سه شنبه 28 فروردین، 1403

کدخبر: 118335 18:53 1399/08/14
داغی تجارت نفتکش‌ها از تب کرونا ویروس

داغی تجارت نفتکش‌ها از تب کرونا ویروس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
داغی تجارت نفتکش‌ها از تب کرونا ویروس

داغی تجارت نفتکش‌ها از تب کرونا ویروس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

این روزها که همه صنایع در گلوگاه کرونا ویروس گیر کرده اند و راه فراری ندارند در صنعت نفت اما، فعالیت صنعت کشتیرانی بسیار داغ است و  تب ویروس کرونا بر این صنعت نتیجه مثبت داشت .

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، به اعتقاد کارشناسان از زمانی که تقاضا برای نفت کاهش پیدا کرد، بورس‌بازان نفتي كه ميلياردها دلار از پول‌هاي خود را صرف خريد نفت ارزان براي فروش در آينده كرده‌اند، بخش بزرگي از ناوگان نفتكش را به تأسيسات ذخيره‌سازي شناور تبديل كرده‌اند.

بر اساس این گزارش گفتنی است که همه کسب و کارها تحت شعاع ویروس کرونا دچار سکته شدند اما در این دوران باید گفت تجارت نفتكش‌ها از گذشته خودش داغ‌تر و سودآورتر شده است.

اگر به گذشته نگاهی داشته باشیم باید گفت در آستانه آغاز همه‌گيري کرونا، جنگ قيمت‌هاي عربستان و روسيه، بازار نفت را تحت‌الشعاع خود قرار داد. همه‌گيري كرونا نيز بازار نفت را تا آستانه ركودي بزرگ و بي‌سابقه پيش برد.

به گزارش رسانه های خبری، بدين ترتيب يك شوك بزرگ تقاضا روي داد؛ بازار نفت با مازاد عرضه روبه‌رو گرديد تا ركود بر بازار نفت سايه بیاندازد. سقوط قيمت نفت در سال ۲۰۲۰ ميلادي در۳۰ سال گذشته بي‌همتا بوده است. در آوريل امسال، براي نخستين بار در تاريخ، شاهد قيمت‌گذاري منفي براي نفت تگزاس بوديم.

در ماه مارس هم، قيمت سهام شركت‌هاي نفتي به دليل افول تقاضا و كاهش قيمت طلاي سياه با سقوطي بي‌سابقه روبه‌رو گرديد. غول‌هاي شورون و اكسون‌موبيل از كاهش فروش ۱۵‌درصدي خود در بهار سال جاري سخن گفته‌اند. تعدادي از شركت‌هاي بزرگ نفتي نيز سود سهام پرداختي خود را تا ۲۰‌درصد تعديل كرده‌اند.

در حالي كه بازار نفت با ركود و سقوط قيمت‌ها و كاهش تقاضا روبه‌رو است، بازار نفتكش‌ها در شرايط متفاوتي قرار دارد. شركت‌هاي داراي نفتكش، روزهايي رويايي را پشت سر مي‌گذارند و سودآورتر از هميشه شده‌اند.

پس از اعمال قرنطينه در بسياري از كشورها در بهار امسال، هواپيماها زمينگير شدند،‌هزاران كارخانه تعطيل شد، قطارها و خودروها با ممنوعيت تردد روبه‌رو شدند و تقاضاي جهاني نفت با بزرگ‌ترين سقوط تاريخ روبه‌رو شد. تعداد مسافران شركت‌هاي هواپيمايي هم تا ۶۰‌درصد كاهش يافت.

مصرف نفت چين به عنوان بزرگ‌ترين واردكننده و مصرف‌كننده نفت دنيا در سه ماهه نخست امسال در مقايسه با سال ۲۰۱۹ ميلادي ۲۵‌درصد كاهش يافت. در اين دوره، ما شاهد سقوط ۵۰‌درصدي قيمت نفت از ۶۰ دلار در ابتداي سال ۲۰۲۰ ميلادي به كمتر از ۳۰دلار در ميانه ماه مارس نيز بوديم.

به گفته تحلیلگران نفتی،ابعاد اين بحران با تداوم جنگ قيمت رياض و مسكو وخيم‌تر نيز شد، هر چند جنگ تجاري چين و ايالات متحده، سقوط قيمت سهام، كاهش توليد ناخالص داخلي كشورها و ركود اقتصادي دولت‌ها نيز بر بحران كنوني تأثيري چشمگير داشت. بدين ترتيب شاهد اوج‌گيري ذخيره‌سازي نفت در سراسر دنيا بوديم. در سراسر دنيا، شاهد افزايش نياز به تأسيسات ذخيره‌سازي و نفتكش‌ها بوديم.

در اوايل بحران مازاد عرضه، ظرفيت تأسيسات ذخيره‌سازي نفت در سواحل و پالايشگاه‌ها به سرعت تكميل شد، لذا ذخيره‌سازي نفت روي نفتكش‌ها در دستوركار قرار گرفت. در نتيجه نفتكش‌ها و تأسيسات شناور ذخيره‌سازي يك گزينه كليدي براي نفت مازاد توليدكنندگان بود.

به گفته کارشناسان نفتی، اگر همه‌گيري ويروس كرونا همين امروز نيز پايان يابد، به دليل حجم هنگفت نفت ذخيره شده، به ماه‌ها زمان براي بازگشت تعادل به بازار نياز خواهيم داشت، به همين دليل نفتكش‌ها تا مدت‌ها همچنان داراي محموله خواهند بود. صدها نفتكش جديد در ياردهاي دنيا در حال ساخت است. اين صنعت در شرايط برد-برد قرار گرفته و صاحبان و سهامداران اين پروژه - صنعت همواره از سود قابل توجهي برخوردارند و اين بازي همچنان ادامه دارد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |