۲۰۰۱۴، ۲۱هزار و ۶۳۴بوده که در سال ۲۰۰۱۵به ۲۵هزار و ۸۷۸عنوان افزایش یافته است. همچنین رتبه دانشگاه بر حسب تعداد مقاله از ۷۵۰به ۵۲۰ارتقا یافته است.

وی افزود: از نظر مقایسه تولید علم دانشگاه‌های ایران در نمایه اسکوپوس و WOSدانشگاه آزاد اسلامی رتبه اول کشور را دارد.

میرزاده گفت: با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی سالانه حدود ۳۰هزار میلیارد تومان در تخصیص بودجه آموزش عالی صرفه جویی شد. از نظر هزینه تحصیل برای هر دانشجو، هزینه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ارزان‌تر از دانشگاه‌های دولتی و سایر کشور‌ها است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |