پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 8606 16:22 1393/10/14
دانشگاه در خدمت توسعه پایدار قرار می گیرد؟

دانشگاه در خدمت توسعه پایدار قرار می گیرد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
دانشگاه در خدمت توسعه پایدار قرار می گیرد؟

دانشگاه در خدمت توسعه پایدار قرار می گیرد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

تفاهم‌نامه علمی تحقیقاتی وزارت علوم و سازمان حفاظت محیط زیست

ساغر کوهستانی: هنگامی که توسعه پایدار با تفکر خلاق و دانش بنیان همراه شود، حیات بشری را به دنیای بهتر برای زندگی تبدیل خواهد کرد.در دنیای امروز توسعه برای بقای خود نیازمند دیدی نو به پیرامون است و در این میان یکی از ارکان های اصلی توسعه، لزوم  بازنگری در مبحث مهم محیط زیست است.

دکتر فرهادی که پس از کش و قوس های فراوان بر مسند وزارتخانه علوم نشست، در اولین اقدام خود نشان داد، اهمیت محیط زیست را به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار در نظر گرفته است و در همین راستا اولین تفاهم نامه خود را با سازمان محیط زیست امضا کرد. 

قطبی شدن دانشگاه ها در دستور کار

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری  در این نشست عنوان کرد: در جلسه روسای دانشگاه‌ها بر ماموریت‌ گرا کردن دانشگاه ها تاکید شد. بدین صورت که هر دانشگاه در یک موضوع پیشتاز باشد.

دکتر محمد فرهادی همچنین اضافه کرد: تخصصی شدن محیط زیست نیابد محدود به موضوعات خاص باشد و رشته های میان رشته ای محیط زیستی تاسیس شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین از برچیده شدن رشته های کمتر مورد نیاز خبر داد و گقت: رشته های میان رشته ای جدید براساس نیاز کشور ایجاد می شود.

رد پای محیط زیست را همه جا بیابید

معصومه ابتکار در این نشست، با اشاره به اینکه در دنیای امروز شاهد آن هستیم که چالش های محیط زیستی جنبه های پیچیده و تخصصی ای به خود گرفته اند و این امر توجه به آموزش تخصصی را الزام آور می کند، گفت: امروز در بسیاری رشته‌ها در دنیا مباحث محیط زیست مطرح شده است برای نمونه فلسفه محیط زیست اکنون از رشته‌های قابل توجه شناخته می‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست همچنین افزود: به غیر از رشته‌های مرتبط با محیط زیست رشته‌های دیگری مانند مهندسی عمران و انرژی نیز با محیط زیست بسیار مرتبط هستند، در حالی که در برخی از آنها هیچ ردپایی از محیط زیست در دروس‌شان پیدا نمی‌شود. این تفاهم نامه این مسئله را پوشش داده است.

در همین راستا رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از تاسیس پژوهشگاه محیط زیستی در دولت یازدهم خبر داد.

تفاهم نامه همکاری مشترک

این تفاهم‌نامه به منظور همکاری‌های علمی، پژوهشی و آموزشی در وزارت علوم به امضای دکتر ابتکار، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رسید.

هم افزایی ظرفیت‌های علمی تحقیقاتی و اجرایی دو طرف و بهره‌برداری از توان بالقوه و بالفعل مراکز دانشگاهی، پژوهشی و انجمن‌های علمی در خصوص ارتقای کیفی و کمی حوزه محیط زیست، تسهیل و تقویت و اولویت‌دهی به اجرای پروژه‌های اجرایی، پژوهشی و آموزشی توسط وزارت علوم و دانشگاه‌ها متناسب با نیازهای آموزشی – پژوهشی و فناوری سازمان از جمله اهداف این تفاهم‌نامه است.

همچنین بومی‌سازی و کاربردی ساختن پروژه‌های زیست محیطی پایان یافته و یا در حال اجرا در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و انجمن‌های علمی در سازمان به منظور دستیابی به خودکفایی کشور، توسعه زیرساخت‌های آموزشی – پژوهشی و فناوری مورد نیاز سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و انجمن‌های علمی در حوزه محیط زیست و همکاری در ایجاد تحول بنیادی در نگرش محیط زیست در بخش‌های اقتصادی – اجتماعی، فرهنگی، صنعت و کشاورزی و سایر بخش‌های کشور بر اساس روش‌های علمی از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه به شمار می‌رود. این در حالی است که برخی از طرح های محیط زیستی متوقف شده است.

در راستای این تفاهم‌نامه وزارت علوم متعهد به تعهداتی از جمله کمک به تشکیل کمیسیون تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین لحاظ طرح‌های محیط زیست در اولویت‌ها پژوهشی و فناوری کشور شده است.

حال باید دید این امیدواری های سازمان محیط زیست و وزارت علوم چگونه به بار خواهد نشست.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |