چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 4813 16:05 1393/05/29
رييس قوه قضاييه: جمع کردن جريان فتنه کار مهم قوه قضاييه بود

رييس قوه قضاييه: جمع کردن جريان فتنه کار مهم قوه قضاييه بود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رييس قوه قضاييه: جمع کردن جريان فتنه کار مهم قوه قضاييه بود

رييس قوه قضاييه: جمع کردن جريان فتنه کار مهم قوه قضاييه بود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


رييس قوه قضاييه با تشکر ويژه از عنايت رهبر معظم انقلاب به دستگاه قضا و اعتمادي که معظم‌له نسبت به مسئولان عالي قضايي ابراز فرمودند، گفت: نکات مذکور در حکم انتصاب مجدد رييس قوه قضاييه به دقت پيگيري و اجرايي خواهد شد.
به گزارش ايسنا، آيت‌الله صادق آملي‌لاريجاني در نخستين جلسه مسئولان عالي قضايي در دوره جديد فعاليت دستگاه قضا اظهار کرد: بيعت مجدد خود را با مقام معظم رهبري در انجاز اهداف نظام جمهوري اسلامي، چه اهدافي که در قانون اساسي بيان شده است و چه منويات رهبر معظم انقلاب در راهبري اين نظام اعلام مي‌داريم.
رييس دستگاه قضا با تاکيد بر اينکه بيانات اول تيرماه مقام معظم رهبري و حکم انتصابي که اخيراً صادر فرموده‌اند، "مسير روشني" را براي دستگاه قضا ترسيم کرده است، تصريح کرد: مطمئناً مسئولان قضايي در دوره جديد با نيروي بيشتري در تحقق اهداف ترسيم شده همراهي خواهند کرد.
آملي‌لاريجاني اظهار کرد: هر چند مسئولان قضايي خود به برخي کاستي‌ها معترفند و مي‌دانند مردم از دستگاه قضايي انتظار بالايي دارند که همه آنها هنوز برآورده نشده است، اما در عين حال اعلام مي‌کنيم که اين دستگاه توفيق هاي بسياري هم در سال‌هاي اخير داشته است.
رئيس قوه قضاييه با بيان اينکه همانگونه که پيش از اين هم اعلام کرده‌ام " سخنان خلاف واقع و سياه‌نمايي" رسانه‌هاي بيگانه و ضدانقلاب نمي‌تواند زحمات و تلاش‌هاي کارکنان دستگاه قضايي را تحت الشعاع قرار دهد، "جمع کردن جريان فتنه" از کشور را "کار مهم" اين دستگاه دانست و گفت: برخي فتنه را جرياني زمان‌دار مي‌دانند که اينک تمام شده است؛ اينکه بساط فتنه برچيده شد حرف درستي است، اما مهم اين است که مشخص شود ما از فتنه چه تحليلي داشته‌ايم و اصلاً جريان فتنه را فتنه مي‌دانيم يا نه؟
آملي‌لاريجاني با انتقاد از برخي اظهارنظرات راجع به فتنه تاکيد کرد که اگر کسي اصل فتنه را قبول داشته باشد، نبايد "اصحاب فتنه" را به کار بگمارد و افزود: اگر کساني از فتنه برگشتند اشکالي وجود ندارد، چون انسان جايزالخطاست، اما قابل پذيرش نيست آن دسته از فعالان فتنه که هنوز هم بر مواضع‌شان پافشاري مي‌کنند در دستگاه‌هاي حکومتي بر مناصب مديريتي قرار بگيرند.
رييس دستگاه قضا با انتقاد از ديدگاهي که آثار فتنه را پايان يافته تلقي مي‌کند يادآور شد: انقلاب اسلامي نيز پديده‌اي تاريخي بود، اما اهدافش تا امروز زنده است و همچنان دنبال مي‌شود. ممکن است کسي بگويد فتنه جرياني تاريخي بود و گذشته است اما آثارش وجود دارد و بايد ديد آيا کساني که اين جريان را ساختند از آن عدول کرده‌اند يا همچنان همان مواضع را تکرار مي‌کنند؟ اين براي ما معتقدان به انقلاب و مسئولان کشور بسيار مهم است.
آملي لاريجاني" عادي‌سازي چهره‌هاي فتنه" در برخي رسانه‌هاي کشور را حرکتي برخلاف " امنيت" ارزيابي کرد و گفت: کساني که بعد از اتمام حجت مقام معظم رهبري در نماز جمعه تاريخي ايشان در مقابل ولي فقيه ايستادگي کردند، عملکردشان توجيهي ندارد و حداقل نبايد به اين افراد مجال تصدي سمت هاي مديريتي داده شود.
رئيس قوه قضاييه يکي از دلايل تلاش براي تخريب دستگاه قضايي از سوي نهادهاي ضدانقلاب و رسانه‌هاي رسمي دولت‌هاي آمريکا و انگليس را نقش قوه قضاييه در برخورد با فتنه دانست و اظهار کرد: البته دربرخورد با فتنه نقش اصلي با مردم بود و دستگاه قضايي تنها به وظايف قانوني خود عمل کرد.
آملي‌لاريجاني با بيان اينکه قوه قضاييه در برخورد با مفاسد اجتماعي و اقتصادي نيز از "کارنامه قابل قبولي" برخوردار است خاطرنشان کرد: فراموش نمي‌کنيم در جريان رسيدگي به پرونده فساد سه هزار ميليارد توماني بسياري تبليغ مي‌کردند که دستگاه قضايي توان رسيدگي به اين پرونده را ندارد، اما ديديم که با صلابت و دقت به آن رسيدگي شد.
رييس دستگاه قضا برخورد اين دستگاه با مفاسد اجتماعي را نيز " قاطعانه" توصيف کرد و افزود: البته ريشه‌کني مفاسد صرفاً کار قوه قضاييه نيست، بلکه بايد همه دستگاه‌ها دست به دست هم بدهند و ريشه‌هاي مفاسد را شناسايي و خشک کنند.
آملي‌لاريجاني دنبال کردن سياست "پيشگيري از وقوع جرم" و " برخورد جدي با جرايم خشن" را از ديگر ويژگي‌هاي عملکرد دستگاه قضا در سال‌هاي اخير برشمرد که اقبال عمومي را نيز در پي داشت و تصريح کرد: برخورد قوه قضاييه در برابر جرايمي که با امنيت مردم سر و کار دارد مانند سرقت مسلحانه و تجاوز به عنف، قاطعانه و شديد است و در اين زمينه به سر و صداهاي حقوق بشري نيز اعتنايي نداريم.
وي با تاکيد بر اينکه قوه قضاييه با ادعاهاي حقوق بشري از موازين شرعي و قانوني عدول نمي‌کند افزود: کسي که بر روي مردم اسلحه بکشد محارب است و مطابق با اين عنوان با او برخورد مي شود. همچنين برخي از مفاسد اقتصادي نيز از مصاديق افساد في الارض است.
رئيس قوه قضاييه در پايان اين بخش از سخنانش اعلام کرد که در دوره جديد تحولاتي در ساختار و تشکيلات دستگاه قضا و همچنين تغييراتي در سطوح مديريتي قوه قضاييه ايجاد خواهد شد.
وي با توجه به در پيش بودن هفته دولت اين مناسبت را به رئيس جمهوري و هيات دولت تبريک گفت، همچنين از پيام تبريک رئيس جمهوري به مناسبت ابقاي رئيس قوه قضاييه تشکر کرد.
رئيس دستگاه قضا در ابتداي سخنانش در جلسه مسئولان عالي قضايي ايام شهادت امام جعفر صادق (ع) را تسليت گفت و افزود: شيعيان به خصوص از باب ترويج معارف دين و اغتنام فرصتي که آن امام براي تعليم اصحاب و القاي معارف ديني در مذهب تشيع داشتند، مديون ايشان هستند.
آملي لاريجاني با بيان اينکه معارف ائمه اطهار (ع) برخاسته از "مواجهه با باطن هستي " است اظهار کرد: همان طور که معرفت کتاب خداوند معرفت نقلي صرف نبود، بلکه پيامبر گرامي اسلام (ص) با شهود و رسيدن به حقايق، اين کتاب را از طرف حق متعال براي مردم آورده است، معارف ولوي و آنچه از ناحيه ائمه اطهار (ع) براي مومنان آورده شده است، صرفاً معارف نقلي نيست.
رئيس دستگاه قضا افزود: يکي از خطاهاي فاحش در زمان ما اين است که برخي از مدعيان روشنفکري ادعا کرده اند معارف قرآني و ديني ائمه (ع) محدود به معارف بشري است و در چارچوب معارف بشري فهم مي‌شود آن هم به نحوي که سرتاپا مصرف کننده معارف بشري باشد. اين مغالطه از آنجا برخاسته است که توجه نکردند معارف ائمه (ع) برخاسته از يک منبع مستقل باطني و شهود حقايق توسط ولي خدا است و اين چيزي نيست که با گفتگو و بحث و نقد به دست آيد.
آملي‌لاريجاني تاکيد کرد: ما نمي‌گوييم در معارف ائمه منطق و استدلال نيست، اما کثيري از اين معارف برخاسته از مواجهه حضوري با عالم حق است و اين مواجهه حضوري براي هر کسي به دست نمي‌آيد.
رئيس قوه قضاييه سپس روايتي از جلد اول اصول کافي را مبني بر اينکه "وَ اللهِ إنِّي‌ لَاعْلَمُ کِتَابَ اللهِ مِنْ أوَّلِهِ إلَي‌ آخِرهِ کَأنَّهُ فِي‌ کَفِّي‌. فِيهِ خَبَرُ السَّمَاءِ وَ خَبَر الارْضِ وَ خَبَرُ مَا کَانَ وَ خَبَرُ مَا هُوَ کَائِنٌ. قَالَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ: فِيهِ تِبْيَانُ کُلِّ شَيْءٍ." قرائت کرد و گفت: امام صادق(ع) در اين روايت به مضمون فرمايش حق تعالي که "فِيهِ تِبْيَانُ کُلِّ شَيْءٍ" (که اصل آن در قرآن تبياناً لکل شيء است) استناد مي‌کند و در ادامه حضرت مي ‌فرمايد آنچه تبيان کل شي است در اختيار من است و کتاب خدا را از اول تا به آخرش مي‌دانم. منظور حضرت صرفاً کتاب لفظي و مکتوب نيست چون فرموده است "ِفيهِ خَبَرُ السَّمَاءِ وَ خَبَر الارْضِ وَ خَبَرُ مَا کَانَ وَ خَبَرُ مَا هُوَ کَائِنٌ" خبر آسمانها و خبر زمين و خبر آنچه بوده است و خبر آنچه خواهد آمد در کتاب حق متعال است.
آملي‌لاريجاني از مغالطه‌اي ديگر در اين باب نام برد و اظهار کرد: اگر کساني فکر مي‌کنند مي‌توان به جاي معارف ائمه (ع) فلسفه را گذاشت، آنها نيز اشتباه مي‌کنند. ما معتقديم بحث‌هاي فلسفي مي‌تواند موجب دسترسي به حقايق شود. اما بايد بدانيم مسير تفکر،انتقال از مفهوم به مفهوم و استدلال کردن يک مسير است و مواجهه حضوري با عالم حقايق،کشف عيني حقايق و انتقال آن از طريق الفاظ و اعمال و رفتار يک طريق ديگر است.
رئيس قوه قضاييه محروميت خودخواسته بعضي از مدعيان روشنفکري از انوار ناشي از منبع فيض حق را محروميتي عجيب خواند و تاکيد کرد: حوزه هاي علميه بايد همان طور که در بحث فروعات فقهي کار مي‌کنند و اجتهاد مستمر دارند، در امور اصولي هم از اخلاق گرفته تا مباني اعتقادي، بايد با نگاه اجتهادي معارف حقه را مورد بررسي اجتهادي قرار دهند.
وي در ادامه روايتي از امام صادق در کتاب توحيد شيخ صدوق قرائت کرد با مضمون "سئل أبو عبد الله(ع) عن التوحيد، فقال: هو عز وجل مثبت موجود ... والله نور لا ظلام فيه، حي لا موت له وعالم لا جهل فيه وصمد لا مدخل فيه، ربنا نوري الذات حي الذات، عالم الذات، صمدي الذات" و گفت: واقعاً اين معارف را به آساني نمي‌توان فهم کرد و به آساني هم نبايد از دست داد؛ امام(ع) موضوع را اين طور تبيين مي‌کند که حقيقت خداوند نوري است که هيچ ظلمتي در او نيست، حي‌اي است که هيچ موتي ندارد، عالمي است که جهل در او راه ندارد، صمدي است که هيچ مدخلي و راه نفوذي در او نيست.
رئيس دستگاه قضا روايتي از امام محمدباقر(ع) را نيز خواند که آن حضرت فرموده "قال ان الله تبارک و وَ تَعَالَي کَانَ وَ لَا شَيْ‏ءَ غَيْرُهُ نُوراً لَا ظَلَامَ فِيهِ وَ صَادِقاً لَا کذِبَ فِيهِ وَ عَالِماً لَا جَهْلَ و حي لاموت فيه" و با بيان اينکه روايتي با اين مضمون کمتر پيدا مي‌شود گفت: بر اساس تعبير امام محمدباقر(ع) خداوند در صعقي و مرتبه اي بود که هيچ شيئي با او نبود، نوري که هيچ ظلمتي در او نيست، صادقي که هيچ کذبي در او نيست. پس از اين عبارات تعبير عجيبي مي‌بينيم مبني بر اينکه "کذلک هواليوم " يعني امروز هم همين طور است و "کذلک لايزال ابداً " تا ابد هم همين طور خواهد ماند؛ زيرا حق متعال نحوه بودنش طوري است که مجالي براي استقلال هيچ شيئي باقي نمي‌گذارد.
رئيس دستگاه قضا تفسير معارف اهل بيت (ع) را ضروري برشمرد وافزود: البته اين تفسير، تفسير کلام منبعث از عالم باطن است. معارف اهل بيت (ع) را بايد گرامي بداريم؛ اين معارف در باب فروع، راه را براي عمل فقهي باز مي‌کند، در باب اخلاق راه را براي عمل اخلاقي باز مي‌کند، معارف اصولي آنها در باب توحيد، نبوت، معاد و ولايت راه را براي معرفت انسان به باطن هستي باز مي‌کند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |