جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 2814 13:33 1393/04/08
دستور رييس جمهور براي آغاز عمليات اجرايي احياي درياچه اروميه

دستور رييس جمهور براي آغاز عمليات اجرايي احياي درياچه اروميه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
دستور رييس جمهور براي آغاز عمليات اجرايي احياي درياچه اروميه

دستور رييس جمهور براي آغاز عمليات اجرايي احياي درياچه اروميه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رييس جمهوري ضمن ابلاغ دستور آغاز عمليات اجرايي احياي درياچه اروميه، اعضاي کارگروه نجات درياچه اروميه را موظف کرد


تا همزمان مطالعات تکميلي و جانبي را به منظور تسريع در اجرا و کاهش هر گونه پيامدهاي منفي احتمالي، در صدر برنامه‌هاي خود قرار دهند.
به گزارش ايسنا، دکتر حسن روحاني رييس شوراي عالي محيط زيست روز يکشنبه در جلسه کارگروه نجات درياچه اروميه، با تشکر از گزارش مطالعات کارشناسي ارائه شده، اظهار کرد: درياچه اروميه نبايد در وضعيت کنوني رها شود و دولت آماده است تا هر مقدار که ضرورت داشته باشد، هزينه‌هاي احياي اين درياچه را تأمين کند.
رييس جمهوري گفت: از نگاه دولت، نجات و احياي درياچه اروميه به عنوان يک معيار براي احياي همزمان ساير تالاب‌ها در کشور است که با مشکلات عديده‌اي روبه‌رو هستند و حفظ و احياي مجموعه تالاب‌ها مد نظر دولت است.
روحاني با اشاره به ديدگاه‌هاي مختلف در خصوص انتقال آب درياي خزر به درياچه اروميه، گفت: در انجام يک طرح ملي بايد همه جوانب و ظرفيت‌هاي علمي کشور را در نظر گرفت و مطالعات تطبيقي در خصوص يک طرح در کشوري ديگر، نبايد موجب تغيير ملاحظات ملي و غفلت از ظرفيت‌ها و الزامات بومي شود.
رييس جمهوري مطالعه همزمان در مورد برخي طرح‌ها نظير کشت گياهان سازگار با نمک، تأثير سطح درياچه اروميه در جلوگيري از تبخير آب، چگونگي استحصال نمک و نيز متنوع نمودن منابع تأمين آب را يادآور شد و بر آغاز اجراي بخش‌هاي قطعي از طرح مطالعاتي کارگروه نجات درياچه اروميه که مورد اجماع کارشناسان است، تأکيد کرد.
رييس شوراي عالي محيط زيست، اجراي هر طرحي در زمينه انتقال آب‌هاي روان و بهينه کردن مصرف آب در حوزه کشاورزي را منوط به شناسايي آثار اجتماعي و اقتصادي آنها دانست و از وزارت کشور و استانداران استان‌هاي حاشيه درياچه اروميه خواست تا در مدتي کوتاه گزارشي مکتوب از الزامات اجراي طرح هاي ارايه شده از سوي کارگروه نجات درياچه اروميه را ارايه کنند.
روحاني با بيان اينکه دولت وظيفه خود مي‌داند که با حفاظت از محيط زيست شرايط را براي زندگي مطلوب و سلامت مردم مهيا کند، خاطر نشان کرد: درياچه اروميه داراي شرايط ويژه‌اي است که ادامه روند خشک شدن آن مي‌تواند آثار زيانباري براي مردم منطقه و کشور به دنبال داشته باشد.
رييس شوراي عالي محيط زيست تأکيد کرد: بايد بدن تعصب روي طرحي خاص همه راهکارهاي موجود براي نجات درياچه اروميه را مطالعه کرد و پيامدها و آثار اجراي طرح‌ها به لحاظ اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي را مورد بررسي دقيق قرار داد.
رييس جمهوري با تأکيد بر ضرورت استفاده و بهره‌برداري صحيح از منابع آب‌هاي شيرين، خواستار برنامه‌ريزي وزارتخانه‌هاي نيرو و جهاد کشاورزي براي استفاده بهينه از منابع آب و ايجاد کشاورزي مدرن در سطح منطقه و کشور شد.
پيش از سخنان رييس جمهوري دکتر عيسي کلانتري رييس کارگروه نجات درياچه اروميه با اشاره به عملکرد اين کارگروه در 6 ماه گذشته، از اجماع و همکاري همه دستگاه‌ها و نهادهاي حاکميتي در خصوص احياي درياچه اروميه خبر داد و گفت: کارگروه نجات درياچه اروميه با همکاري بيش از 500 متخصص داخلي و خارجي از دانشگاه هاي مختلف همه راهکارهاي موجود در اين زمينه را مورد مطالعه قرار داده و آماده است تا با دستور رييس‌ جمهوري، از هفته آينده، عمليات نجات درياچه اروميه را کليد بزند.
وي با تشريح ويژگي‌هاي منطقه حوزه درياچه اروميه، ضرورت تغيير در الگوي مصرف بويژه در حوزه کشاورزي را يادآور شد و طرح‌هاي موجود براي جلوگيري از هدر رفتن 900 ميليون متر مکعب آب و انتقال آب از رودخانه‌هاي همجوار به درياچه اروميه را تشريح کرد.
همچنين در اين جلسه معاون اول رييس‌ جمهوري و وزراي جهاد کشاورزي، نيرو، صنعت، معدن و تجارت و نيز رييس سازمان محيط زيست و معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور ديدگاه‌هاي خود را در خصوص طرح‌هاي ارايه شده از سوي کارگروه نجات درياچه اروميه، مطرح کردند.
در اين جلسه همچنين مقرر شد تا علاوه روان‌سازي آب روان منطقه به پيکره اصلي درياچه اروميه، کانون‌هاي توليد ريزگرد شناسايي و از طريق مالچ پاشي، شن و ماسه و آب، حرکت ريزگردها تثبيت شود.
مطالعه و اجراي طرح‌هاي حفاظت از اکولوژي نظير کاشت گياهان سازگار با محيط، تسريع در انتقال آب رودخانه ارس، آسيب‌شناسي اثرات ناشي از خشک شدن درياچه در حوزه اقتصادي و اجتماعي و راهکارهاي مواجهه با آن، امکان‌سنجي استفاده از فناوري هاي نوين، ايجاد واحدهاي صنعتي به منظور اشتغال جايگزين با کشاورزي و عمليات آبخيزداري از ديگر مصوبات اين جلسه بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |