جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 4980 16:29 1393/06/05
رسانه،داعش و افکار عمومی...

رسانه،داعش و افکار عمومی...

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رسانه،داعش و افکار عمومی...

رسانه،داعش و افکار عمومی...

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

محمود دهقان- برای تاثیر در افکار عمومی یکی از کانال‏های ارتباطی با مردم وسایل ارتباط جمعی است و خصوصاً در دهه‏ ی جدید رسانه‏ های مجازی سرعت این تاثیر راه دو چندان کرده است این فضاهای مجازی مراجعه کننده و مخاطبین زیادی از تمامی قشرها دارد.


داعش نیز برای دیده شدن و پخش کشتار و جنایات خود از این کانال ارتباطی استفاده کرده و حتی توانسته است نیروهایی را جذب کند.
در این رابطه مهدی مطهری نیا تحلیلگر روابط بین الملل در گفتگویی با روزنامه‏ ی جهان اقتصاد می گوید: دنیای امروز و جهان پیرامون ما در حال تجربه‏ ی تغییرات شگرفی است که نشان دهنده‏ ی آینده ‏ی متفاوت است این دگرگونی پرشتاب به سوی آینده ‏ی پر التهاب و دگرگونی در حوزه‏ ی اجتماعی و فرهنگی و در لایه‏ های سیاسی، ملی، اجتماعی و فرا ملی در حرکت است. آینده پژوهان بر این باورند که شتاب روزافزون ناشی از گسترش ارتباطات در تمامی پدیده ‏ها در حال لایه گستردن است. شکل و گسترش این در هم تنیدگی عناصر زمان و مکان، جهانی شدن خوانده می‏ شود که در جوامع گوناگون متفاوت است.
وی اضافه می کند: جهانی شدن متاثر از گسترش فناوری ارتباط و خارج شدن اطلاع رسانی از دست دولت‎هاست و تبدیل آن به یک جنبش مدنی در لایه‏ های گوناگون حیات سیاسی است. اکنون گروه‏ های گوناگون اجتماعی و سیاسی در لایه‏ های مختلف حیات بشری با گرایش‏های متفاوت ایدئولوژی، توانایی بهره ‏برداری از توان رسانه ‏ای را دارا هستند. گروه تروریستی داعش نیز با استفاده از دلارهای نفتی بعضی کشورهای عربی و استخراج اموال مناطق تحت نفوذ خود توانسته است زمینه‏‎هایی را در جهت استفاده از رسانه و عملیات رسانه‏ ای برای خود فراهم سازد و در چارچوب یک جنگ روانی پیچیده که نشان از آموزه‏ های امنیتی این گروه دارد در رسانه ها خصوصا رسانه های مجازی حضور گسترده داشته باشد و از این‏رو باید بگوییم که داعش یک گروه آموزش دیده در جهت عملیات تروریستی و جنگ روانی بوسیله رسانه است.
جنگ روانی داعش در رسانه
گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام همواره ویدیوها و کلیپ هایی از جنایات خود را در صفحات مجازی و رسانه ها منتشر کرده و می کند، سابقا نیز گروه های افراطی و تروریستی دست به چنین اقداماتی می زدند، اما سوال این است که چرا یک گروه باید وحشیانه ترین جنایات خود را که به طور قطع روحیه هر انسان سالمی را جریحه دار می کند به معرض دید عموم بگذارد؟مطهری نیا در این باره می گوید: به هر ترتیب رادیکالیست جغرافیایی هدف خود را در جوامعی دنبال می کند که از احساسات و عواطف جریحه‏ دار شده‏ ی سیاسی اجتماعی و مدنی که احساس بی‏ عدالتی در آنها انباشته شده است رنج می برند و گله دارند. از این‏رو با پخش برخی از این فیلم‏ ها و بیانیه های سران گروه خود، نفرت انباشته شده ای را در دنیایی که با تراکم نفرت در لایه‏ هایی از مخاطب به ویژه جوانان که با آن روبه‎رو شده اند مورد هدفگذاری قرار می دهد و با سوء استفاده از این تراکم نفرت، احساس بی‏ عدالتی را تحریک و سپس افراد مستعد مورد هدف را جذب ‏می?کنند.
عقده گشایی
در آخر می توان این گونه نتیجه گرفت که در پس انتشار این ویدیوها اهدافی از جمله قدرت نمایی، ایجاد ترس و وحشت در جبهه مخالف و همین طور نوعی عقده گشایی برای خود و هوادارانشان وجود دارد که در عین حال توجه جهانیان را نیز به همراه دارد. در کل قدرت رسانه و ابزار رسانه در جنگ نیز کاربردهای فراوانی دارد، وقتی در کوران جنگ جهانی دوم هیتلر برای اولین بار به طور جدی از وسایل ارتباط جمعی برای تبلیغات جنگی و روانی استفاده کرد شاید فکرش را هم نمی کرد سالها بعد در سال ۲۰۱۴ در اوج گسترش رسانه های جمعی گروهی افراطی و تروریست بوسیله همین رسانه جذب نیرو کنند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |