پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 7803 16:18 1393/09/16
رییس جمهوری: جنبش دانشجویی فراتر از حزب و جناح است

رییس جمهوری: جنبش دانشجویی فراتر از حزب و جناح است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رییس جمهوری: جنبش دانشجویی فراتر از حزب و جناح است

رییس جمهوری: جنبش دانشجویی فراتر از حزب و جناح است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رییس جمهوری با بیان اینکه دولت نسبت به دانشگاه ها خط و راهی را که داشته یکی است و از آن راه باز نخواهد گشت، گفت: دکتر فرهادی ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران افزود: راه دولت یازدهم در دانشگاهها مورد تایید اساتید و دانشجویان است.

وی تصریح کرد: وزیر جدید علوم ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم است. همان راهی که بنا بود میلی منفرد طی کند و نگذاشتند. بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، دکتر فرجی دانا آمد و بر عهده گرفت، ادامه راه برای دکتر فرجی دانا ممکن نشد، همان راهی که دکتر نجفی ادامه داد. همان راه را قرار بود دکتر احمدی ادامه دهد و همان راه را قرار بود دکتر دانش آشتیانی ادامه دهد. امروز دکتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد.

رییس جمهوری با بیان اینکه 16 آذر سرآغاز و نقطه عطف جنبش دانشجویی است، گفت: این جنبش فراتر از حزب و جناح و خط است.

روحانی افزود: خوشحالم در دانشگاهی شانزدهم آذر امسال را حضور دارم که جزو اولین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم برای فعالیت مجدد این دانشگاه پرافتخار بودیم.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که جنبش دانشجویی به معنای حضور همه دانشجویان در عرصه فرهنگ و سیاست است، ادامه داد: در دهه 1330، حادثه 16 آذر درخشش خاصی داشت. شریعت رضوی، قندچی و بزرگ نیا، دانشجویان به خون خفته پرچم حرکت دانشجویی را به اهتزاز درآوردند.

روحانی اضافه کرد: جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است، این حرکت هم برای استقلال و ضد استعمار است، هم برای آزادی و ضد استبداد است.هم برای وطن خواهی و عشق به وطن است و هم برای انواع ظلم ستیزی هاست.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: عده ای بوده اند وهنوز هستند که شاید جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند و اگر می دیدند از سر نفرت روی بر می گرداندند. اما امروز روزگاری نیست که کسی جنبش دانشجویی را منکر شود گرچه برخی می خواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصرکنند.

روحانی اظهار داشت: این جنبش ممکن است شان نزول هایی داشته باشد. 16 آذر حوادثی دارد با شان نزول خودش، در دهه 40 حوادثی دارد با شرایط خودش اما اساس جنبش دانشجویی یک حرکت مستمر هست، وجود دارد و خواهد داشت.

رییس جمهوری خاطر نشان کرد: جنبش دانشجویی یعنی حرکت یک جامعه بزرگ دانشگاهی در دورانی مشخص، حزب ممکن است امتداد داشته باشد، عده ای اعضای یک حزب باشند و تا آخر عمر هم عضو آن حزب باشند اما دانشجو بودن به مفهوم عضویت در یک دانشگاه به عنوان کسی که دانش می آموزد، دوره ای دارد و یکی از دلایل زنده بودن حرکت دانشجویی محدودیت همین دوران است.

روحانی یادآور شد: شما وقتی در دوران خاصی فعالیتی را شروع می کنید و می دانید آمدی دارد، قدر آن دوران را بهتر می دانید تا کسی که وارد صحنه ای شود و بداند که برای آن پایانی نیست. جنبش دانشجویی علاوه بر این که از لحاظ حضور افراد دوران مشخصی دارد اما از لحاظ پیوستگی حرکت، حرکتی دائم است.

رییس دولت یازدهم تصریح کرد: همه دانشجویان همان خط وهمان راه را دنبال کردند. در نهضت اسلامی همه جا دانشگاه جزو پیشتازان حرکت بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رییس جمهوری گفت: از سال 42 دانشگاه حضور داشت و فعال بود، همان زمانی که بزرگانی از روحانیت و بزرگانی از دانشگاه همچون مهندس بازرگان به زندان رفتند.

روحانی افزود: همان دورانی که در حوزه های علمیه، مساجد و منابع، سخنان انقلابی وحرکت انقلابی توسط بزرگان روحانیت به رهبری امام ادامه یافت در دانشگاه هم امثال طالقانی ها - شریعتی ها، مطهری ها ، بهشتی ها، مفتح ها به صحنه آمدند و سخن گفتند و در برابر استبداد وحامیان خارجیان آنها و استعمار و مزدوران داخلی آنها ایستادگی و مقاومت کردند.

رییس جمهوری دانشجو و دانشگاه را در نهضت اسلامی، تثبیت انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس پیشتاز معرفی کرد و گفت: آن همه اساتید و دانشجویانی که به جبهه آمدند، در جبهه بودند، شهید شدند، جانباز شدند، آزاده و یا ایثارگر شدند خدمت کردند و جهاد کردند و بازگشتند؛ امروز بار مسوولیت بخشی از اداره کشور یا جامعه برعهده دارند.

وی تصریح کرد: ما در شرایط خاصی قرار گرفته ایم؛ در این شرایط خاص دانشجو باید پیشتاز باشد، البته که قبول دارم دانشجو باید منتقد باشد باید دیده بان و ناظر باشد، دانشجو باید نظارت کند، اگر هم دانشجو را نگذاشتند جایی انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. بنابراین چون فعلا دیواردولت از همه دیوارها کوتاه تر است و هر کس به مناسبتی از گوجه فرنگی گرفته تا انر‍ژی هسته ای نقدش را به دولت روا می دارد.

روحانی تاکید کرد: البته دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار می کند. ما بدون نقد نمی توانیم پیشرفت کنیم

وی گفت: انتقاد، پژوهش وعلم دو روی سکه ای هستند که هم به پرسشگری هم به نقد وهم به پژوهش نیاز دارند.

رییس دولت یازدهم گفت: گرچه دانشجو وظیفه اصلی اش دانش پژوهی و فرا گرفتن علم و دانش، عالم و فرهیخته و نخبه شدن است اما این تنها وظیفه یک دانشجو نیست. دانشجو به دانشگاه نمی آید که از لحاظ علم و دانش پله های پیشرفت را طی کند؛ او می خواهد از لحاظ فرهنگ، احساس مسئولیت، مشارکت اجتماعی و نقادی و نقادی قدرت کند.

رییس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست؛ در پی عالم شدن است. اما دانشجو به عنوان بهترین منتقد پرنشاط از قدرت است و قدرت وحاکمیت نقد می خواهد.

وی ادامه داد: حاکمیت ودولت و همه آنهایی که صاحبان قدرت هستند باید به نقد افتخار کنند که بالاتر از پیامبر کسی نداریم و او در میان اصحاب و یاران نقد و اظهار نظر را آزاد گذارده بود.

رییس جمهوری با بیان اینکه مولای ما امیرالمومنین نیز در دوران حکومتش از نقد نقادان استقبال می کرد، گفت: دولت به سهم خودش از نقد استقبال می کند و دانشجو علاوه بر مساله دانش پژوهی و یادگیری علم و دانش و رسیدن به مرتبطه کمال باید احساس مسوولیت کند.

وی ادامه داد: دانشجو باید بداند عضو این جامعه است از محیط اجتماعی داخلی و خارجی تاثیر پذیر است و اتفاقا دانشگاه جایگاه و قدرتی است که می تواند تاثیرگذار در جامعه، در حکومت و اداره کشور باشد.

روحانی یادآور شد: مگر می شود دانشجویی در دانشگاهی درس بخواند و فقط به فکر واحد باشد. واحدهایی که گذرانده است. و احدهایی که باید بگذراند . مدرکی که باید بگیرد.

رییس جمهوری ادامه داد: می شود دانشجویی در دانشگاه باشد ونسبت به مسایل مهم جامعه اش بی تفاوت باشد. می شود دانشجوی کشور ما نسبت به آینده وضع آب، محیط زیست و وضع انرژی در کشور یا در بخش نرم افزاری، وضع فرهنگ درکشور، وضع آسیب های اجتماعی در کشور بی تفاوت باشد؟ مگر شدنی است؟

روحانی گفت: مگر می شود ما در یک جامعه ای زندگی کنیم و نسبت به مسایلی که سرنوشت خودمان ، خانواده امان، ملت مان، جامعه امان و منطقه امان را تحت تاثیر می گذارد بی تفاوت باشیم.

رییس جمهوری ادامه داد: نمی خواهم بگویم دانشگاه خانه احزاب است. حزب کار دیگری می کند. ممکن است عده ای از دانشجویان هم شاخه دانشجویی یک حزبی باشند آن بحث دیگری است اما اساسا دانشگاه و دانشجو در کلیت خودش دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه خانه احزاب نیست.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اما در عین حال دانشگاه جایی است که دانشجوی ما باید بفهمد در جامعه چه می گذرد. باید صاحب نظر باشد. باید دارای انجمن های علمی و فرهنگی باشد. باید نسبت به مسایل داخلی و خارجی خودش بتواند به خوبی بفهمد و بتواند نقد و اظهار نظر کند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |