جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 12878 13:43 1394/03/03
راه‌اندازی صنعت بومی پدافند سایبری

راه‌اندازی صنعت بومی پدافند سایبری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
راه‌اندازی صنعت بومی پدافند سایبری

راه‌اندازی صنعت بومی پدافند سایبری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در مراسم رونمایی از ۱۸۰محصول جدید در حوزه فناوری سایبری مطرح شد

مهدی زاهدی

m.zahedi25@yahoo.com

روز یکشنبه دومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری با رونمایی از ۱۸۰محصول بومی در این حوزه آغاز به کار کرد.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: تعریف ما و دشمن از فضای سایبری متفاوت است، وزیر دفاع و امور خارجه ایران حمله سایبری به نطنز را تهاجم فرض نمی‌کنند و از نظر فیزیکی به آن نگاه می‌کنند اما آمریکا می‌گوید نفوذ به زیرساخت‌های حیاتی به معنای تهدید نظامی است.

سردار جلالی اظهارداشت: از سال 2006 ادبیات جنگ و دفاع در فضای سایبر شکل گرفته است به طوریکه اکنون بخشی از مذاکرات بین کشورها مربوط به جنگ و دفاع سایبری است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر حدود 20 کشور در دنیا ساختار دفاعی سایبری ایجاد کرده‌اند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با ذکر مثالی درباره ضرورت برخورداری از دفاع سایبری تصریح کرد: در پالایشگاه شازند مسیر تولید و تمامی اقدامات پالایشی با فرایند و سامانه‌های سایبری مدیریت و کنترل می‌شوند به طوریکه ورود دشمن به شبکه این پالایشگاه می‌تواند خسارت‌های سنگینی را وارد کند، بنابراین در این شرایط بخواهیم یا نخواهیم وارد جنگ سایبری شده‌ایم و به ویژه در حوزه نظامی سرعت تغییرات بسیار زیاد است.

جلالی با بیان اینکه در حوزه سایبری دچار گپ تکنولوژی هستیم، گفت: تعریف دشمن از فضای سایبر با تعریف ما متفاوت است چرا که وقتی به نطنز حمله شد، وزیر دفاع و وزیر امور خارجه ایران این حمله را تهاجم فرض نکردند.

وی افزود:اما وزیر دفاع انگلیس درباره موضوع مشابه این‌چنینی می‌گوید این یک جنگ متمدنانه است، همچنانکه رئیس جمهور امریکا اعلام می‌کند هرگونه نفوذ به زیرساختهای حیاتی امریکا تهدید نظامی است و با تحریم اقتصادی روبرو خواهد شد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: از این رو صنعت دفاعی کشور نشانه استقلال کشور است و نیازمند یک صنعت بومی در حوزه دفاعی هستیم همچنان که در صنعت ساخت موشک از مهندسی معکوس و کپی برداری شروع کردیم و اکنون به خودکفایی رسیده‌ایم.

وی یادآور شد: البته بومی سازی با فارسی سازی و استفاده از ماژول‌های خارجی روی مدل‌های ایرانی متفاوت است.

وی راه‌اندازی صنعت بومی پدافند سایبری، تشکیل کنسرسیوم تولیدی متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاهی و صنعت را از اولویت‌های کشور در حوزه امنیت فضای سایبری نام برد.

محصولات امنیتی داخل کشور از این پس ارزشیابی می‌شوند

دبیر شورای عالی فضای مجازی هم در این مراسم گفت: ایجاد کارگروه ارزشیابی علمی و فناوری محصولات افتا به تصویب رسید.

محمدحسن انتظاری اظهار داشت: ایجاد کارگروه ارزشیابی علمی و فناری محصولات افتا در آخرین جلسه کمیسیون عالی امنیت ملی فضای مجازی به تصویب رسید.

وی درباره اعضای حقوقی این کمیسیون گفت: سازمان پدافند غیرعامل، نمایندگان وزارتخانه‌های صنعت، ارتباطات و دفاع و نیز سه عضو حقیقی در این کمیسیون حضور دارند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ابراز کرد: این کارگروه ارزیابی و رتبه‌بندی محصولات داخلی حوزه امنیت سایبری را عهده‌دار خواهد شد و پس از ارزیابی و رتبه‌بندی انجام شده، این محصولات به دستگاه‌های اجرایی برای استفاده، ابلاغ می‌کند.

انتظاری همچنین گفت: 20 میلیارد تومان قرارداد متغیر با شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه بسته شده است که امیدواریم شاهد پویایی هر چه بیشتر انها برای سال اینده باشیم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه فضای مجازی تنها تغییر تکنولوژی نیست و امتداد زندگی در این فضا توسعه یافته است، گفت: به فضای مجازی نباید به عنوان ابزار نگاه کرد.

انتظاری با اشاره به مدل مفهومی فضای مجازی و نقش حاکمیت‌ها در این عرصه، گفت: هم‌اکنون 14 دستگاه اصلی و 40 دستگاه متعدد در حوزه فضای مجازی فعالند که این فضا باید ساماندهی شود.

او با اشاره به انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات که از سوی مجلس در حال انجام است، گفت: تا زمانی که شوراها و دستگاه‌ها به صورت موازی در حال فعالیت باشند و هم جهت نباشند، توسعه در بخش فضای مجازی اتفاق نمی‌افتد. بر این اساس باید هماهنگی در کل کشور توسط شورای عالی فضای مجازی شکل گیرد و اعمال حاکمیت از این طریق انجام شود.

 
 
 


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |