چهارشنبه 05 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 12742 12:28 1394/02/28
حکایت تلخ متخصصانی که دیده نمی شوند

حکایت تلخ متخصصانی که دیده نمی شوند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
حکایت تلخ متخصصانی که دیده نمی شوند

حکایت تلخ متخصصانی که دیده نمی شوند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

سقوط آماری کاردانهای فنی ساختمان به ۵۰ درصد رسید

مهدی زاهدی- ماجرای معضلات دست و پاگیر کاردانهای فنی ساختمان درسالهای اخیر آنقدر دنباله دار شده است که این روزها دیگر نام مشکل نمی توان بر آن نهاد.

موضوع نادیده گرفتن این بخش مهم نیروی انسانی در صنعت ساخت وساز این روزها به بحرانی تبدیل شده است که سبب شده بسیاری از این افراد که برابر نص قانون باید حضوری چندبرابری در صنعت ساختمان کشور داشته باشند به دلیل بی توجهی و عدم بکارگیری در ساخت و سازهای کشور مجبور به کوچ از حرفه ای شده اند که کارشناسان از این حرفه به عنوان حلقه مهم اتصال میان مهندسان و سازندگان یاد می کنند.

پس از اینکه کانون کاردانهای فنی ساختمان که به عنوان نماینده این بخش مهم فعالیت می کرد با پیگیری های مستمر اعضایش به "سازلمان" تبدیل شد گمان می رفت که بخشی از مشکلات عنوان شده تعدیل شوند اما اکنون و در سالگرد تبدیل این کانون به سازمان مسوولان ارشد آن همچنان از اشتغال صفر درصدی کاردانها و ریزش ۵۰ درصدی تعداد آنها سخن می گویند.

مهدی موذن که سالهاست در راس واحد استان تهران این کانون سازمان شده قرار دارد روز دوشنبه در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوال خبرنگار ما که از او پرسید با توجه به حل نشدن چندین ساله این مشکلات آیا تاکنون به انحلال این سازمان اندیشیده اید؟ صریحا اظهار کرد: ما همچنان امیدوار به حل معضلات هستیم و کسانی که تعمدا جلوی اشتغال کاردانها را می گیرند باید به فکر منحل شدن مجموعه هایشان باشند.

اشاره رییس سازمان نظام کاردانی به مسوولان پیشین و فعلی سازبمان نظام مهندسی بود.او با انتقاد از عملکرد سازمان نظام مهندسی مبنی بر مخالفت با حضور کاردان‌ها در ساخت و ساز ساختمان گفت: مخالفت این سازمان شخصی و سلیقه‌ای است و در صورت ادامه این روند از عواقب آن شفاف‌سازی خواهیم کرد.

وی حتی به این مساله نیز اشاره کرد که سه وزیر قبل از وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در طول دوران وزارتشان حتی یک بار از کلمه "کاردانها" نیز استفاده نکردند.

او به لزوم حضور کاردانها در ساختمان سازی های کشور هم اشاره کرد و گفت: اگرچه درقانون شناسنامه فنی ملکی ساختمان به طور شفاف بخشی مربوط به کاردانها وحود دارد اما این برگه مربوط به کاردانها در شناسنامه فنی همچنان سفید است.

موذن با اشاره به مشروعیت قانونی نهاد کاردانهای فنی ساختمان گفت: سازمان نظام کاردانی ساختمان برآمده از قانون نظام مهندسی و آیین‌نامه مصوبه هیات دولت است و دو ماموریت ویژه تربیت کاردان‌های فنی ساختمان و سازماندهی معماران تجربی را برعهده دارد.

وی با بیان اینکه این تشکل در ۳۰ استان کشور برقرار است گفت: سازمان نظام کاردانی ساختمان در استان تهران ۲۰هزار عضو دارد که از این تعداد ۸هزار نفر کاردان فنی و ۱۲هزار نفر معمار تجربی هستند.

وی با تاکید بر اینکه برخی از نهادها مانند سازمان نظام مهندسی این تشکل قانونی را به رسمیت نمی‌شناسند گفت: با وجود اینکه نیروهای متخصصی در سازمان نظام کاردانی ساختمان تربیت شده است اما سازمان‌های همکار علاقه‌ای به استفاده از نیروهای این تشکل را ندارند و این سازمان قانونی را نادیده می‌گیرند. این در شرایطی است که قطعاً دولت باید وظیفه‌ای در قبال به کارگیری از کاردان‌های فنی و معماران تجربی را داشته باشد.

وی تاکید کرد: متاسفانه درهشت سال گذشته در دولت نهم و دهم در حالی که طبق قانون برنامه پنجم باید تعداد کاردان‌های فنی به ازای تعداد مهندسان افزایش می‌یافت اما به دلیل بی‌توجهی دولت به این تشکل تاثیرگذار در ساخت وساز با ریزش نیروی انسانی مواجه شدیم.

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان با اشاره به اشباع حوزه ساخت و ساز از تعداد مهندسان در کشور گفت: امروز ۳۳۰هزار مهندس در کشورمان فعال هستند که مسئولین همواره به ازیاد تعداد مهندسان ساخت و ساز ساختمان انتقاد دارند. این در حالی است که نیروی انسانی در حوزه تکنسین ساختمان بسیار کم است و عدم توازن نیروی انسانی در این حوزه عواقب بسیار بدی را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه مخالفت سازمان نظام مهندسی با حضور کاردان‌ها در حوزه ساخت و ساز ساختمان کاملاً سلیقه‌ای و شخصی است گفت: امروز شاهد آن هستیم که هیچ مسئولی نمی‌تواند از مقاوم بودن ساختمان‌ها در برابر زلزله اطمینان دهد و کیفیت ساختمان را تضمین کند. این در حالی است که با حضور کاردان‌ها می‌توان کیفیت ساخت و ساز را افزایش داد.

موذن با بیان اینکه دولت وقت اجازه هرگونه اظهارنظر درباره پروژه مسکن مهر رابه ما نمی‌داد گفت: در حالی که نسبت به مشکلات مسکن مهر منتظر بودیم و عدم زیرساخت را یکی از مشکلات این پروژه می‌دانستیم دولت گذشته اجازه اظهار نظر درباره این پروژه را به ما نمی داد و امروز شاهد آن هستیم که این پروژه دولت با مشکلات بسیار زیادی مواجه شده است.

وی افزود: دولت وقت مدعی بود در اجرای پروژه مسکن مهر ۳۰ تا ۴۰ درصد صنعتی سازی در کشورمان ارتقا یابد. این در حالی است که هیچ یک از این اهداف محقق نشد و دولت گذشته کارنامه موفقی در اجرای مسکن مهر نداشت.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچ درخواست سازمان‌یافته‌ای برای بکارگیری و اشتغال کاردان‌های فنی و معماران تجربه‌ای نداشته‌ایم گفت: متاسفانه هیچ یک از سازمان‌ها از نیروهای متخصص این تشکل استفاده نکرده‌اند مگر اینکه کاردانی خودش دست به کار شده باشد.

وی با اشاره به دلیل اصلی عدم حضور کاردان‌ها و مخالفت سازمان نظام مهندسی با استفاده از این نیروها گفت: دلیل عمده این مخالفت درآمدی است که باید بین کاردان‌ها و مهندس‌ها تقسیم شود که معتقدم این نگاه بسیار ویران‌کننده است و با وجود اینکه استفاده از کاردان‌ها در متراژ‌های بالای دو هزار متر اجباری است اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |