سه شنبه 28 فروردین، 1403

کدخبر: 5741 15:06 1393/07/14
رقابت لاريجاني و ياران بهار بر سر بهارستان

رقابت لاريجاني و ياران بهار بر سر بهارستان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رقابت لاريجاني و ياران بهار بر سر بهارستان

رقابت لاريجاني و ياران بهار بر سر بهارستان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گپ و گفت صميمانه و البته طولاني ياران احمدي‌نژاد با پايداري‌ها در جلسات و برنامه‌هاي اخير خبري چنين تصوري را ايجاد مي‌کند که آنان دوباره در کنار هم قرار مي‌گيرند. واقعيتي که احمدي‌نژاد هفته‌ها قبل‌تر رمز گونه در تعبير آن به حاميانش گفته بود: "خوب است که منتظر بهار باشيد."

دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي همه جريان‌ها و طيف‌هاي سياسي را به تکاپو انداخته و نمايندگان مجلس به عنوان مدافعان کرسي بهارستان از اين حيث مستثنا نيستند. نمايندگاني که به زعم صاحب نظران و تحليل‌گران مجلس شوراي اسلامي در انتخابات آتي با ريزش قابل توجهي رو به رو خواهند شد.
به گزارش ايلنا، ريزشي که اکنون وکلاي مردم و مشخصا دور اولي‌ها را بر آن داشته تا رايزني با جريان‌هاي سياسي و البته رايزني با صاحب قدرت‌هاي بهارستان را در دستور کار خود قرار دهند. راهي که بي‌شک دو منزل پيش روي آن‌ها نخواهد گذاشت‎‏؛ فراکسيون رهروان يا جريان‌هاي نزديک به قدرت.
فراکسيون رهروان که از انتخابات دوره قبلي مجلس کليد زده شد و توانست اکثريت مجلس را جذب کند، پس از رسيدن علي لاريجاني، مرد اول فراکسيون به رياست مجلس امور مجلس را در دست خود گرفت تا قدرت اول صحن علني بهارستان باشد. قدرتي که بر خلاف تصور جريان‌هاي سياسي وقت در حالي به چنين جايگاهي دست يافت که بر اساس تجربه پارلمان‌هاي گذشته انتظار مي‌رفت تا قدرت اصلي صحن از آن جريان حامي دولت يعني پايداري‌ها يا حداقل نزديک به آن يعني اصولگرايان نزديک به حداد عادل باشد. اما آنچه در اين دوره از مجلس رقم خورد حضور حداقلي پايداري‌ها در صحن و در کنار آن شکست چندباره حداد عادل در دوئل تن به تن با لاريجاني بر سر رياست مجلس بود تا ساختار دوره نهم مجلس شوراي اسلامي به يک دو قطبي اکثريت مجلس و جريان‌هاي نزديک به قدرت باشد.
اکنون با نزديک شدن فصل انتخابات مجلس شوراي اسلامي فارغ از تحرکات و تکاپو‌هاي خارج از بهارستان، نمايندگان مجلس در کنار رايزني با جريان‌هاي سياسي، مشورت با بزرگان مجلس را در دستور کار قرار داد‌اند تا راه بلد مناسبي در روزهاي پر تب و تاب پيش رو داشته باشند. از يک طرف فراکسيون رهروان به سبب عضويت قريب به ?? نماينده دوره اولي و از طرف ديگر پايداري‌ها به سبب اتخاذ سياست‌هاي تندروانه درصدد نوعي چيدمان براي تمديد سکونت در بهارستان هستند. اين درحالي است که گفته مي‌شود طيف نزديک به علي لاريجاني بنا بر آن دارند تا تجربه نسبتا موفق فراکسيوني خود را به يک حزب سياسي بسط بدهند که با توجه به صدور مجوز حزب پايداري‌ها يک رقابت حزبي درون مجلسي جديد را به راه خواهد انداخت.
کاظم جلالي رييس فراکسيون رهروان که پيش‌تر چنين هدفي را دور‌تر و نزديک به روزهاي انتخابات مجلس شوراي اسلامي خوانده بود در اشاره با امکان کاميابي اين جريان چنين گفته بود که "اگرچه فراکسيون رهروان به سبب ساختار فراکسيون تعصب راي را در درون خود جاي نداده ولي طبعا زماني که اين ساختار ماهيت حزبي پيدا کند با يک وحدت نسبتا قوي‌تر از گذشته رو به رو خواهد شد که کاميابي در تصميمات و تحرکات را پيش از پيش تقويت خواهد کرد."
آنچه که درباره حزب لاريجاني مسلم است زاويه آنان با جريان موسوم به پايداري هاست که در تصديق آن مي‌توان به سابقه روابط پايداري‌ها با علي لاريجاني در صحن علني به ويژه در سال پاياني رياست دولت احمدي‌نژاد و البته دوران رياست جمهوري حسن روحاني اشاره کرد. اختلاف ديدگاهي که نمايندگان را مجاب مي‌کند تا بين جريان‌هاي تندرو و حزب لاريجاني يک انتخاب داشته باشند. انتخابي که هنوز به صورت علني در محافل مطرح نشده يا حداقل طرفين سعي بر آن دارند تا درباره آن حرفي نزنند.
محمدرضا باهنر نايب رييس مجلس شوراي اسلامي که در توصيف پايداري‌ها اميد به آن دارد تا آنان سياست‌هاي تندروانه خود را تعديل خواهند کرد در گفت‌و‌گوي کوتاهي با ايلنا در واکنش به حزب لاريجاني در انتخابات آتي مجلس اين چنين مي‌گويد: "هنوز از تشکيل چنين حزبي اطلاعي ندارم و اصلا بگذاريد اين چنين بپرسم که اصلا اقاي لاريجاني بناي تشکيل حزب دارند يا نه؟" او در پاسخ به اين سوال که حضور شما در هيات رييسه مجلس و همچنين سابقه شما در فعاليت‌هاي حزبي اين فرض را ايجاد کرده كه با شما مشورتي درباره حزب آقاي لاريجاني صورت بگيرد يا حداقل مطلع از آن باشيد، تاکيد کرد: "شايد منظور شما فراکسيون رهروان باشد وگرنه بنده اطلاعي درباره حزب ايشان ندارم."
در جبهه مقابل نيز پايداري‌ها هم چنان حرکت خود را با چراغ خاموش دنبال مي‌کنند. از يک طرف قرابت دوباره آنان با احمدي‌نژاد و از طرف ديگر خطر انشعاب دروني پايداري‌ها به جريان قم و تهران تحليل گران سياسي را بر آن داشته است که در توصيف تحرکات سياسي اين جريان با تکيه بر موافقت اخير وزارت کشور با صدور مجوز فعاليت حزبي براي ياران آيت الله مصباح به اين جمله بسنده کنند که "پايداري‌ها از همين حالا فعال‌ترين جريان براي ورود به انتخابات آتي مجلس هستند".
محمدعلي رامين و حميدرضا حاج بابايي اگرچه در گفت‌و‌گوي چند کلمه‌اي و کوتاه با ايلنا قرابت مجدد احمدي‌نژاد و پايداري‌ها و اخباري چون گردهمايي مستمر ياران احمدي‌نژاد را تاييد نکردند و اظهار داشتند که "فقط شخص اقاي احمدي‌نژاد توان پاسخ گويي به اين سوالات را دارند چون تصميم اصلي با ايشان است". با اين وجود گپ و گفت صميمانه و البته طولاني ياران احمدي‌نژاد با پايداري‌ها در جلسات و برنامه‌هاي اخير خبري چنين تصوري را ايجاد مي‌کند که آنان دوباره در کنار هم قرار مي‌گيرند. واقعيتي که احمدي‌نژاد هفته‌ها قبل‌تر رمز گونه در تعبير آن به حاميانش گفته بود: "خوب است که منتظر بهار باشيد."



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |