جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 196634 18:51 1401/07/05
 داستان ادامه دار خشکسالی در تهران 

 داستان ادامه دار خشکسالی در تهران 

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
 داستان ادامه دار خشکسالی در تهران 

 داستان ادامه دار خشکسالی در تهران 

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در سال‏های اخیربه دلیل کاهش حجم بارندگی و حجم آب سفره‏های آب زیرزمینی پدیده خشکسالی بیشتر نمود پیدا کرده است به طوری که در بسیاری از شهرها حادث شده است. تابستان امسال تهران دومین سال خشکسالی را تجربه و با کمترین ذخیره آبی  به سومین سال خشکسالی  ورود کرد و ممکن است این وضعیت در پاییز هم ادامه دار باشد.

به گزارش جهان اقتصاد؛ چندی پیش معاون اداره کل هواشناسی استان تهران، از بارش کمتر از حد نرمال طی سه ماه آینده در استان تهران، دمای هوای بیش از حد نرمال و تداوم خشکسالی خبر داد.

 مازیار غلامی در گفتگو با ایسنا گفته بود : متوسط دما طی سه ماه آینده حدود ۰.۵ تا ۱ درجه سلسیوس بیشتر از نرمال برآورد شده است. این شرایط سبب می‌شود تا احتمالا شرایط خشکسالی ادامه داشته باشد و بارش‌های پاییز با تاخیر آغاز شود.

به گفته معاون اداره کل هواشناسی استان تهران، با توجه به کاهش بارش انباشته شده از ابتدای سال زراعی گذشته و بهار ۱۴۰۱ و پیش‌بینی افزایش دما طی سه ماه آینده، کماکان لزوم صرفه جویی، استفاده بهینه و مدیریت در زمینه منابع مصارف آب بیش از پیش احساس می‌شود.

**اوضاع منابع آبی تهران خوب نیست

به دلیل وقوع خشکسالی پیاپی و کاهش بارندگی‌ها، سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در تهران با کسری مخزن ۸۹ میلیون متر مکعبی نسبت به سال آبی قبل پایان یافت و سال آبی جدید با مجموع ذخایر آبی ۴۱۱ میلیون متر مکعبی آغاز شد که گویای اوضاع نامناسب منابع آبی برای تهران است.

کارنامه سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در حالی بسته می‌شود که میزان بارش‌های استان تهران در مقایسه با متوسط بلند مدت با کاهش ۲۶ درصدی مواجه بوده و ورودی آب به مخازن سدهای تهران را نیز تحت تأثیر قرار داده است. مقایسه میزان بارش ها در حوزه عملکرد استان بیانگر کاهش ۲۵ درصدی نزولات جوی سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نسبت به ۲۷۵.۶ میلیمتر بارش سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ است، همین امر با توجه به عدم بارش برف و نبود پوشش برفی مناسب در حوضه آبریز سدهای تأمین کننده آب شرب کلانشهرهای تهران و کرج در زمستان سال ۱۴۰۰ موجب شد که برف موجود در حوضه آبریز سدها نیز به تدریج ذوب شده و شاهد رواناب و سیلاب‌های ناشی از ذوب برف نباشیم.

اکنون میزان ورودی آب به مخازن سدهای پنج‌گانه تهران با کاهش ۱۶ درصدی نسبت به سال آبی گذشته مواجه بوده و  در آستانه فصل پاییز و شروع سال آبی جدید، با ۴۱۱ میلیون متر مکعب ذخیره آبی و کسری ۸۹ میلیون مترمکعبی نسبت به سال گذشته وارد سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ می شویم، همچنین حجم ذخیره آبی در مخازن سدهای امیرکبیر و طالقان در سامانه غرب ۲۸۱ میلیون متر مکعب بوده و در مقایسه با مخزن نرمال انتهای شهریور کمبود ۱۸۳ میلیون متر مکعبی و در سامانه شرق سدهای لتیان، لار و ماملو با حجم ذخیره ۱۳۳  میلیون متر مکعبی کاهش ۲۷۵ میلیون متر مکعبی نسبت به مخزن نرمال انتهای شهریور مواجه شده اند.

از سوی دیگر با توجه به پیش بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش‌های کمتر از نرمال در مهر و آبان ماه سال جاری، در صورت تداوم خشکسالی حاکم در کشور و حوضه آبریز سدهای تحت پوشش و روند نزولی آب ورودی به مخازن سدهای تحت پوشش، سال سختی را به لحاظ تأمین مطمئن و پایدار آب رقم زده است، آنطور که بهزاد پارسا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران - نیز اعلام کرده یکی از راهکارهای مؤثر در برون رفت از بحران خشکسالی و بهره برداری بهینه از منابع آبی محدود در اختیار و کاهش آثار سوء و تبعات ناشی از کم آبی، پایبندی به الگوی مصرف و ادامه همراهی تمامی همشهریان است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |