جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 4413 15:49 1393/05/20
رئيس قوه قضائيه: نمي‌گوييم در نظام قضايي ما تخلف صورت نمي‌گيرد

رئيس قوه قضائيه: نمي‌گوييم در نظام قضايي ما تخلف صورت نمي‌گيرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
رئيس قوه قضائيه: نمي‌گوييم در نظام قضايي ما تخلف صورت نمي‌گيرد

رئيس قوه قضائيه: نمي‌گوييم در نظام قضايي ما تخلف صورت نمي‌گيرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


        بر اساس اصول ديني ما به همجنس‌بازان اجازه مانور در کشور را نمي‌دهيم، اما اينکه گفته مي‌شود آنها را به اعدام مجازات مي‌کنيم هم دروغ است. در مسائل جنسي بناي نظام و اسلام جستجو نيست.
رئيس قوه قضاييه تاکيد کرد: بر اساس اصول ديني ما به همجنس‌بازان اجازه مانور در کشور را نمي‌دهيم، اما اينکه گفته مي‌شود آنها را به اعدام مجازات مي‌کنيم هم دروغ است. در مسائل جنسي بناي نظام و اسلام جستجو نيست.
به گزارش ايلنا، آيت الله صادق آملي لاريجاني در همايش روساي نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور به مساله حقوق بشر و هجمه‌هاي کشورهاي غربي به ايران پرداخت و گفت: هفته گذشته در رابطه با مواضع حقوق بشري برخي کشورهاي مدعي، مطالبي را مطرح کردند که با تحريف در برخي از رسانه‌ها نقل شد. بنده معتقدم موقعيت کنوني دنيا و رفتارهاي دوگانه‌اي که صورت مي‌گيرد، اعلاميه جهاني حقوق بشر را به کاغذپاره‌ تبديل کرده نه اينکه اين اعلاميه کاغذ پاره‌اي بيش نباشد. کشورهاي سلطه‌گر برداشت‌هاي خود از حقوق بشر را دارند در حاليکه اين اعلاميه متضمن مسائل خوب و درستي بود اما کشورهاي مدعي، احترامي براي اين اعلاميه نگه نداشتند.
رئيس قوه قضاييه با تاکيد بر اينکه ما نسبت به اعلاميه جهاني حقوق بشر حرف داريم، گفت: در چارچوب همين اعلاميه مي‌توان بسياري از اشکالات حقوق بشري و هجمه‌ها را عليه جمهوري اسلامي دفع کرد. آنها در اشکالاتي که نسبت به مسائل حقوق بشر در ايران گرفتند، حتي مواد اين اعلاميه را اعلام نکردند. به طور مثال ماده 29 اين اعلاميه عنوان کرده بايد همه کشورها و ملت‌ها به حقوق و آزادي‌هايي که براي انسان در مواد مختلف اين اعلاميه لحاظ شده عمل کنند. اما متن ماده 29 اعلام مي‌کند که افراد در اعمال حقوق دچار محدوديت‌هاي قانوني خواهند بود و تقنينات کشورها مي‌تواند اين آزادي‌ها را محدود کنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر اينکه نظام جمهوري اسلامي ايران در رابطه با مسائل حقوق بشري مقتضيات خاص خود را دارد و طبق قانون اساسي قوانين بايد برخواسته از تعاليم اسلام الهي باشد، ادامه داد: در اين چارچوب ما قوانيني داريم که نبايد خلاف شرع باشد. حال آنکه بسياري از ايرادات و اشکالاتي که در زمينه حقوق بشر به ايران مي‌گيرند، برگرفته از مسائل شرعي است. به طور مثال آنها به حق قصاص ايراد مي‌گيرند در حاليکه قصاص از مسلمات قرآني بوده و ما نمي‌توانيم به خاطر چند کشور نسبت به آن بي‌توجه باشيم.
آملي لاريجاني تصريح کرد: ما هم حقوق بشر را قبول داريم و هم اينکه تعليمات ديني ما به صراحت به حقوق بشر توجه کرده است. اما مي‌گوييم تلقي ما از حقوق بشر متفاوت است.
رئيس قوه قضاييه دفاع از قوانين حقوق بشري جمهوري اسلامي ايران را يک نياز دانست و گفت: ما نمي‌گوييم که در نظام قضايي ما تخلف صورت نمي‌گيرد، اما ببينيد ايراداتي که آنها مي‌گيرند چگونه است. آنها به برخي اخبار ضدانقلاب که دست‌شان به خون ملت ايران آلوده است، اکتفا مي‌کنند و بعد به دنبال محکوميت ما هستند. ما از شما مي‌خواهيم طبق اصول قانون اساسي و موازين ديني که همه در آن متفق‌ هستند حجم آن را رصد و آن را پاسخ دهيد.
آملي لاريجاني به فضاسازي‌هاي رسانه‌اي در مورد همجنس‌بازان در ايران اشاره کرد و گفت: بر اساس اصول ديني ما به همجنس‌بازان اجازه مانور در کشور را نمي‌دهيم، اما اينکه گفته مي‌شود آنها را به اعدام مجازات مي‌کنيم هم دروغ است. در مسائل جنسي بناي نظام و اسلام جستجو نيست. اسلام به خاطر طهارت و کرامت ذاتي انسان مسائلي را قبول ندارد. اما اين موضوع بناي حقوق بشري آنها شده و حالا مساله 4 نفر به عنوان مساله حقوق بشري ذکر مي‌شود. در حاليکه هزاران نفر در غزه کشته مي‌شوند و مشکلي نيست. اينها قابل قبول نيست و ما موظف به دفاع از اصول اسلامي هستيم.
وي خطاب به سفرا و نمايندگان جمهوري اسلامي در خارج از کشور تاکيد کرد: ما وقتي اعتقادات و ايماني را براي خود پذيرفتيم، بايد پاي آن بايستيم و حيف است که حق متعال را که پشتوانه ما است رها کنيم و فريب اين مدعيان جهاني را بخوريم.
رئيس قوه قضاييه به برخي برخوردهاي دوگانه در رابطه با حقوق بشر اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد هستيم که عليه کشور ما فريادهاي حقوق بشري بلند مي‌کنند. اما فجايع فلسطين و غزه را که جزو جنايات جنگي است، مي‌بينند اما رژيم صهيونيستي را مورد حمايت قرار داده و مي‌گويند که آن رژيم مي‌تواند براي دفاع از خود اجازه قتل‌عام کودکان بي‌دفاع را صادر کنند.
وي بسياري از مشکلات حقوق بشري که به ايران گرفته مي‌شود را ناشي از تفاوت در مباني معرفتي عنوان کرد و افزود: وقتي سخن از حقوق بشر مي‌گوييم، ابتدا بايد به عنوان پيش‌فرض معناي حق را تنقيه کرده و بعد حق مضاعف انسان را مورد بررسي قرار دهيم.
وي ادامه داد: حق انساني بدون داشتن تصوري از انسان و جهان او معقول و ممکن نيست. از سوي ديگر معارف ديني ما تصور خاصي از انسان و عالم ارائه مي‌دهد که نگاه خاصي به حقوق بشر دارد.
رئيس قوه قضاييه با تاکيد بر اينکه تا انسان را نشناسيم، نمي‌توانيم از حقوق او سخن بگوييم، يادآور شد: انسان‌ها داراي حقوق مختلفي از جمله آزادي و برابري هستند. اما اگر نگاه ما مادي‌گرايانه محض باشد، طبيعي است که با نگاهي که انسان را داراي ساحت معنوي الهي مي‌داند، متغيير است. در اعلاميه جهاني حقوق بشر موارد زيادي وجود دارد که به نحوي ما را به حقيقت انسان ارجاع مي‌دهد و تا زماني که اين پيش‌فرض‌ها را تمرين نکرده باشيم، تطبيق آن راحت نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر اينکه نگاه اديان به خصوص دين اسلام به حقوق انساني با نگاه مادي‌گرايانه متفاوت است، اظهار کرد: همانطور که قرآن به اديان ديگر اشاره مي‌کند، يکسري از ارزش‌هاي اخلاقي وجود دارد که با ديدگاه مادي‌گرايانه متفاوت است. نگاه قرآن به باطن هستي، نگاه توحيدي محض است و آيات قرآني دائما ارجاع به رب و الله داشته و به توحيد اشاره مي‌کنند.
وي با بيان اينکه کشورهايي که از لحاظ حقوق بشري با ايران برخورد مي‌کنند با اصل مکتب و ايمان ما مخالف هستند، ادامه داد: آنها به مسائلي از قبيل حق حضانت و حق ارث نيز انتقاد داشته و آن را خلاف حقوق‌بشر مي‌دانند در حاليکه بحث ارث مساله‌اي اسلامي بوده و تنها به شيعيان اختصاص ندارد.
وي به مساله محاربه و فساد في‌الارض نيز اشاره کرد و گفت: با کسي که صد کيلو هروئين قاچاق مي‌کند، چگونه بايد برخورد کرد؟ هر گرم هروئين 17 نفر را آلوده مي‌کند و اين صد کيلو براي آلوده کردن تهران کافي است. اگر قوه قضاييه با اين قاچاقچيان برخورد نکند، خوب است؟ حقوق افرادي که آلوده اين مواد مي‌شوند چه مي‌شود؟ آنهايي که مدعي حقوق بشر هستند بگويند که ما چه کار کنيم؟ ما حفاظي شده‌ايم که مواد مخدر به کشورهاي اروپايي نرود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |